Radi pregleda novi post, isprike.
Dakle sa Horizon Forbbiden West smo došli do vrha detalja što 4k rezolucija može prikazati. 3840x2160. Ako igramo u fidelity modeu u 4k nativno.
Igra je TPS ili treće lice iako nije klasik shooter. Detalja na sceni, pogotovo sitnih je toliko odjednom da rezolucija nije dovoljna ako ne ubližamo uz photo mode ili oružjem/fokus ciljanje.
Kad sam se popeo jučer na neki razrušeni Watchtower u okolici Oserama, regija sa snijegom pogledam dolje i neovisno o visokom LOD-u rezolucija nije dovoljna da prikaže tu gustu vegetaciju u daljinu.
Pretpostavljam da će igra grafički nadmašiti generaciju te po detaljima izdržati do 8k gdje bi po mojem izračunu na panelu od 85" prikazala mahovinu, lišće, dlačice na licu i živina, bore, rezbarije bez zooma ili photo moda.
Do toga će zasigurno doći izlaskom igre na PC-u gdje će također ostati grafički benchmark za buduće.
Jedine igre koje imaju približno toliko detalja su još Ratchet i Clank Rift Appart i Spiderman Miles Morales na likovima te interijeru u Roxxon Laboratoriju.
Ono gdje 4k nije iskorišten je neki FPS, sa toliko detalja kao Horizon odnosno level od detail kao iz trailera pošto likovima upravljamo iz prvog lica te automatski sve bude blisko.
Imam osjećaj da bi to mogao biti Modern Warfare 2 ili neki nastavak/remake/remaster Killzonea.
U svakom slučaju PS opet ima grafički nenadjebivu igru.