krpa
Zasad, ono što sam zamislio u glavi, neće biti horor, nego nešto krimi ili drama. Imam više ideja i scenarija kako bi to moglo ići tako da još uvijek dosta radimo na tome i razrađujemo priču. Ciljamo na minimalno 2h gameplay-a (toliko otprilike traje i Edith ako se ne varam), a max bi možda postavio na 4h iako mislim da je to previše za nas dvojicu i da bi nam development mogao potrajati više nego bismo htjeli.
electronicus
Imam u glavi nekoliko twistova u nekoliko verzija priče, no još uvijek nisam siguran s kojom pričom ćemo ići. Definitivno ćemo ići s glasovnom glumom i već imam neke kontakte ljudi za to, ali daleko je sve to još od toga. Vidjet ćemo kako će nam ovo uopće ići jer je velika vjerojatnost kod ovakvih pothvata da se odustane nakon nekog vremena, ali tko zna, možda nekih slučajem uspijemo dogovorit i nekakav deal s publisherom pa nam možda plate development time pa bi u tom slučaju mogli još ljudi ubacit u projekt. Već sam kontaktirao s Giant Sparrow-om (ekipa koja je napravila Edith Finch) i dali su mi par informacija o njihovom publisheru za Edith Finch i par savjeta oko toga svega. Priča će nam biti glavni adut u igri i na tome ćemo najviše radit. Nadam se napraviti nekakav dobar uvod koji bi izbacili na steam kao demo i koji bi pričom privukao igrača kojeg bi nakon odigranog demo-a zanimalo što će biti kasnije pa bi wishlistao igru itd. Najlakše mi je radit mobilne igre i trenutno jednu i radim pa ću zamoliti redakciju da napiše nekakvu vijest kad ju objavim, ali od ovih "jačih" igara nekako mi se WS čini kao najlakši za napraviti. Definitivno ćemo kupiti 3D modele s asset store-a jer ni jedan nismo modeleri. Već sam našao hrpu toga što ćemo koristiti, a za neke sitnice koje će morati biti unikatne (tipa novine s određenim naslovom, slike nekakve itd) to nam uvijek kolege modeleri s kojima smo bili na edukaciji mogu napraviti. Probat ćemo napraviti nešto dublje od čudovišta koje prati igrača 🤣
Flipper
Firewatch mi je jedna od najboljih igara ikad i vjerojatno najzaslužnija što sam uopće došao na ideju da radimo walking simulator.
Ovo su igre koje imam na popisu za odigrati (neke ponovno jer sam ih prije već igrao) i raditi note dok budem igrao kako je nešto rađeno, kako je izvedeno... i onda to koristiti kad budemo radili na svojoj igri pa ako slučajno imate još kakvu za preporučit javite:
Dear Esther
Ether One
The Turing Test
Firewatch
What Remains of Edith Finch
The Vanishing of Ethan Carter
Kona
Everybodys Gone to the Rapture
Gone Home
The Painscreek Killings
Virginia
Layers of Fear 1 i 2
The Stanley Parable
Dead Secret
The Guest
Ako bi možda htjeli (kad i ako napišemo cijelu priču) pročitati priču pa nam dati neko svoje mišljenje ili savjet javite.