Yes. Promijenilo se.
Znači, za vrijeme komodorca sam volio:
- Pit Stop (formule)
- International Karate (odlična tabačina, s kultnom mjuzom)
- Boulder Dash (poznata arkada sa skupljanjem dijamanata po rudnicima)
- Blue Max (jednostavna arkada s avionom)
- Tapper (pipničar šiba cugu mušterijama, genijalno)
- Rock n Roll (zabavna arkada s pamtljivom mjuzom)
- Bubble Bobble (isto kao gore, naročito zabavno u dvoje)
Dok nisu počele dolaziti dulje igre s puno okretaja tipa North and South i Defender of the Crown. E tad je počelo sve drugačije. Otkrio puno kompleksnije mehanike i navukao se.
Došao je PC, a na njemu sam se prebacio gotovo u potpunosti na strategije (Centurion, Civilization, Railroad Tycoon, SimCity) i point and click avanture (Indiana Jones, Monkey Island i sve ostale više i manje poznate).
Kako je vrijeme odmicalo i počeo je 3D, došle su i zanimljive real time strategije (Dune, Command and Conquer, Warcraft, Age of Empires), a počeo sam i pokoji FPS (Đuke Nukem, Quake i Shadow Warrior koji mi je bio najdraži) iako ih nisam volio kao ostatak ekipe u to vrijeme, pa onda Mortal Kombat koji me navukao i X-Com kao kombinacija dvije različite strategije u jednoj igri. E da, i Syndicate je ostavio duboki trag.
Najveća ljubav su i dalje ostale strategije (i real time i turn based), a kako su avanture umirale, taman mi je došlo nešto novo - Diablo. Za njim sam poludio. Naravno da on nije pravi RPG, ali meni je napravio prekretnicu jer mi je RPG nakon toga postao broj jedan, side by side uz strategije.
I tako je trajao taj moj sretan period gaminga na PC-u jedno 20 godina dok mi nije počelo ić na živce stalno slušanje o tim konzolama. Mislio sam da je to stvar za klince, kao nekad moj komodorac. Al reko, ajde, probat ću i puknuo sam PS3 slim tamo 2010.
Uff... Kako me izuo iz cipela. U potpunosti promijenio moje mišljenje o tim stvarčicama zahvaljujući Unchartedu, inFamousu, Heavy Rainu, Bayonetti, Littlebigplanetu koji su bili prvi set igara koji sam probao. Uglavnom, nakon toga sam se prebacio mainly na PS, uzeo i Vitu i PS4 i sad PS5.
Na PC-u jedino igram ono što volim od malih nogu - i dalje svoje serijale Civilization, Diablo, X-Com uz dodatak Mass Effecta (meni najdraži RPG ikad).
Mobile gaming izbjegavam uz izuzetak kartaških igara (trenutno npr. Legends of Runeterra). To mi je zgodno za kratke periode.
Trenutno mi najviše fali vremena za taj hobby. Uz najbližu obitelj, pa širu familiju, posao, a uz to i strast prema filmovima, serijama i glazbi, teško je uklopiti i gaming (pogotovo u omjeru koji ima smisla, jer to nije aktivnost koju možemo pokrenuti na 20-30 minuta).
E da, usput sam postao i kolekcionar koji skuplja prvenstveno steelbookove (stilbuce) i poneko kolekcionarsko izdanje.