Trails is split into four story arcs so far: Trails in the Sky, Crossbell, Trails of Cold Steel, and Kuro no Kiseki.

The third and fourth games, Trails of Cold Steel III and Trails of Cold Steel IV, follow Rean in his new role as an instructor of a new Class VII at a branch campus of Thors. Cold Steel III was released for the PlayStation 4 (PS4) in Japan in 2017, while Cold Steel IV released the following year. A fifth game, Trails into Reverie, was released in 2020 and acts as an epilogue to both the Crossbell and Erebonia arcs and follows Rean, Lloyd, and a masked character known as C.

ThaUrban a mislio sam početi sa Trailsima nakon što kao što sam gore napisao završe

Tako i ja nekako. Medjutim trebam uzeti godisnji od barem godinu dana onda.

Možete slobotno počet i odmah, nećete završit svih 9 igara prije nego Reverie izađe, a i ne znam da će vam se dat tolike nastavke za redom odigrat.

maverick Tako i ja nekako. Medjutim trebam uzeti godisnji od barem godinu dana onda.

ISTINA.

sanzo Možete slobotno počet i odmah, nećete završit svih 9 igara prije nego Reverie izađe, a i ne znam da će vam se dat tolike nastavke za redom odigrat.

Ja ih planiram kao platinum milestonove odigrat, ali da, sve jasno.

sanzo uvijek iznova postavljam to pitanje, u nadi da cu dobit odg koji zelim. Dali je zbilja nuzno igrati sve Trails igre? Barem bih one 2d chiby preskocio, ako stvarno nije bitno za pricu, posto znam da su prica i lore zapravo ono glavno zbog cega se igra Legend of Heroes serijal.

maverick Dali je zbilja nuzno igrati sve Trails igre?

DA

maverick Barem bih one 2d chiby preskocio, ako stvarno nije bitno za pricu, posto znam da je prica i lore zapravo ono glavno zbog cega se igra Legen of Heroes serijal.

Apsolutno svaka igra je bitna za priču. Zamisli ih više kao fantasy knjige. Možeš počet sa 6. nastavkom neke ogromne sage, ali nedostajat će ti početak. Prve 3 postave svijet i likove koji čije se priče provlače do kraja CS4 kojeg sam zadnjeg odigrao, a vjerojatno i dalje. Neki djelovi radnje koji su započeti u Sky igrama se završe u Crosbellu, veliki dio is Crossbella u Cold Steelu. Pojavljuju se stari likovi u kasnijim igrama, često bez potpunog konteksta ili se likovi referenciraju na događaje iz prethodnih igara bez da u potpunosti objasne stvari. ( CS3 je najgori po tome).

Uz to Sky2 i Azure su daleko najbolje igre u serijalu. CS je ok, ali dosta razvodnjen u odnosu na prethodnike, što zbog već masovnog broja likova kojima jednostavno ne možeš dat dovoljno vremena i prostora čak ni u igri od 100 sati, što zbog radnje koja mora pokrit sve stvari koje su ostale otvorene iz starih nastavaka i uz to uvest novu lokaciju, likove, odnose… Dio je i zbog načina pisanja koji nije baš na razini prethodnika kroz cijeli Cold Steel.

maverick A gle uzmi prvi Sky i probaj, igra je oko 30 sati, nije preduga za jedan rpg i vidi kako ti se sviđa. Ako te ne uhvati nakon toga, serijal nije za tebe jer iako se grafika i mehanike polako mijenjaju kroz nastavke, suština igre je uvijek ista. Ako te uhvati, imaš stotine sati za odigrat 😃

sanzo ma probati cu definitivno. Samo pojest ce me vec sad ogroman backlog. Sreca pa me sve vise igara sto izlazi ne zanima, a zapravo ono sto imam backloga su sve redom starije igre.

ThaUrban

Reverie je više uvertira u Calvard arc nego završetak Cold Steel sage. Eventualno bismo mogli reći kako je Reverie kraj priče o zapadnoj Zemuriji.

maverick

Tehnički, ne moraš ali… moraš odigrati sve. Sky Sc i Azure su narativna remek djela i veliki je gubitak propustiti ih. K tome, količina informacija koje su bitne za ostatak serijala je OGROMNA u te dvije igre.

Reći ću samo da neki elementi priče započeti u Sky trilogiji dobivaju odgovore tek na kraju Cold Steel sage, a neke su stvari još obavijene velom tajni.

kabegami zna li se planiraju li ikada zavrsiti trails serijal tj subseries kako se to vec naziva i poceti sa novim. Znaci Legend of Heroes nesto, ali ne Trails…

Jesam glup Kuro no Kiseki bi upravo trebao biti to ili?

Edit. Evo nasao sam. Ovdje je sve dobro objasnjeno pod History odjeljkom

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Heroes

Nevjerojatno kako je engleski prijevod naziva igara cesto glup u starim igrama. Nazalost i sa novima se dogadja pa imamo odjednom Yakuza: Like a Dragon sto je zapravo Like a Dragon 7 u Japanu i sada opet vracaju 8 u nazivu za englesku publiku. Debilana teska.

maverick zna li se planiraju li ikada zavrsiti trails serijal tj subseries kako se to vec naziva i poceti sa novim.

Do 2031-2032 bi trebali završiti

maverick Jesam glup Kuro no Kiseki bi upravo trebao biti to ili?

Kuro je nastavak serijala, nastavak jedne veće priče i vezan je za sasvim drugu državu. Svaki arc je zapravo vezan za jednu državu. Sky je priča o Liberlu, Cold Steel o Ereboniji a Kuro o Calvardu. Svaka je priča za sebe ali zapravo su svi međusobno povezani u jednu cjelinu.

Zapravo, glavna ideja Trails serijala bila je prepričavanje najveće i najkompleksnije međusobno povezane priče u gamingu. Za sada su na dobrom putu

maverick Edit. Evo nasao sam. Ovdje je sve dobro objasnjeno pod History odjeljkom

Da, Trailsi su podserijal LoH serijala i oni su međusobno povezani. Prethodne igre (koje ne nose Kiseki/Trails u naslovu) nemaju veze za Trailsima.

kabegami da zabrijao sam. Kuro no Kiseki jos spada pod Trails Series. Ja sam zamijenio Trails sa Cold Steel, a i sam sam skroz gore citirao ovo:

Trails is split into four story arcs so far: Trails in the Sky, Crossbell, Trails of Cold Steel, and Kuro no Kiseki.

kabegami Do 2031-2032 bi trebali završiti

😅😅

I onda krenuti s Legend of Heroes VI? Jer na 5 su stali i poceli sa Trails series.

Po otkrivenim elementima priče za sad smo sa CS4 na polovici. Rekao bi još bar 2 arca nakon kuroa da se sve otkrije:

4/7 Septeriona

4/7 Anguisa

11/21? Enforcera

5/12 Dominiona

Ako nisam nekog propustio.

maverick I onda krenuti s Legend of Heroes VI?

Ma oni su nastavili zbrajat i dalje. Mislim da je svaki novi arc novi numerirani ToH naslov. Ali bolje da prestanemo… 😆

sanzo

Da, još najmanje 2 arca do kraja priče. Iako vjerujem da bi se mogao naći još pokoji tipa Reverie da popuni neke rupe, ako slučajno nešto izostave.

Kad će više taj Kurco no Kiseli do nas? Moram i dovršit Lloyda, stao sam na kraju.