somethingwrong Danas, nije štos ušutkati protivnika nego mu promijeniti mišljenje.
We don't destroy our enemies. We change them.
To si napisao, vjerujem da i misliš tako, ali metode koje se koriste na žalost nisu takve.
Cancel kultura ti je živi dokaz.
I to dolazi isključivo sa ljevice. Danas jedino kod desnice vidim konzistentni trud da se nekome pojasni stajalište ili promjeni mišljenje.
somethingwrong I još jedna stvar, ljevica i desnica su zapravo arbitrarni pojmovi u koje se trpa sve i svašta, pojmovi koji nemaju veze sa originalnim definicijama.
Nekad si mogao vrlo lako pretpostaviti da su progresivni ljudi inteligentniji od konzervativnih. To se podrazumjevalo jer je konzervatizam bio usko vezan sa religijskom indoktrinacijom.
Danas kad se pod progres gura kemijska kastracija djece, rodna ideologija, rasni i spolni zakoni, vrlo je lako pojedincu koji vrednuje istinu, odbija propagandu i vjeruje u jednakost svih ljudi što više se udaljit od toga.
Kad shvatiš da su konzervativci oni koji govore istinu, zastupaju znanstveno utemeljene stavove i kritiziraju bullshit, a konstantno ih se ušutkava i naziva fašistima od strane ljudi koji o fašizmu nemaju pojma u toj mjeri da ga prakticiraju na više razina.
Onda staneš i zapitaš se. Upravo to je mene izbacilo iz lijevo liberalnog pankera koji svaki dan antifašističke borbe objavljuje na fejsu "punch a nazi" poster u tvrdi i nepokolebljivi libertarijanski centar.
Kad sam shvatio da mašu jugo zastavom i zastavom militantnog i nasilnog AFAa kako bi propagirali slobodu i miroljubivost, povraćalo mi se.
Deadwalker Lol, govor mržnje i prijetnje su zakonski prilično jasno definirane, ne bih bas to trpao sve u isti koš
Pa nemoj to meni govorit. Twitter je suspendirao ljude zbog mišljenja koja se razilaze sa mišljenjem komiteta pod izlikom govora mržnje. Ne ja.
Spotify još uvijek cenzurira epizode Joe Rogana u kojima su gosti koji ne odgovaraju komitetu jer šire mržnju svojim mišljenjem.
To je čista cenzura. Nema načina da to drugačije nazovemo.