Pa ja odgovaram @dormin koji pita zašto nisu slali nacionalnu gardu na kapitol. A ti o pomilovanju.
U tom slučaju rulja se sama razišla, kontrola je uspostavljena i nije bilo značajne materijalne štete osim kojeg razbijenog prozora.
Da to je bila zajebana situacija i potencijalni državni udar, a Trump JE, možda ne direktno, ali preočito pozivao na to.
To ne znači da je zvanje nacionalne garde bilo opravdano u tom slučaju.
S druge strane u ovom slučaju je opravdano jer vodstvo LAa nije bilo voljno rješavati situaciju.
Podržavam ovu tužbu guvernera u smislu rasčišavanja situacije. Ako on misli da je to protivno zakonu, nek se to raspravi na sudu, ali kad krene moralizirati o federalnom zakonu, a sam podržava direktno kršenje tog istog federalnog zakona i dozvoljava napade na federalne agente koji rade ono što im je kongres zadao da rade, onda je jebeni licemjer i kreten. Kao i mutava Karen Bass koja je za vrijeme najvećih požara bila u Africi umjesto na svom radnom mjestu kao izabrana gradonačelnica Los Angelesa, a sada mrtva hladna kaže da stoji uz svakog Angelinosa bio legalan ili ilegalan.
Svakog osim policajaca i federalnih agenata koji su valjda tu samo u posjeti.
Ne prosvjedi nisu bili mirni i ne, nacionalna garda nije eskalirala situaciju. Situacija je eskalirala u večeri s petka na subotu. Pratim od početka i tek u subotu je Trump odlučio poslati nacionalnu gardu zbog toga jer je krenuo jebeni riot, a Karen Bass nije odobrila LAPDu dodatne resurse za kontrolu situacije.
Problem možda i je to što je on to napravio mimo guvernera, ali puno veći problem je što guverner to nije napravio sam.