Pročitao sam sve komentare u ovom topicu, neki svršavaju, neki potiho pate (iako ne razumijem zašto), ali sve u svemu, Nvidia je napravila maestralan posao.
Najviše se bojim cijena, koje ako vi u HR zazirete, zamislite tek meni kako je 😃
Mada, moja lična preferencija će iduće godine biti PS5 i na to će mi otići budžet, ali definitivno smatram da bih mogao kroz neku godinu-dvije ponovo malo osvježiti svoj PC. 1060-tka me je dobro služila ovih godina i bila je sjajna investicija, a vidim da će 3070 (sa ovom cijenom) biti isto sjajan generational leap.
Nažalost, uvijek neprijatelj ovakvih zvijeri ostaju loši i neoptimizirani portovi, jer koliko god Nvidia se trudila, uvijek će biti half-assed portova koji će zahtijevati 5x više resursa (karikiram), a pri tome ne opravdavajući izgled. Ali opet, to su specifični portovi, i srećom za razliku od prije 15-20 godina, sada je situacija vidno drugačija. Desi se tu i tamo negdje, ali za svaki Horizon (launch) port dobije se Death Stranding sa svim bells and whistles.
Malo sam otegao, ali opet ponavljam, sjajna prezentacija od Nvidije, kratko i to the point.