DarkPunisher Zero Je, trazio sam da oni sloze, vec mi jesu proslu konfu i bilo je sve tip top. Imas neke preporuke koje alate koristit za monitoring svega?
prayer DarkPunisher Steam Beta ti ima novi dobri FPS counter ali HWInfo zna biti puno detaljniji oko temperatura. Ali čisto sumnjam da će ti sa tako velikim kućištem trebati ista posebno 🙂 Inače čestitke na kompu 😎
Zero DarkPunisher Samo HW info što kaže Prayer, drugo i ne trebaš za monitoring. Lako i za to, imaš garanciju, samo piči.
Kaiserus DarkPunisher HW info, Afterburner ako te zanimaju detalji dok si ingame, ali to samo ako testiraš postavke, čak i onda je overkill. Ali ja volim npr.
DarkPunisher Poskidao sve drivere, stavio u NVIDIA CP na 2k rezu dok jos nemam monitor. Dok sam po aplikacijama mi je ok kako tiho tiho radi, ali evo tipa u Siegu kojeg ssm za sad jedino probao se dosta bucno cuju ventilatori, valjda je to normalno..😅
pravednik DarkPunisher Normalno ako nemaš klimu, možeš ih poštelat pojedinačno, neznam jesu ih spojili direkt na matičnu ili? Proizvođač? CPU možeš undervoltat i custom curve stavit, GPU također. Mada se ne umaraj, imaš strojčinu od PC-a, neka hladi ako ti buka ne smeta.
prayer DarkPunisher Ti prednji ventilatori su mi bili najglasniji dio kućišta, čak je kućište bilo glasnije nego ovo što sada imam od 11L. Skini Fan Control program i baci oko na neki YT tutorial kako ga nastelat jer zbilja nije teško a dobiješ dosta Tise kućište. Inače vrijedi za svaki ventilator u kućištu čak i za one za grafičku pa možeš dosta utišati komp. EDIT: uzmi si jedan 120mm za ispuh iza i možda još dva od 140 za usis ispod grafičke i imaš meta airflow
DarkPunisher Ovo su svi ventovi u kucistu, barem koliko ih ja mogu vidjeti. Ispod grafe nema niceg, ovi ventovi su svi intake, sta mi netreba jos par outtake inace?
Deadwalker DarkPunisher ne mogu vidjeti dobro baš na slici, no imaš uopće ventilator za ispuh? Jer vidim samo ove što povlače zrak unutra i ventilator za procesor. Ja se sjećam jednom dok sam bio još puno mlađi kako su mi sastavili komp bez ispuh ventilatora pa je hlađenje komponenti bilo daleko od idealnog 🙂
DarkPunisher Deadwalker Tak je, nema ni jednog za ispuh 😅 Koliko sam uspio preko task managera vidjeti, nikad mi grafulja nije isla iznad 75, a s obzirom da je 3090ti u pitanju reko bi da je super obzirom da nemam outtake. Narucit cu svakak par komada i stavit ispod graficke.
Deadwalker DarkPunisher onda si svakako ubaci jednog budući da će tako vrući zrak mnogo lakše i brže izlaziti van. I probaj ga postaviti iza na vrh kućišta, budući da se vrući zrak diže + u gornjoj polovici ti je većina komponenti.
prayer Deadwalker Na vrh kučišta ti je PSU koji vuče zrak tj praktički radi kao ispuh u ovom kučištu. 75C sa takvom grafom je odlično, ja sa svojim kučištem trenutno koji je praktički poluotvoren imam do nekih 70c stime da mi je temp u sobi uvijek nekih 25C. Ali recimo, na starom kompu mi je ovako bilo namješteno sve i nisam nikad imao problema sa protokom zraka: @DarkPunisher imaš baš od Fractala Apect ventove koji rade savršeno uz kučište u 120 i 140mm vezijama. Jednostavno staviš 120 odozada i jedan ili dva 140mm ispod i imat ćeš puno bolji protok zraka i manje temeperature. Još jednom u par mjeseci isčetkaš filtere ispod i ispred ako ti soba nije prašnjava i miran si!
Zero Ako je dobro i prozračno kućište možeš se izvući i s dva venta, jedan upuh (najbolje ispred, nešto dolje) i iza ispuh - kod CPU-a. Slično je i kod mene (2 Scythe Gentle Typhoona na oko 1100 okretaja po defaultu - stvarno su tihi). Sigurno da pomaže i što grafička ima 3 venta, a CPU cooler 2.
DarkPunisher Uzeo sam Gamepass da isprobam neke naslove, pa je prvo na red dosao DOOM novi. Reza je 1440p sa DLSS-om na Quality, sve na max i nejde ispod 95 fpsa. Najcesce iznad 100, nebum se žalil 😃 Grafulja i dalje oko 75 stupnjeva 🙂
Zero DarkPunisher Super rezultati, probaj i s path tracingom. Samo računaj da će onda trebati i frame gen (koliko mi AI izbacuje, u Doomu radi i na 3000 seriji)?).