Miro
Iz početka odbijaš naravno i pomalo se bojiš pucat a posle ti to oružje kao dio tijela i pucati iz njega normalno.
Da pucal sam u vojsci i mogel sam se okrenut i ubit zapovjednika da sam htel. Moraš ići na vježbu tu prvu jer natjerali me. U čitavom vojnom roku pucal sam sa 2 vrste oružja.
Konstantno sam imao ak-47, jednom sa kundakom a drugi put zadužio sam sklopivm i to mi bilo ful lakše. Pucal sam što tromblonom što pravim mecima na početnoj prvoj vježbi pucanja ko i svi. Te kasnije samo čorcima kad smo se igrali rata na čičariji na taborovanju pa me tom prilikom čahura pogodila ispod oka u jurišnom djelovanju jer sam htel prigušivač da imam da ne slušam pucnjeve pred nosom a tada kapsula jače frkne te također vojnoj vježbi u slunju malen škorpion vz-61 po zimskim uvjetima.
Dali nam bijele kombinezone za po snijegu koje navučeš na svoju maskirnu i tu malu puškicu i osjećao sam se ko da sam ispal iz ranijeg filma o James Bondu. (Roger Moore kao JB)
Bilo meni to svejedno sve super posle. Faca si, kužiš.
Sljedećih godina vojni rok je bil sve više smijurija tak da vojsku nove generacije dečecov shvačaju ko neku nepotrebnu zajebanciju ili gubitak vremena.