Na kraju sam se ipak odlučio na laptop koji mi je bio prva želja i to je def. Sintisajzer je nažalost otpao za sada. Njega ionako manje koristim, ovog kojeg sad imam. Nešto me ne pere inspiracija i čežnja za sviranjem.
Odlučio sam se i za Windowse umjesto Linuxa zbog bolje pokrivenosti za programe a i već sam naviko na njih. Jednom ću se morat maknut od njih ali šta se može.
Uz legalne Winse 10 S koji su mi došli sa sadašnjim laptopom pa sam besplatno upgrejdal na Pro ver., ovoga puta prvi puta u životu bih kupio legalne zasebno tj. ključeve za aktivejšn. Mićem se laganim korakom iz piratluka. Za PC igre koje rijetko igram ali svejedno se vjerojatno neću tako lako odreći besplatog puta prema njima.
Pa da se pripremim unaprijed informacijama. Nešto sam već sinoć istraživao ali te stranice webshopova sa ključevima su mi od nepovjerenja, takav dojam imam, nikad čuo za njih ali to je samo moj dojam.
Pa da pitam ovdje iskusnije u tome. Gdje mogu nabavit povoljno funkcionalne ključeve za aktivaciju sustava. Uzeo bih prošlu generaciju koje sad imam i za sad su mi ok i navikao na njih. Win 10 Pro.