Malo prekasno se javljam, platina pala prije nekih 2 tjedna i mislio sam poduže napisati ali više nije ni bitno, svi već sve znaju. Većinom ću pisati ono što me smeta jer tako je lakše, samo moram to naglasiti da ne ispadne da samo serem i da ništa ne valja.
Priča je krenula jako, svidio mi se napad Freye, baš sam dobio feeling kako nas mrzi i kako čeka prvu priliku da se pomaknemo iz dvorišta da nas uroka. Zatim dolaze Thor i Odin pa odmah i borba sa Thorom. Hype na najviše. Onda se priča usporava i mislim si ok, tek se zagrijavamo i nisam imao problem s tim do čak više od pola igre. Onda shvatim da je to to što se nekih nabrijanijih borbi tiče. Ok, bio je tu Nidhogg ali onda do Heimdala apsolutno nikakvi okršaji sa bogovima (GoW 2018 je bar imao više borbi sa Baldurom) a i nakon Heimdala ubrzo idu Thor i Odin i kraj igre.
Freya se smirila i svi smo prijatelji a za svaki problem koji se nije mogao riješiti stoljećima, sasvim prigodno odjednom postoji on-hand riješenje tu negdje blizu. Ali dobro, čak i da zanemarimo to ostaje ono što je Brijac spomenuo - komadamo na stotine neprijatelja ali kada dođe boss koji zapravo zaslužuje komadanje, e tu odjednom Kratos daje milost šakom i kapom po koliko god puta je potrebno. U razgovoru sa prijateljima sam komentirao kako se baš nadam da će u jednom trenutku puknuti, postati bar na kratko stari Kratos i povadit glave svim bogovima i onima sa druge strane zida u Asgardu. Ali to se nije dogodilo, Kratos je majka Tereza od početka do kraja igre. U GoW2018 sam uživao u casual razgovoru sa Mimirom tijekom avantura ali ovdje se to svelo da većinom Kratos dijeli svoja zrnca mudrosti i propovijeda mir na način da ga se ni pobjednice izbora za miss universe ne bi posramile. Čini se kao da puno serem ali to je sve dio priče koji je išao na očiti zicer i igranje na sigurno da se slučajno ne bi ponovio TloU2 sa kontroverznim odlukama što se priče tiče.
Gameplay isti kao i GoW2018, combo i kombinacije udaraca su ostali, na žalost i razočaranje, vrlo ograničeni a jedino kada sam osjetio da mi je postalo stvarno zabavno je kada sam imao praktički 100% u igri i napokon neku šarolikost nekoliko buildova u kombinaciji sa maxanim oružjima i svim Runic napadima. Također, ono što definitivno skida bodove je kako su neki finisheri ostali apsolutno isti iz 2018 a ako već ima X borbi sa Drekijem, X sa zmajevima i još puno drugih stvorova - pa daj onda nekakav pool od bar 3 različita finishera i da ih na random Kratos izvede a ne da gledam kako na isti način finisha 15. zmaja. Definitivno pada dio ocijene na ovo jer u 2022 i sa tolikim budžetom je to sprdačina.
Također još zamjerka na istraživanje i backtrackanje. Ako već ima cijeli popis stvari za skupit/otkriti u svakom području a igra očito ima puno backtrackanja, pa daj mi onda negdje na mapi samo označi mjesto gdje se mogu vratit kad skupim potrebno oružje/sposobnost kad sam ga već otkrio ali mi sad nije dostupno a mape su prevelike da bi zapamtio sve te lokacije. I onda, naravno, kada se vraćam u centar guzice nekog područja po nešto za skupit a fast travel i nije tako fast pa treba dosta vremena da se dođe do tamo i onda još treba trčati praznom mapom (što je isto malo tužno kasnije gledati) natrag - čisti napor koji je trebao biti bolje izveden.
Grafika je stvarno odlična, u početku na snijegu se ne vidi ali malo kasnije dok se istražuju ostali realmovi je apsolutno nevjerojatna pa bi bio grijeh da to ne pohvalim.
Sve u svemu odlična igra koja je, nažalost, malo previše igrala na sigurno i što se priče i gameplaya tiče pa se vidi vrlo malo pomaka oko combata koji je apsolutno core igre i da se malo bolje odradio bilo bi to puno bolje iskustvo za sve silne sate koje igra nudi (platina kroz 55-60 sati).
8.5 do možda 9/10 samo da me ne popljuje ekipa.