Ljudi koji je igraju RPG-e preferiraju akcijski pristup. Kojeg li iznenađenja.

EDIT:
Trebalo je pisati NE, a ne JE, bem te. :(
Krmačo, svaka čast na napisanoj recenziji i plus radi toga. Ali ne, ne slažem se sa većinom napisanog. Igra je jednostavno gomila fetch quest-ova sa zaljepljenim scenarijem, što je tragedija budući da mi se Kingsglaive svidio... osim Lune, koja je smeće od lika. Možda i najveći problem FFXV nije ono što vidimo već ono što ne vidimo, a ne vidi se dosta toga niti je pojašnjeno kako treba.
Ali drago mi je da ti se igra svidjela. Meni nije. S druge strane, fan sam Lightning trilogije. Go figure.

Zbog opće prihvaćenog hejta, ljudi su uglavnom ignorirali pozitive strane te igre i njenih nastavaka, kao što je recimo XIII-2 OST i kul negativac Caius te odličan sistem borbe iz Lightning Returns (koja je, usput rečeno, jedna od težih igara u serijalu, što je na naki način i smiješno budući da je njen prethodnik lagan kao i šestica).

Genesis

To je bila opcija da , međutim mogao si i ručno birat akcije s obzirom na to da ovo automatski često nije biralo najbolje poteze, ali da atb gauge, role(commando/saboter/ravager/sentinel/medic/synergeist),stagger, system je bio čist solidan.  Jedino što mi se nije bilo svidjelo je što si mogao upravljat samo sa jednim likom.

Ovo gdje moras lupat 50 tipki odjednom me podsjeća više na devil may cry 4 kojeg samo kad se prisjetim grce mi se prsti , nego na final fantasy . Al volim i takav žanr igre(hack and slash), a i devil may cry sam prekucao nekoliko puta tako da mislim da mi novi battle system nece teško past.
jesi, mogao si birati, slazem se, cak mi se i dizajn svidjao kako je izgledalo ali da je bio sad super princip gdje si prakticki mogao sve rijesiti stiskajuci na X je koma.
u danasnje vrijeme kako se igre razvijaju nema vise ocito prostora da sam istrazujes, trazis iteme, boris se a teskim protivnicima, nema tog izazova kao u prijasnjim naslovima.
Necu jos komentirati FFXV radi vecine ljudi posto znam da ju nisu presli pa cu se suzdrazti komentara za sada....

jesi, mogao si birati, slazem se, cak mi se i dizajn svidjao kako je izgledalo ali da je bio sad super princip gdje si prakticki mogao sve rijesiti stiskajuci na X je koma.u danasnje vrijeme kako se igre razvijaju nema vise ocito prostora da sam istrazujes, trazis iteme, boris se a teskim protivnicima, nema tog izazova kao u prijasnjim naslovima.Necu jos komentirati FFXV radi vecine ljudi posto znam da ju nisu presli pa cu se suzdrazti komentara za sada....Genesis Evo zadnja od mene , necu vise trovat temu , ispravi me ako grijesim ali tako je od Final Fantasy 1(da od jedinice xD) pa naovamo, odabir poteza-->X, ok X+analozi/gljive na joysticku, u FF XII ak si htio ulozit malo vise vremena mogao si poslagat gambite tako da nista nisi morao ni stiskat(naravno ne brojeci koristenje mist-a), i ne kazem da je to loše nego samo da je to tako, u ff 13 si morao protiv tezih protivnika(attacus, vercingetorix, long gui) mijenjat one role i slagat kombinacije, sentinel ako je isao jaki napad, healer ak se trebalo lijecit itd... . To sto je prica bila nelinearna i sto postaje zanimljiva tek oko chaptera 10 kad dođeš u pulse(otvoreni svijet) je drugi problem, ali battle sistem sam po sebi nije bio lošTrebalo je pisati NE, a ne JE, bem te.Veigue još mi se učinilo da je nešta čudno sa postom  Zbog opće prihvaćenog hejta, ljudi su uglavnom ignorirali pozitive strane te igre i njenih nastavaka, kao što je recimo XIII-2 OST i kul negativac Caius te odličan sistem borbe iz Lightning Returns (koja je, usput rečeno, jedna od težih igara u serijalu, što je na naki način i smiješno budući da je njen prethodnik lagan kao i šestica).Potpis.  :

Ljudi koji je igraju RPG-e preferiraju akcijski pristup. Kojeg li iznenađenja.

EDIT:
Trebalo je pisati NE, a ne JE, bem te. :(
Krmačo, svaka čast na napisanoj recenziji i plus radi toga. Ali ne, ne slažem se sa većinom napisanog. Igra je jednostavno gomila fetch quest-ova sa zaljepljenim scenarijem, što je tragedija budući da mi se Kingsglaive svidio... osim Lune, koja je smeće od lika. Možda i najveći problem FFXV nije ono što vidimo već ono što ne vidimo, a ne vidi se dosta toga niti je pojašnjeno kako treba.
Ali drago mi je da ti se igra svidjela. Meni nije. S druge strane, fan sam Lightning trilogije. Go figure.

Zbog opće prihvaćenog hejta, ljudi su uglavnom ignorirali pozitive strane te igre i njenih nastavaka, kao što je recimo XIII-2 OST i kul negativac Caius te odličan sistem borbe iz Lightning Returns (koja je, usput rečeno, jedna od težih igara u serijalu, što je na naki način i smiješno budući da je njen prethodnik lagan kao i šestica).
"Minus loše trinaesto poglavlje; Dosadni side-questovi; Nejasne pojedinosti u priči; Puno neiskorištenog prostora na mapi"

Pa i nije baš da nam se toliko mišljenja razlikuju, btw. svaka čast što si tako brzo završio igru, pogotovo ako ti nije sjela. Da krenemo sad skupa pričati o manama igre vjerojatno bi se u većini toga složili, ali kad u globalu pogledam sve fakat jesam zadovoljan igrom.

Stvar ukusa valjda.

4 godine kasnije
Pripojeno je 26 postova iz Recenzija | Final Fantasy XV.|Pripojeno je 26 postova iz Recenzija | Final Fantasy XV.