Napomena by Fenix:

Ova tema je izdvojena iz komentara na "Zašto je odgođen PlayStation 5" vijest

Ja i dalje ne shvaćam kako ljudi misle da je Trump bio bolji izbor... Neviđen pad BDP-a, rekordan broj nezaposlenih, privatizacija zdravstva samo su neke od posljedica njegovog nepunog mandata. Odlučio je raspustiti odjel za intervencije u slučaju pandemije koji je stvoren za vrijeme Obame. Zašto? Jer ga je oformio Obama. Zbog reakcije toga tima uspješno je suzbijena ebola. Zamislite da je taj tim bio prisutan kada se pojavio koronavirus. Faucija, možda najsposobnijeg epidemiologa na svijetu je odlučio cenzurirati. Javno je reklamirao štetnu terapiju kao lijek za koronavirus. Tenzije između Zapada i Istoka je doveo na višu razinu. Povukao se iz Pariške konvencije čime aktivno uništava Zemlju američkom industrijom. I tek sam krenuo s nabrajanjem. Nemam čitav dan da napišem većinu toga.

(...) when the looting starts, the shooting starts.

The only good democrat is a dead democrat.

Što je trebao reći? Pa možda nije trebao aktivno poticati na nasilje.

Nexus Trumpovo djelovanje i ono republikanske stranke su doveli do toga da je prihvatljivo da policija upotrebljava neopravdanu silu kako bi dokazali da su važni. Dovelo je do toga da se takve policajce sudski ne progoni, već im se isplati penzija i pošalje u uranjenu mirovinu. Dovelo je do toga da otac, bivši policajac, i sin ubiju džogera na ulici jer su mislili da je provalnik samo zato što ima drukčiju boju kože. Dovelo je do toga da u Kentuckyju dva policajca u neoznačenim automobilima prilaze kući, ulaze u nju bez najave i pucaju u nevinu ženu. Ti ljudi nikada ne bivaju kažnjenima jer su osobe koje odlučuju o kaznama postavljene od strane republikanske stranke.

Ono što Trump kaže na Twitteru ima puno veći utjecaj nego što si neki misle. Normaliziranje mržnje i nasilja dovode do češće pojave istog. Takvo normaliziranje motivira one pune mržnje i predrasuda da djeluju na isti način i prođu nekažnjeno. Normalizira se i ugnjetavanje prisutno u Rusiji time što se Trump s Putinom ponaša kao da su najbolji prijatelji, dok je istina da je Trumpov jamac na kreditu u banci bio ruski oligarh blizak Putinu.

Policiji je određeno da baci suzavac među mirne prosvjednike u Washingtonu samo da bi on mogao otići do crkve, slikati se s Biblijom i prozvati se predsjednikom zakona i reda. Pa kako onda nije on direktno kriv? To je ponašanje običnog tiranina.

Problem SAD-a nije samo u Trumpu već u čitavoj republikanskoj stranci koja svakom mogućom prilikom vuče zemlju dublje u prošlost. To je dokazano izglasavanjem o Trumpovoj nevinosti kojim su omogućili Trumpu da radi što god želi jer zna da mu nitko ništa ne može. Postojali su čvrsti dokazi, postojali su svjedoci i nije im se dozvolilo da iznesu svoje svjedočanstvo jer su republikanci odlučili da je važnije zaštititi Trumpa.

Trump i Kushner su slali savezne agente da iz američkih bolnica uzimaju zaštitnu opremu i respiratore te su ih spremali u saveznu rezervu umjesto da su ih podijelili sjedinjenim državama kojima nedostaje opreme za borbu protiv koronavirusa. Znaš što su napravili s njima? Poslali ih u Rusiju! Tko god misli da ovi prosvjedi nisu posljedica Trumpa i njegovog mandata mora se bolje informirati o tome što je dovelo do ovoga. Ovo nisu samo prosvjedi protiv rasizma. To je samo kap koja je prelila čašu. Neviđena nezaposlenost, nekorektnost i nepoštivanje Ustava, uvođenje svojevrsnog apsolutizma zbog sveprisutnosti republikanaca, ogromne klasne razlike i negiranje znanosti te aktivno širenje anti-intelektualizma doveli su do ovih prosvjeda, a čak ni Bush ml. nije toliko unazadio SAD u diplomatskom i ekonomskom aspektu kao što je to napravio Trump u nepune četiri godine.

Fico Dobro iznio si hrpu neistina, da budemo realni.

"Rekordna nezaposlenost, rekordan pad BDP-a" i slično je jako neiskreno.

Trenutni broj nezaposlenih i usporavanje gospodarstva je isključivo zbog panedmije. Prije svega ovoga u zadnjih par mjeseci USA je imala REKORDNO niski broj nezaposlenih, REKORDNO niski broj CRNE populacije koji su nezaposleni (jebiga to se neće spomenuti jer Trump je kao rasist), samo tržište i ekonomija si bili na rekordno visokim rezultatima.

Uostalom ako ćemo se hvatati svega ovoga...pa što je to Obama napravio za "svoju" populaciju? Oćeš li kazati da nije bilo ovakvih incidenata prije dok je on bio u mandatu i da su presude bile iste ili slične? Slobodno provjeri, možda se iznenadis.

Što se tiče policije...pa ne upravlja TRUMP s njom već lokalne uprave saveznih država. Ovo je ravno krivljenju činjenica kada je Trump bio u bunkeru Bijele Kuće prije 2 dana pa su prozivali kako je on sam otišao u bunker...a svi znaju da on o tome ne odlučuje već čovjek iz CIA-e zadužen za sigurnost predsjednika koji ga mora zaštiti u svakom trenutku.
    Što se tiče njihovih Demokrata tamo...pa to je stranka koja je osnovana na KKK temeljima. Što je zapravo jako ironično trenutno. To je također stranka koja je direktno s Clinton ekipom orgijala po Ex-Yu, naslikavala se i pričali bajke kako su "metci letjeli oko nje dok je izlazila iz helikoptera"...a ono Killary imala cijeli doček 😅 a Bengazi i slične situacije ne treba ni spominjati. 90-ih su doslovno zatvorili hrpetine crnaca po zatvorima, djeca su ostala bez roditelja, a mortage fondove su uništili. Počeli su "uvoziti" latinose, ilegalne imigrante i slično koji su doslovno kasnije uzimali poslove crnoj populaciji u USA.

O čemu ti?! Pa ta stranka je tamo napravila toliko KATASTROFALNO loših stvari baš za tu populaciju, a to se ignorira. Orange Man Bad. Doslovno.

Zdravstvo je uvijek bilo privatno u SAD-u...Trump nema veze s tim. Uostalom opet...Obama i ta stranka kada su bili na vlasti nisu ništa napravili. Zašto je uostalom Obama dobio Nobela? Za mir? Tip pokrenuo najmanje 2 rata i onda su pokrenuli cijelu migrantsku krizu prema Europi.

Trump je pokrenuo ravno 0 ratova, PRVI koji je uspostavio kakvu takvu komunikaciju s Sjevernom Korejom, aktivno povlačio trupe dolje s Bliskog Istoka, forsira domaće tvrtke da prebacuju proizvodnju u Ameriku kako bi ti isti Amerikanci mogli imati poslove, a pogotovo crna populacija.

Da li je itko izvijestio o ovome? Da li je bilo prosvjeda, paljenja gradova i slično?

Da ti budem iskren...mene ovaj show podsjeća na onaj prosvjed "branitelja" pred izbore kod nas ovdje kada se lomilo oko vlasti...

Stara poslovica...ZAVADI PA VLADAJ. Nikad nije bila u krivu.

Ja sam politički neutralan...nije me briga. Razmišljam svojom glavom i skupljam činjenice. Niti me briga ni za lijevu ni za desnu stranu. Sve je to isto.

Trenutni broj nezaposlenih i usporavanje gospodarstva je isključivo zbog panedmije

Broj nezaposlenih bi bio manji da vlast isplaćuje obećani poticaj. To se ne događa. Taj nagli rast nezaposlenih se mogao usporiti kvalitetnim ekonomskim mjerama. Pandemija je uzrokovala pad, vlast ga nije usporila zbog nedostatka mjera. Nemoj kriviti virus za ekonomsku nesposobnost. Trump je osoba kojoj je kockarnica bankrotirala.

pa što je to Obama napravio za "svoju" populaciju?

Preuzeo je poziciju predsjednika na početku ogromne gospodarske krize i na kraju dva mandata je osigurao ekonomski rast. Uveo je Obamacare čime je omogućio da osnovno zdravstvo bude koliko toliko pristupačno siromašnijima.

Zdravstvo je uvijek bilo privatno u SAD-u...Trump nema veze s tim.

Trump je ukinuo Obamacare čime je dodatno privatizirao zdravstvo. Dalje ću samog sebe citirati za zdravstvo i Trumpa.

Trump i Kushner su slali savezne agente da iz američkih bolnica uzimaju zaštitnu opremu i respiratore te su ih spremali u saveznu rezervu umjesto da su ih podijelili sjedinjenim državama kojima nedostaje opreme za borbu protiv koronavirusa. Znaš što su napravili s njima? Poslali ih u Rusiju!

Odlučio je raspustiti odjel za intervencije u slučaju pandemije koji je stvoren za vrijeme Obame. Zašto? Jer ga je oformio Obama. Zbog reakcije toga tima uspješno je suzbijena ebola.

Gornji citat dodatno pojašnjava što je Obama napravio za svoju populaciju.

Tip pokrenuo najmanje 2 rata

Naslijedio je rat u Afganistanu i Iraku. Rat u Iraku je završio. Ako želiš za neki rat reći da je započeo, onda eventualno možeš reći za Libiju i svrgavanje Gaddafija.

Trump je pokrenuo ravno 0 ratova

Eskalacija rata u Siriji. Dopuštenje Erdoganu da vrši genocid nad Kurdima.

Kad već spominješ migrante, zašto ne spomeneš koncentracijske kampove u kojima su djeca umirala zbog Trumpove migrantske politike?

Bengazi

Komisija koja je istraživala događaje vezane uz Benghazi se sastojala od republikanaca i demokrata. Nije pronađen nikakav dokaz za krivnjom.

Orange Man Bad

Ovo je omalovažavanje bilo kakvog argumenta protiv Trumpa jer se ne može obraniti od činjenice da je Trump kršio zakon i učinio štetu.

Da li je itko izvijestio o ovome? Da li je bilo prosvjeda, paljenja gradova i slično?

Da, bilo je izvještavanja. Sjećam se da sam čitao o ovome i da se dosta izvještavalo. Nije bilo prosvjeda ni kada su mnogi afroamerikanci umrli od policijske brutalnosti. Nekada je, nekada nije. Ne razumijem tvoju poantu. Zbog toga što nije za Tonyja Timpu bilo prosvjeda ne bi trebalo ni za Floyda?

Dogz Bollox Right Wing News

To zvuči kao apsolutno nepristran i legitiman izvor informacija...

Da ti budem iskren...mene ovaj show podsjeća na onaj prosvjed "branitelja" pred izbore kod nas ovdje kada se lomilo oko vlasti...

Objasni mi kako je borba protiv sveprisutnog rasizma u SAD imalo slična prosvjedu branitelja?

Oćeš li kazati da nije bilo ovakvih incidenata prije dok je on bio u mandatu i da su presude bile iste ili slične?

Bilo je policijske brutalnosti. Bilo je apsolutno drugih reakcija predsjednika. I to ne samo od Obame, već i za vrijeme prijašnjih predsjednika.

Trump je kao racist

Trump je Elizabeth Warren na temelju glasina o tome da ima indijanske krvi zvao Pocahontas.

Pomilovao je rasističkog šerifa.

I sada ću još citirati sebe ponovno.

(...) when the looting starts, the shooting starts.

Tu je izjavu koristio šef policije Miamija 60-ih kada je kritizirao građanski pokret za prava.

Svi koji brane Trumpa dio su problema. Ako netko čak i nakon izjava zadnjih dana i reakcije na prosvjede i dalje može podržavati Trumpa i braniti ga, onda ta osoba ne želi i ne može razumijeti ništa dalje od vlastite fantazije. Iskreno mi se ne da ni raspravljati o tome jer što god da kažem znam da se mišljenje neće promijeniti. Tko god još uvijek podržava Trumpa, tome neće nikakav dokaz promijeniti mišljenje. Za njega je on poslan od Boga da uništava LiBtArDe i to je to. Jedino što može promijeniti je da se izađe na izbore i da glasna manjina shvati kako je kada većina postane glasna.

EDIT:

Razmišljam svojom glavom i skupljam činjenice

Dogz Bollox Right Wing News

Samo si to govori.

Aha...ok. Što točno onda želiš kazati o tom izvoru ili meni? Ne sviđa ti se ime? Piše Right Wing pa je to nešto grozno, što?

Da li je taj video stvaran? To jest oba videa? U čemu je točno problem? Čemu predrasude od strane tebe prema meni jer u tom Tweetu piše nešto što ti ne podržavaš? Kakve ima veze kako se @zove ako pokazuje video koji je legitiman? Misliš da ja to pratim tj. tu stranicu? Hahah...

Vjeruj mi uopće me nije briga...ljudi stalno reetwetaju, šeraju, pa pogledas # i onda izlazi sve i svašta...

Ja sam na Twitteru isključivo zbog sporta, ali neke stvari ne možeš izbjeći.

A ovo? Tu ti ne piše Right Wing ili nešto...

Kad već spominješ migrante, zašto ne spomeneš koncentracijske kampove u kojima su djeca umirala zbog Trumpove migrantske politike

Misliš na one kaveze i ustanove koje je Obama sagradio? Pa to je objašnjeno već...
      Ako ilegalno ideš preko granice, u prekršaju si zakona. Odvajaju te kao i svakog drugog koji prekrši zakon. Da li se slažem s tim? Ne.

Uostalom to nisu nikakvi koncentracijski logori...prvo pogledaj što su pravi logori i što se u logorima radilo prije nego se razbacujes s takvim riječima i opisima koje koristi AOC.

Gornji citat dodatno pojašnjava što je Obama napravio za svoju populaciju.

Ne pojašnjava apsolutno ništa što je to Obama napravio za crnu populaciju. To sam već jasno pitao i objasnio. Nema odgovora.

Objasni mi kako je borba protiv sveprisutnog rasizma u SAD imalo slična prosvjedu branitelja

Pa ne trebaš biti politilog da zaključiš koliko je do izbora (manje od 6 mjeseci) i da ankete i opće mišljenje nije baš na strani Demokratske stranke...naravno da njima odgovaraju opći neredi, prosvjedi i slično. Čitaj malo izjave njihovih Senatora kao i koliko se Guverneri trude zaustaviti nerede koji su iskreno neviđeni.

Isto kao što je HDZ radio pizdarije s prosvjedima u Vukovaru, Kninu, pa su izvadili branitelje na cestu, dobili jedne izbore, druge izbore i od onda nikakvih problema. Naravno sasvim slučajno.

A ovo? Tu ti ne piše Right Wing ili nešto...

Ako razmišljaš svojom glavom onda si mogao otići na tu poveznicu, vidjeti da poveznica vodi na drugu, aktualniju poveznicu i onda možeš, umjesto da vidiš ono što želiš vidjeti, podijeliti malo podataka za dodatnu analizu.

Što se tiče Elliota Kaufmana, u opisu profila mu stoji "Anticommunist". To mi je otprilike kao da se Ninu Raspudića citira. Možda će imati brojke, ali će ih predstaviti i interpretirati na način na koji on želi predstaviti javnosti, što je dodatno vidljivo na gornjoj slici. Šokantno, ali kada ima više informacija, graf se drukčije čita.

Ista stvar ti se događa s "Right Wing News" koji mi je zapeo za oko. Video je stvaran. Video pokazuje policijsku brutalnost. Tekst koji stoji iznad videa je jeftini populizam na koji pada zabrinjavajuć broj ljudi. Okreće se priča na to da se nema što prosvjedovati jer se nije prosvjedovalo zbog Tonyja Timpe. Ljudska se smrt koristi da bi se omalovažio pokret protiv policijske brutalnosti i za sigurnijim životom.

George Floyd je kap koja je prelila čašu, to sam već napisao, i umjesto da se svi koji su svjesni policijske brutalnosti ujedine u prosvjedu, događa se ovo što si ti podijelio na Twitteru, koristi se jedna smrt kako bi se umanjila važnost druge smrti. Odvratno.

Misliš na one kaveze i ustanove koje je Obama sagradio? Pa to je objašnjeno već...
      Ako ilegalno ideš preko granice, u prekršaju si zakona. Odvajaju te kao i svakog drugog koji prekrši zakon. Da li se slažem s tim? Ne.

Uostalom to nisu nikakvi koncentracijski logori...prvo pogledaj što su pravi logori i što se u logorima radilo prije nego se razbacujes s takvim riječima i opisima koje koristi AOC.

Nije ništa objašnjeno jer ignoriraš Trumpovu ulogu u pogoršanju tretmana migranata. S obzirom da se na internetu može lako naći informacija, postavit ću dvije poveznice s Wikipedije koje su popraćene odgovarajućim referencama ako ikoga zanima originalni izvor podataka pa ću fino citirati nekoliko dijelova.

Obiteljska politika za vrijeme Obame

US President Barack Obama made changes to immigration policy, releasing parents and focusing on deportation of immigrants who committed crimes in the US.

...

In 2015 Obama introduced the Family Case Management Program which, according to the fact sheet about the program, specifically prioritized "families with certain vulnerabilities, including pregnant or nursing family member; those with very young children; family members with medical/mental health concerns; families who speak only indigenous languages; and other special needs" to offer an alternative to being held in detention centers while awaiting the court to process their asylum claims, which often takes years.

Obiteljska politika za vrijeme Trumpa

The Washington Post has called Trump's senior adviser Stephen Miller "the singular force behind the Trump administration’s immigration agenda". In December 2019, the Southern Poverty Law Center reported that Miller "sought to promote white nationalism, far-right extremist ideas and anti-immigrant rhetoric through the conservative website Breitbart". The report claimed that they had obtained emails showing Miller as "obsessed with ideas such as 'white genocide' and sharply curbing nonwhite immigration

...

When the administration began separating families, pro-Trump pundits argued that the administration was implementing the same policy as the Obama administration. According to PolitiFact, the assertion that Trump was implementing the same policy as Obama is "false", noting "Obama's immigration policy specifically sought to avoid breaking up families. While some children were separated from their parents under Obama, this was relatively rare and families were quickly reunited even if that meant the release of a parent from detention."

...

From July to October 2017, the Trump administration ran what the DHS called a "pilot program" for zero tolerance in El Paso. Families were separated, including families that were seeking asylum, and children were then reclassified as "unaccompanied" and sent into a network of shelters with no system created to reunite them with their parents.

...

Saying it would save $12 million a year, in June the Trump administration ended the Family Case Management Program, which kept asylum-seeking mothers and their children out of detention.

Da dalje ne citiram, na navedenom se članku može vidjeti i konkretan utjecaj dijeljenja obitelji na načine da ih se više ne može ujediniti.

Koncentracijski kamp se spominje zbog neljudskih uvjeta u koje su stavljali ljude. Odbijana im je zdravstvena skrb, prostorije su bile prenapućene i razdvajale su se obitelji. Došlo je do smrti maloljetnika.

Pa ne trebaš biti politilog da zaključiš koliko je do izbora (manje od 6 mjeseci) i da ankete i opće mišljenje nije baš na strani Demokratske stranke...naravno da njima odgovaraju opći neredi, prosvjedi i slično. Čitaj malo izjave njihovih Senatora kao i koliko se Guverneri trude zaustaviti nerede koji su iskreno neviđeni.

Kako neviđeni neredi? 1992. su bili neredi u Los Angelesu. Većina prosvjeda u SAD-u su mirni prosvjedi. Policija suzavcem i nasiljem napada mirne prosvjednike. Jesi li vidio kako su senatora u mirnom prosvjedu napali suzavcem? Prosvjed protiv policijske brutalnosti se kontrolira policijskom brutalnošću.

Sve što je protiv Trumpa je demokratska i liberalna podvala. Demokrati su krivi i za COVID-19 vjerojatno. Možda su krivi i za potres u Zagrebu. Sve su demokrati krivi. Ljudima je dosta nesposobne i štetne vlasti i policije koja ubija umjesto da štiti. Pogledaj u koliko gradova i država su prosvjedi.

A ako želiš čitati izjave, možeš čitati i izjavu gradonačelnika u Mississippiju.

If you can talk, you can breathe.

Jesu demokrati možda i to potaknuli da kaže pa da dodatno potpali vatru?

Fico Znači nisam dobio odgovore na svoja pitanja, a neke tvrdnje neću ponavljati...

Ok. Jebiga.

Mislim ono...mene UOPĆE nije briga za Amere. Dobro će oni stajati i dobro su stajali prije.

Samo komentiram situaciju, a ti si cijeli onako ratoboran kao da držiš člansku u jednoj ruci, a tipkaš s drugom. Ono...mene ništa ne mijenja na stvari, da li se oni tamo tuču, pale i slično.

Mislim da je općenito Europljanima, a i ostatku svijeta već puna kapa njihovih "drama"...ljudi imaju svoje probleme, ali naši mediji, a i ostali daju po 10-15 minuta vijesti i medijskog prostora oko njihovih vječnih problema.

Zapravo više mi idu na jetru ove "poznate" osobe kako se SVI sada oko toga uhvatili, a kada je npr. Lebron trebao komentirati Kinu e onda je dignuo ručnu...

Ne možeš selektivno birati probleme. Nemaju samo oni probleme pa da se svi s njima moraju baviti.

A što se tiče tweeta koji sam stavio. Pa što je tu netočno. Govorimo o NE NAORUŽANIM građanima koji su ubijeni. Nije valjda toliko teško čitati?

Isto tako u čemu je problem, ako čovjek tvrdi da je anti-communist? Pa protiv zla je u krajnjem slučaju...

Opet osoba koju ne pratim...vidio tweet, zanimljivi podaci i tjt.

Fico a što se tiče ilegalnih imigranata Thomas Homan je objasnio jasno cijeli postupak koji je u skladu s US zakonom

I opet... nemoj spominjati konc logore jer iskreno nemaš pojma što su konc logori kao ni Ameri koji nikada nisu ni imali rat osim svog Civilnog rata na svojoj zemlji...nemaju pojma i zato se ljudi danas razbacuju raznim riječima...nazi ovaj, Hitler onaj, dikatura, tiranija, logori. Nema veze s vezom.

chono7 slažem se. mislim da je dosta bilo prepucavanja oko trumpa za temu koja apsolutno nema veze sa trumpom. AKo zelite otvorit temu "Orange Man Bad" otvorite ju.

Fenix je promijenio naslov Trump i Amerika (izdvojena tema).

O Trumpu slobodno možete nastaviti izvan komentara na portalu. Kome se ne sviđa tematika može odabrati unutar opcija teme da je ignorira (neće mu se prikazivati na naslovnoj stranici).

uglavnom zamolio bih da se SVE jebene politčke teme prebace u ovaj topic i ostatak foruma drze čisto od toksičnog sranja.

Vrijeđanje članova ili omalovažavanje zbog tuđeg mišljenja, hc rasizam i takva sranja neće biti dopuštena te će biti sankcionirana

Giphy - bitch slap GIF

na adekvatan način
            ^^
            Giphy - despicable me banana GIF

fensisuperstar je promijenio naslov Trump/USA i ostale političke teme.

Kad bi barem naši mladi "brinuli" o našoj političkoj sceni i izlazili na izbore....
            Pa i na ulice kada bi trebalo....

Kako se brine o usa i trumpu (namjerno mala slova)

Gdje bi nam bio kraj

Trump tema?
              Ajde može.

Ja sam nedavno jako interno podjeljen u vezi njega.
              S jedne strane radi se o najgorem predsjedniku SADa koji je ikad izabran.
              S druge, frajer je napravio Space Force što je najbolja stvar koja se može dogoditi Americi i svijetu ikad i jedino možda Lincoln i Kennedy se mogu pohvaliti većim i značajnijim nasljedstvom.

Ne znam, ja kad vidim tog lika kak je zao u momentima između slikanja i snimanja. Užas. Taj istrenirani osmjeh i apsolutno ne postojanje iskrenosti su tolko odvratni i degutantni da mi je teško zamisliti da netko takav uopće može dobiti glas većine.