greyback Kako to utjece negativno na tebe kao igraca ? Ti sebi napravi ultra macho musko i briga te za druge
Hogwarts Legacy (Harry Potter univerzum RPG)
Osobno mi je svejedno jer, kak su drugi rekli, igraš kako želiš. Ali morate priznat da je smiješno da je opcija (navodno) dodana zbog inata prema vlasnici IP-a.
Autobot P.S. Uklanjanje govna kao reakcije je značajno smanjilo kvalitetu foruma.
Istina, forum je sad nečitljiv.
buz Accio penis!
Aciio Phallus, molim lijepo.
...
Ili ipak ne.
Zadnjih godina sve više i više igara s mehanikom izrade lika podržava opciju odabira transrodne osobe. Govoriti da je to iz inata J.K. Rowling je ignoriranje prisutnosti te opcije u igrama prije Hogwarts Legacyja. Dapače, meni to više naginje na pokušaj racionalizacije onih kojima ipak takvo što smeta pa se uvjeravaju da to nije nešto što ide u smjeru normalizacije.
- Uređivano
Fico Pogrešno, tako je navedeno u člancima oko ove teme. Navodno da su zbog "transfobnih" komentara J.K. članovi tima inzistirali da igra bude više inclusive nego što je. Menadžment se opirao isprva, no kasnije su pristali. Kako to drugačije protumačiti? Nije baš da svaka igra ima tu opciju pa da je sad to nešto široko rasprostranjeno.
Fićo iznosi konspirologije.
buz Nisam išao čitati članke, sada sam išao Bloombergov članak pročitati i u pravu si oko navoda. Tak mi i treba kad komentiram prije nego kaj istražim o čem je riječ.
Osobno me ta opcija i dalje ne smeta. Tko ju želi koristiti može, tko ne želi ne mora. Svi na dobitku.
Nije baš da svaka igra ima tu opciju pa da je sad to nešto široko rasprostranjeno.
Nema svaka starija igra, ali sve više i više igara koje dolaze imaju tu opciju. Onima kojima to smeta bi se s time trebali pomiriti.
Znači ovo križam s popisa za igranje.
Idući spin off Harry Pottera događat će se na Tajlandu.
- Uređivano
Znači ako napravim trans lika, to se računa kao da imam dva čarobna štapića?
Misliš da onaj štap od Luciusa Malfoya funkcionira dok je u štap modu, umjesto u štapić modu?
Zamisli kolke podlaktice moraš imat da to swish and flickaš.
[deleted]
Hype, molim te budi dobro
- Uređivano
Da.
Issss.
Day One za peticu
Ok. Kupuje se.
Room of requirement
Whaaaaaat
[deleted]
Ne znam, combat mi izgleda dosadan, enemy doslovno samo stoje
Imam osjećaj da su ovim prikazom spoilali cijelu igru.
Odlično. Imaju vremena ispolirati sve što treba. Itekako mi se sviđa.
- Uređivano
[deleted]
Na momente da, ali vjerno je filmovima.
U drugim primjerima izgleda odlično.
Al ono...
Nisam očekivao da će bit bliže Witcheru 3 nego Horizon Zero Dawnu po veličini i scaleu.
Pa jebemu život, komentirao sam valjda u krivoj temi pa evo ovdje c/p
Uh, a gameplaya nigdje
Mislim da svi znamo bolje od nahajpat se na ovakav "gameplay" showcase tako da sa te strane mi je ovo kao da nisam ništa ni vidio, pravit ću se da sam samo slušao taj video. A što se toga tiče čini se za sad u redu, na trenutke ili možda mrvicu preambiciozno ili sam ja samo previše skeptičan da se ne razočaram.
Avalanche mi drži jedan od definitivno top 5 najdražih serijala - Just Cause i tu su me zbilja svaki put nevjerojatno oduševili osim na zadnjem, gdje su nekako napravili korak- korak i pol nazad, a Mad Max iako ga nisam igrao bar sam čuo puno pohvala tako da mislim da su itekako sposobni napraviti lijep i primamljiv svijet, samo upitno koliko bogat detaljima i sitnicama kojima bi Hogwarts po svojoj prirodi trebao biti krcat, nešto u stilu silnih detalja koje ima RDR 2 a tu je onda letvica vrlo vrlo visoko.
I dalje vrlo zainteresiran (ipak mi je to jedna od igara zbog koje sam i namjeravao ove godine uzet PS55) ali oprezan, do nekih idućih, realnijih prikaza
kauboj Avalanche mi drži jedan od definitivno top 5 najdražih serijala - Just Cause i tu su me zbilja svaki put nevjerojatno oduševili osim na zadnjem, gdje su nekako napravili korak- korak i pol nazad, a Mad Max iako ga nisam igrao bar sam čuo puno pohvala tako da mislim da su itekako sposobni napraviti lijep i primamljiv svijet, samo upitno koliko bogat detaljima i sitnicama kojima bi Hogwarts po svojoj prirodi trebao biti krcat, nešto u stilu silnih detalja koje ima RDR 2 a tu je onda letvica vrlo vrlo visoko.
Mali ispravak, ali radi se o dva različita studija. Hogwarts Legacy radi Avalanche Software iz SAD-a, a Just Cause i Mad Max su naparavili Avalanche Studios iz Švedske.
Da,da, pardon, ispravljen sam u drugoj temi. U tom slučaju, stvarno ne znam što onda očekivati. Nadaj se najboljem ali očekuj najgore valjda.
- Uređivano
Fino je... Uzima se.
A room of requirement je nesto drugo haa
Izgleda prekrasno igra, bolje od ocekivanog cak, jedino me combat brine da ne ispadne dosadan..
Odlično izgleda
Sve izgleda sjajno ALI
Combat stvarno djeluje dosadno. Kao da se radi o jednostavnom principu lock in, namjesti spell koji želiš i stisni tipku. Nije da imam neke inovativne ideje kako ga drugačije napraviti, ali ovo je već u traileru djelovalo jaaako repetitivno.
Druga stvar je kad sam vidio one "shopove". Prezentiraju to kao kul stvar, uredi si kućicu, smiksaj si potion, itd., a onda sam vidio timer kako odbrojava kada će ta radnja biti gotova. In other words: microtransactions incoming ilitiga sistem mobilnog igranja di moraš čekati nešto ili ako želiš odmah, plati.
Bude li mikrotransakcija ili sličnog dobro ću razmislit hoću li kupiti jer to u većini slučajeva znači propast, bilo kakvi lootboxovi i slično a mogućnosti su im što se toga tiče valjda beskonačne - oćeš od tog uređivanja vlastitog vrta i prostorija do metloboja i svega vezanog uz njega. Nadat ću se da neće tako biti, čini mi se kao prevelik rizik.
I da, iskreno se nadam da je isključivo i u cijelosti single player igra.
[deleted]
- Uređivano
Izgleda da je to to! Očekuje nas super igra, a za fanove je ovo dream come true.
Čini mi se da će se masu sati potrošiti na sporedne stvari i istraživanje.
Jedino mi se priča oko tih goblina ne čini nešto zanimljivo. Ali čak da i main story ne bude na nekoj visokoj razini mislim da neće biti strašno. Mogao bi se satima gubiti samo po Hogwartsu a di su tek sve ostale lokacije.
Al niko ne komentira Avadu Kedavru.
Izgleda da ćemo moć bit kompletno zli, odnosno darko wizard.
Ja mislio ovo MMO
Izgleda ok ,nisam neki fan HarryPottera , ali uzet ce se kad bude 60-70% popust
Nadam se da če do launcha podignut rezoluciju tekstura.
Dosta PS3 vibes na tom polju.
[deleted]
Bilo je slučajeva gdje su naknadno uvedene...
wooddiebone
Mogla bi biti nekakva kombinacija odluka na principu karme + talent tree, slično kao InFamous?
Combat bi mogao biti okej, standardno napadi, pravovremeni counter, lock on...ali umjesto weapona/gadgeta razni spellovi - bar se nadam.
- Uređivano
Dolazi i na Switch. Nadam se da neće izvoditi neke pizdarije i da se potrude da na PS5/Xbox/PC izgleda puno bolje.
Ova generacija konzola mi uvjerljivo najviše diže živce zbog non stop cross gen igara. Nemam pojma kad će samo krenuti dolaziti na next gen. Imam filing da će i Spiderman 2 na kraju izaći na PS4.
Baš me zanima hoće li stvarno Dead Space remake biti samo za next gen, jer po zadnjem videu mi se čini da bi to prošle generacije mogle pokrenuti.
Kupio sam PS5 da timovi koriste pun potencijal konzole bez da se zamaraju sa prošlim generacijama. I da ne moraju balansirati da na obje platfrome izgleda okej. Kužim da je 2020/21 ajde i 22 cross gen (pogotovo zbog neočekivane korone) ali siguran sam da će masu igara biti cross gen i 2023.
resident_evil ali siguran sam da će masu igara biti cross gen i 2023.
Hoće, nažalost. Vjerojatno i 2024., sve se pomiče jer je svijet s koronom i ratom otišao u kurac. Na next genu nemaju kome prodavat igre.
S druge strane, ja se nadam inovativnijim i drugačijim naslovima, onima koji će na drugačije načine izvoditi ustaljene gameplay mehanike. Hogwarts Legacy mi se čini baš kao takvo nešto. Elden Ring je savršeni primjer koliko je grafika ustvari (ne)bitna, a HL izgleda nemjerljivo bolje.
I ja se nadam da barem vrate fiziku u doba PS3 ere. Fizika na prošloj generaciji je bila slabija (svaka čast izuzecima) od PS3.
Ne moram ni spominjati Half Life 2 koji je izašao još u vrijeme dok su postojali Saša Tin i Keđo.
Čovjek je tad mislio da će u 2022 igre imati fiziku ko za pravo, a pogle di smo.
Istina HP izgleda puno bolje od Elden Ringa i čini se da će imati masu toga. Nažalost grafički engine od Elden Ringa je više manje isti ko iz Dark Souls.
Rade istu stvar ko Bethesda sa svojim igrama.
Na svu sreću igre su im super ali to ne znači da sad zbog toga ne moraju napraviti novi engine.
resident_evil Na svu sreću igre su im super ali to ne znači da sad zbog toga ne moraju napraviti novi engine.
Zašto bi ga i radili? Ovo očito prolazi. FS-ovci su shvatili da ne moraju pratiti ionako previše ubrzani tehnološki napredak. I to jako dobro prolazi, prodali su preko 12 milijuna primjeraka i igra uz to nije prevara kao, recimo, Cyberpunk s usporedivim rezultatima. Elden Ring su eventualno trebali polirati još nekoliko narednih mjeseci i to je to.