ja se samo nadam da sony nece krenuti istim putem, jer recimo da sad oni kupe primjerice platinum games ili koga vec pa nakon toga ms opet nekoga kupi i do kuda tako onda?
zar je stvarno prednost da bude sto vise third party studija u rukama dviju kompanija i onda sto milijuna vlasnika konzola strepi hoce li im omiljeni serijal doci na njihovu konzolu ili ne. nisam jos do sada dozivio da je microsoft nekom studiu pomogao da dodje na vrh a primjera za obrnuto imamo sigurno desetak. shvacam ja da je ovo malo drugaciji ms koji gaming shvaca ozbiljnije nego prije ali ipak da ce sada sve igre carobnim stapicem postati bolje u to se sigurno moze sumnjati.
treba reci isto da sonyjevi potezi ganjanja vremenskih third party ekskluziva su veoma stetni za gamere pa ih je tu karma malo stigla da je microsoft bas kupio kreatore hellbladea, ghostwire tokya i deathloopa.
moja nada je da ce se ovo zaustaviti na bethesdi i da ce se i jedni i drugi vise fokusirati na financiranje manjih studija koji bez vanjske pomoci ne bi mogli ni izdati vecu igru.