Nabavio igru tamo negdje kad je izašla i stao sa igranjem negdje pri kraju 2-og chaptera. Nije me full primila, izašlo je nešto novo i jbga, otišo Majmun na čekanje.
Pokrenuo ga opet prije par dana (taman negdje nakon završetka LotF), da dam i njemu drugu priliku. Krenuo ispočetka. Puno je QoL poboljšanja, mapa je bogomdana za ovu igru, a i osjeti sa bolje / stabilnije izvođenje. Uvuklo me puno više nego prvi put i lagano sam sad na četvrtom dijelu 3-eg chaptera. Taj treći chapter me i malo smorio danas, onaj Pagoda dio je full iritantan i naporan.
Ono što i dalje nervira su nevidljivi zidovi. Tamo gdje očito možeš proć ti igra neda jer, eto, nije zamišljeno da ideš tuda premda nema nikakve prepreke, ali zato možeš skakutati po random stijenama di inače baš i nebi trebo moć. Glupo.
Najveće razočaranje je ustvari sam fight. Igra ima najosnovniji basic combo u kojeg ubaciš heavy napad. Možeš i chargeat heavy, lol. Svi pokreti isti, skoro ništa varijacija osim 3 različita stancea, al nije ni to sad nešto wow. Najviše se ustvari eksperimentira sa Spirit skillovima jer ih ima na bacanje, al našal sam 2-3 full dobra i većinom se njih držim. Ajd, i spellovi nisu za bacit, ali premalo je to za igru kojoj je fight trebao biti glavni forte. Još jedno il 2 dodatna oružja i drastična varijacija u comboima su trebali bit pod muss, al jbga…možda to dobijemo u dvojci.
Nioh 3 demo u 20 minuta sprejebe cijeli fight u Wukongu. I, s obzirom da je Nioh3 vani za 5 dana, Wukong će opet malo na led. Dobra je i kvalitetna igra, sa (većinom) odličnim / fenomenalnim vizualima, ali da je sveukupno neki vrh žanra, nije.
Bossovi padaju iz max 2-4 pokušaja, puno njih je palo isprve. Ponekad mi je igra doslovno djelovala ko boss rush, sa par usputnih smetala do njih. Ja obožavam bossove u igrama i ima ih par odlično dizajniranih, ali pamtit ću ih eventualno po tom dizajnu, a ne po nekoj težini ili samoj kvaliteti borbe. Mislim, bila bi kvalitetnija da ih ne lupam sve na isti jebeni način, jebemti developere…
Nije ni čudo što čekam Phantom Blade Zero I Nioh 3 ko lud i što mi je Ninja Gaiden 4 tolko sjeo. U ovakvim igrama ponajviše cijenim dubok i razgranat fight sustav, a u Wukongu to bome nisam dobil. Svejedno, odigrat će se…drugi put isprve, iz trećeg pokušaja 😅