Pročitah malo temu i općenito recenzije, vidim da igra nije najbolje prošla kod svekolikog pučanstva.
Kao ljubitelj franšize i samim time netko tko je odigrao sve osim prve igre, meni osobno je ovo najbolji Far Cry.
Dugo mi je to bio Far Cry 2 bez obzira na nedostatke koje je imao.
Far Cry 3 Classic Edition mi je stajao u kolekciji nekoliko godina i nikako me nije pretjerano vukao ponovno odigrati (odigrao PS3 verziju 2012. kada je izašao).
Konačno se unazad mjesec dana natjerao i odigrao pola igre. Došao taman na južni otok nakon što sam koknuo bezveznog Vaasa. Nakon toga za siću uzeo u SD Far Cry 6 kojeg sam odigrao po izlasku nekih 10-ak sati ali i odustao zbog pokazati će se sada 4 godine kasnije, spleta nesretnih okolnosti. A te nesretne okolnosti su bile krivi odabir misija i pretjerana kritičnost u tom trenutku. Naime, goloruka borba sa krokodilom i trančiranje istog nešto kasnije od strane jednog npc-ja mi je u tom trenutku bilo too much preseravanje i obrisao sam igru, tek zagrebavši ono što je imala za ponuditi.
Prije no što nastavim sa FC6, vratio bih se na kritiku FC3.
Jason Brody mi je totalno bezveze i neuvjerljiv lik, balonja koji postane John Rambo, koji sam sebe usput jako ozbiljno shvaća mi je davno bilo probavljivo, sada više ne.
Isto tako i Vaas Montenegro, čuveni negativac a zapravo isto balavac koji još nije mutirao, bez oružja bi bio najveća kukavica a fura se frajer na neko ludilo. Likovi koji se rješavaju sa par šamara.
I da, bez obzira na nedavni 60fps upgrade (igram sve na PS5 Pro), FC3 nakon FC6 izgleda prilično zastarjelo.
FC4 sam davno odigrao, najmanje me je možda dojmio, FC5 je za siću upravo na putu zajedno sa System Shockom i AC Mirage, pa ćemo se opet prisjetiti, on je nekako tehnički najsličniji šestici i top mi je tamanjenje rednecka na američkom sjeverozapadu.
Uglavnom, FC6 meni osobno ima najbolje realiziran svijet, tropski setting po uzoru na Kubu mi je top, igru ne shvaćam ozbiljno, već kao odličnu eksplozivnu open world zabavu, oružja su raznolika (Supremosi posebno), stvari poput lootanja protivnika pojednostavljene, meni osobno misije raznolike.
I nakon preko 30 sati u igri, jedva čekam vratiti se u nju, zabavno mi je čišćenje checkpointa, baza, treasure huntovi i misije općenito. Priroda predivna, a životinjski kompanjoni sjajni, punk pijetao Chicharrón mi je otkriće sa svojim kokodakanjem i poremećenim ponašanjem, Guapo također ali i svi ostali.
Atmosfera mi je top i podsjeća me na Mercenaries 2 (iako je prvi na PS2 bio bolji), zapravo neka kombinacija Far Cry@, Mercenariesa 2 pa čak i Tropica 😋.
Grafički je na PS5 Pro prava poslastica.
Uglavnom, drago mi je da sam igri dao drugu priliku jer guštam u njoj ko krme u blatu.