Final Fantasy XVI

Datum izlaska: TBA
Izdavač: Square-Enix
Developer: Square-Enix
Platforme: PlayStation 5, PC
Trailer:

Da li je moguće da Final Fantasy postane soulsborn kopija? Po prikazanom traileru tako se čini. XV je bio DMC-wannabe, no sa XVI izgleda da su otišli korak dalje.

Medieval setting? Alright, može. Samo pitaj boga kad ćemo dočekat igru plus tu negdje treba i nove epizode 7-ice ugurati.

Men ovo izgleda ko veci fail od 15tice..neznan ne virujen in vise nita

Poceo trejeler, ogromno razocarenje..reko evo ga jos jedan FF15...ali kurac ovo iskreno moze biti jako dobro.
Medival, izgleda kao Ivalice (TO jebem te u usta Square)
I plus sposoban covek za kormilom ( Naoki Yoshida )
Ovo stavrno moze biti fin FF ( moze )
Secam se kada sam zavrsio FF15, samo je tuga izasla iz mene i rekao sam sam sebi..."ok, vise nikad necemo dobiti dobri stari FF naslov"
Nadam se da sam bio u krivu.
Meni fale odlicni svetovi i gradovi ( pogotovo FF9/FF12) ali ako je ovo stvarno ivalice ili nesto slicno...ko zna mozda nas square iznenadi.
Znajuci Square...nece 🙂

AbelKOsMos Meni fale odlicni svetovi i gradovi ( pogotovo FF9/FF12) ali ako je ovo stvarno ivalice ili nesto slicno...ko zna mozda nas square iznenadi.
    Znajuci Square...nece 🙂

To i je problem, Square stoji iza čovjeka. Meni je ovo na prvu totalno razočarenje, nit to diše FF vibrom nit ja tu osjetim notu FF naslova. To je malo i moj problem jer ja očekujem ono što je FF utemeljio, a sve ovo novije to više nije. To nužno ne mora biti loše, ali ova akcijska wannabe akcijska avantura ne obećava. Iznenadio me Square s FF7R borbom, obožavao sam je, no ako ovo postane još samo jedan masher, ništa od toga...

Zanimaju me daljnje objave i još detalja, na prvu mi ovo izgleda kao prosječan RPG u kojeg su ubacili summone.

foggy
      Kontam sta pricas, ali isto tako ako pogledas na primer FF3, ovo lici na to (vizuelno) i podosta na ivalice...sve je to deo FF.
      Mada nama prvo na pamet padaju naslovi od sedmice pa na dalje, a realno i oni su razliciti..pricam ovde o vizuelnom aspektu.
      Ni ja nisam fan ovog over the top akciskog pristupa (barem ne ovde), ali se barem nadam da ce svet biti odradjen kako treba.
      Sad dali sam sebe lazem i zelim da konacno ponovo odigram (meni) dobar FF...jebem li ga mozda.
      Kad bi uz ovo izbacili jos jedan FF Tactics bato.

P.S. oce ovo biti sranje igra a...oce a

AbelKOsMos Ma ajde di ćeš izvuć svijet u tim starim FF-ovima 😃 3 pixela, plus stvarno ne znam kak da ih povežem. Igrao sam i zadnje DS FF-e (4 i 5), 6. mi je jedna od najboljih, uz rame sedmici, i tako dalje. Ja tamo vidim to što ovdje ne vidim jednostavno. Teško je to i opisat, ali ne osjetim taj fajnl fantastični efekt ovdje. No, mislim da ipak fali malo detalja, pogled na svijet, RPG sistem, što sve ima...FF je barem znao (ranije) ponuditi side content za prste polizat.

Niti jedan akcijski JRPG mi nije ni slika Turn Based pristupu. Call me old-fashioned, ali jednostavno nisam tip kojem se masha gumb 80h (FFXV). Nek mi dokažu da će ovo biti drugačije i bolje.

P.S Da, bit će sranje. Kupit ćemo ga day one, igrat i pisat ovdje kao i sa svakim 😃

foggy
          Ma dobro ja pricam o modelima odece i likova (bukvalno samo to smo i videli) i za FF3 je ipak bio art koji jekasnije prebacen u piksele.
          Apsolutno se slazem, i meni fali te magije, pogotovo iz devetke, meni je taj svet i dizajn stvarno bio fantastican.
          Borba moze biti i dobra i losa, i ja bi voleo neki turn based ili slicno, ali jebat ga..oso svet u akciju dok mi jos razmisljamo sta nam je sledeci potez.
          Ja verujem da sam budala sto uopste zelim sebi dati malo nade....ali kako sam svestan toga, kad me razjebu necu se previse ni razocarat.

P.S. istina...odo se prosetat kroz Alexandriu pa onda kroz Rabanastre

AbelKOsMos oso svet u akciju dok mi jos razmisljamo sta nam je sledeci potez.

Hahah, well said 😃

Je, to je, modeli podsjećaju. Možda sam i lud, ali ovo mi malo baca kao da je neki projekt proizašao iz FF-a XV, samo su nažbukali malo drugačijih prnja i ubrzali combat. I vjerojatno skužili da random summoni ne igraju, pa su ovdje odlučili transformacije.

Pošto ovdje stoji čovjek koji je radio Last Remnanta, što ustvari očekujete od ovog FF-a baš iz tog razloga? Nisam Remnant nikad završio, ali ono što sam odigrao dosta je bilo kompleksno, samo mi se nije svidio iz nekih drugih razloga.

foggy
              To je meni prvo palo na pamet..reko jebote evo ga FF XV-2 🙂
              i nista mi se nije svidelo u citavom trejleru.
              Onda kad sam obrnuo jos koji put i kad je mozak poceo da mi muti razum, poceo sam da dolazim do ovih zakljucaka....kakvi god oni bili.
              Transformacije kolko ja kontam igraju i neku ulogu u FF XIV..tako da mozda odatle uzimaju inspiraciju.
              Dali se ljudi pretvaraju u njih ili kaj..jebat ga.
              Isto tako cinimi se da ih mozes equipovati (tipa kao one pesnice ili kad izbacuje ona krila u borbi)...nem pojma samo nagadjam.
              Ja sam zavrsio Remnant ali ono jebes ga nista posebno....(kolko se secam) mada svi hvale pricu u XIV pa se nadam da ce to preneti i ovde.
              Ako vec necu dobiti onaj smek starih naslova barem nek nam daju dobar fantasijski medieval.

Videcemo kad izadje a i oseticemo po novcaniku

AbelKOsMos Tak nekak, mozak krene stvarat svoje želje i pozdrave kad nema dovoljno informacija a želi se utopit u voljenoj franžizi. FFXIV je dosta popularan, navodno i jak FF, nemam pojma ne igram MMORPG-e pa me ne zanima, ali baš i tu ima neke korijene. Ako je stvarno dobro i ako uklope sve ponajbolje iz svega toga što smo spomenuli (minus FFXV lol), moglo bi bit dobro.

Da, a mogli bi nam malo to dat i u epizodama, zašto ne...

foggy
                  Uf da epizode...to volem...sto vise to bolje
                  FFXVI Episode 5 only playable on PS5 PRO FF SPECIAL EDITION

Nije ono sto zelim od jednog FF, ali nemogu reci da ne izgleda zanimljivo. Posto sam se posteno naigrao FF14, a ovo radi ta ekipa navodno, vjerujem da ce to nakraju ispast igretina 😃

Soul Evo kao jedan veteran tog nastavka, jel vidis neke poveznice oko bilo kojeg elementa ovdje prikazanog? Bas me zanima jer ja stvarno nisam puno u taj FF gledao.

foggy Dizajn svijeta i likova je jako jako slican. Kombat ne mozemo uspoređivat jer ono je MMO a ovo cisti akcijski, znaci nije ni slicno. Ali efekti u borbama i dizajni napada, tu ocekujte vrh, to znaju napravit kako treba.
                      Sto se price tice, 14 ima jako dubok fokus na svoje likovi i razne arkove, a sudeci po ovo malo iz trailera cini se da ni oko toga nema nikakve brige 🙂

Soul Dobro je za znati! Uz pricu, strah me da fajt stvarno ne bude drlog, ne zelim akcijski brainless jrpg. Puno je tih skakutanja i svega u tako kratkom traileru pa je tesko razaznat, ali sama cinjenica da na tome radi ekipa koja kako kazes ima smisla, malo ipak smiruje strasti. Videcemo

Apsolutno neočekivano, ne jer je XVI, nego jer to već izgleda ispolirano da mogu pokazat samu borbu. Squeenix tipično ne voli pokazat čisti gameplay jer nikad vraga ne znaju šta rade (samo se sjetite prvih trailera XIII i Versus/XV) a ovde imamo jasno naznačene mehanike već sada. Dodge, block, parry, movesetovi, ništa čudno s obzirom da imamo ljude iz faking DMCV i Dragon's Dogme, ejjjj. I SaGa serijal, isto.

Kao da ova divizija ima svoju...viziju i zna šta radi od day 1, naučeni na težak i kvalitetan rad oko multimilijunskog FF-a koji zarađuje bijesne pare na dnevnoj bazi. Vau. Ko bi reko.

Iznimno mi je drago, ne mogu vam opisati koliko mi je jebeno drago da Yoshida i ekipa XIV-ice radi SINGLEPLAYER PUNOKRVNI FF. Kad sam čuo taj britanski naglasak, taj srednji vijek, te summone, taj Amano logo, Prelude ovaj put kao ratne trube a ne harpa, uff, ummfmffff, hnnnnng, daj Mi TO u ŽiLE OdMAAAA.....

Inače, Joshua? Ja sam shvatio da je Joshua mali princ u crvenome, ne protagonist. Zašto to kažem, jer...

Dakle, Joshua i cijeli setup oko toga da ljudi, čini se, "drže" summone/demone u sebi mi vrišti Vagrant Story i hoću znat više ODMA SADA ODMA. Imamo te neke tetovirane vitezove (ko Rood Inverse, opet, Vagrant Story!) koji se, implicirano je, smatraju potrošnom robom. Nije mi jasno je li imamo jednog protagonista sa time skipom, dakle da on dobije tu tetovažu poslije, ili imamo dva rivala. Prije bi rekao dva rivala jer je logo Phoenix i Ifrit(?) u sukobu, šta bi značilo da je onaj mlađi Team Phoenix, a stariji Team Ifrit, možda. Spominje se neki Blight, šta je opet možda pandan Darku iz VS-a. Previše mi vuče na VS ne samo zbog sličnog art directiona nego baš zbog naznaka priče - moram uzet u obzir da je Matsuno baš u zadnjih godinu dana redovito spominjao VS i kako ima "ideje za nastavak", čak je i stavio malo dijaloga iz zamišljene uvodne scene VS2... Jasno, Matsuno ovde nigdje nije spomenut, ali iskreno ne bi me čudilo da ga Yoshida uspije nagovorit da se vrati, kad je već uspia ga dovuć za XIV i tamo direktno radio sa Ivalice settingom i likovima.

Bejsikli, čekaju nas jako jako zanimljiva vremena za serijal. Možda će ovo biti prvi FF u zadnjih deset godina bez većih problema u nastajanju.

alexy Rijeci ti se pozlatile. I FFXV je prikazivao scene iz borbe jedno 2 stoljeca pa smo dobili sto smo dobili.

Ih, koliko je samo proslo od Vagrant Storya...Ne vjerujem da ce puno ic na tu shemu, ipak bi ovo kao trebao biti vise FF, ali eto nek nas iznenade. Nista im ja ne vjerujem u ovoj fazi, a vjerojatno jos ni u par sljedecih.

alexy Spominje se neki Blight, šta je opet možda pandan Darku iz VS-a. Previše mi vuče na VS ne samo zbog sličnog art directiona nego baš zbog naznaka priče - moram uzet u obzir da je Matsuno baš u zadnjih godinu dana redovito spominjao VS i kako ima "ideje za nastavak", čak je i stavio malo dijaloga iz zamišljene uvodne scene VS2... Jasno, Matsuno ovde nigdje nije spomenut, ali iskreno ne bi me čudilo da ga Yoshida uspije nagovorit da se vrati, kad je već uspia ga dovuć za XIV i tamo direktno radio sa Ivalice settingom i likovima.

Yoshida je nekoliko puta spomenuo kako je duboko inspiriran Matsunovim radom... 😄

Što se samog trailera tiče, nekako za sada generično. Trebam još vidjet za konačni sud.
                          Priča bi mogla biti dobra s obzirom na Yoshidin dosadašnji rad (a tko zna tko je uopće pisac (možda čak gore spomenuti gospodin 😃 )).

konacno jrpg koji ne izgleda kao pubertetsko japansko govno. morali smo cekati 14 godina na to, ali dogodilo se. daj boze da taj combat bude slicniji soulsima, a ne button mash iz ff7 rimejka. bas jebeno izgleda i vrijeme je da se ff vrati u Ivalice.