Evo sad kad sam pogledao sve vezano uz Twin Peaks (do najnovije sezone) mogu napokon iskomentirati.
Uglavnom, serija mi je stvarno odlicna. Nije nikakav vrh, no stvarno ti priraste srcu. Kao i vecini, nakon vec znamo kojeg dogadaja, zadnja trecina je ipak najslabija no zato su zadnje 2,3 epizode fenomenalne, pogotovo zadnja, koja je najbolja u seriji. Atmosfera u seriji je cisto savrsenstvo i cijeli taj misterij oko Twin Peaksa i sve te njegove tajne su savrseno pogodene. Cijeli taj lov na serijskog ubojicu je isto tako odlicno tempiran. Kasnije, kad serija postaje vise nadnaravna, malo se pocinje razvodnit, no ne smatram to nista strasnim.
Cooper mi je sigurno jedan od najboljih likova u serijama, pogotovo sto je to covjek za apsolutno svaku situaciju. Pametan, smiren, racionalan, spreman za salu, ali i uvijek pronalazi rjesenje problema. Ostali likovi su isto intrigantni.
Sto se tice otkazivanja serije, mislim da to cak i nije bilo toliko lose. Da, neka pitanja su ostala neodgovorena, ali to je klasicno lynchovski i zapravo ono sto cini seriju toliko odlicnom. Pruza nasoj masti da nam da odgovore. Ja i frend smo u zadnjih par dana razmjenili valjda tisuce poruka i stotine teorija oko TP-a, posebice Black Lodgea. Serija nas je potaknula na raspravu i zato mislim da je uspjela u svom naumu.
Zaista nevjerojatno atmosfericna serija koja ce uvijek ostati zapamcena kod ljubitelja serija.