Fenix
- Vidim da je bolje i da napišem nešto.
Prvu plejku sam kupio, sad već davne, 2010. PS3 slim. Prime toga sam jedno 25 godina (mislim da od 1985) igrao samo na PC-u. Ok, imao sam i Commodore 64. True.
Tak da sam imao PC i volio PC i prvenstveno igrao strategije ili point and click avanture. S vremenom su mi se u srce uvukli i RPG-ovi, a zbog frendova sam morao tu i tamo bacit i koji FPS.
Godinama sam mislio da su konzole za mladju generaciju i da imaju samo "blesave" igre, ali reko, idem probat. Mislim da sam odma s konzolom uzeo InFamous, Heavy Rain, Littlebigplanet, God of War 3 i Uncharted.
And the rest is history...
Bilo me strah kako ću se naviknuti na kontroler nakon desetljeća miša i tastature, ali očito je uspjelo. 😆
Nakon toga su došle: Uncharted 2, Bayonetta, Wipeout I Resident Evil 5. I jednostavno sam bio kupljen. Koji gušt, koja pristupačnost, kako dobre akcijske igre! (Zašto sam pobogu bio ograničen na samo 2-3 žanra?)
Još kad se tome pridoda da sam sve igre kupovao po 10-15 funti sa Zavvia - totalni gušt.
Onda je došla i Vita. Nju nisam više htio čekati ko PS3, već je kupljena day one. Oduševila me ta mala konzola. Šteta kaj nikako nije ponovila uspjeh PSP-a, a bila jule čudo. Pogotovo za svoje vrijeme.
Naravno, PS4 je kupljen day one. Nakon toga zamijenjen za bijeli Taken King Edition. A uz njega je uzet i 500 milion limited edition PS4 pro.
Tako da, da, PS5 se uzima day one.
Ako treba, ide se i u midnight release shopping, ako će ga bit tako u Sancti. Jer, jednostavno, nema boljeg feelinga nego istraživati tu konzolu, igre, OS, funkcije - sve to, day one. Sa svim boljkama koje dolaze s tim prvim danima. Očekujem i poteškoće sa serverima, ko zna s još čim, ali se veselim.
Ima nešto posebno ulaziti u takve stvari od prvog dana i vidjet kako napreduju. Slično ko i Destiny od prvog dana ili Diablo 3 ili World of Warcraft. Jednostavno je sasvim drugačiji feeling nego doć na nešto što je vani već godinama.