Što se tiče foruma, čini mi se da sam u manjini kojoj ne smeta taj fokus na gamepass. Ako išta, mislim da je pohvalno što se pokušava smanjiti taj razmak između konzola i PC-a i lijepo je vidjeti da su igre dostupne široj publici.
Za one koji misle da to znači da se neće dogoditi tehnološki napredak, osobno se ne bih složio. Pristupačnost igara će pak omogućiti da više riskiraju s određenim tehnologijama. Tu prvenstveno mislim na Azure i igranje u oblaku. MS-ov Flight Simulator bi mogao postaviti jako čvrste temelje za drukčijim razvojem igara, jednim u kojem se može tehnologija može gurati i više nego što to dozvoljava tehnologija u domovima igrača.
Sony će svakako napraviti par igara koje će još više brisati granicu između igara i filmova, ali isto tako nema razloga to očekivati od Microsofta kada im to očito nije cilj, već svoj fokus stavljaju na sasvim drugi tehnološki napredak.
Nisam bio pretjerano oduševljen većinom prezentacija koje smo vidjeli, no svejedno mi se čini da će i Sony i Microsoft ostaviti pozitivan i za sebe jedinstven trag na generaciji.