Krenuo i ja gledat seriju prvi put, stao sam negdje na 10. ili 11. epizodi. Nekako se tjeram na gledanje kod nekih epizoda jer su mi malo razvodnjene sa sapunicom. U biti to je ujedno i jedini prigovor na seriju zasad, uz to da imam osjećaj kako se Lynch suzdržava sa surealnom atmosferom jer se radi o TV formatu. Nadam se da se to promijenilo sa 3. sezonom. Ukratko, zasad sam zaintrigiran, no volio bi da je malo napetije.

imam osjećaj kako se Lynch suzdržava sa surealnom atmosferom jer se radi o TV formatu.
Samo budi strpljiv.
Inace ja sam jucer pogledao seriju, zadnja epizoda je jedno nevjerojatno iskustvo i jedna od najboljih epizoda ikad koju sam gledao u nekoj seriji. Budem danas i sutra pogledao jos 2 TP filma i onda ide full reviewu.

Zar postoje 2 TP filma? Sta nije samo Fire Walk With Me? :)

Ima i Twin Peaks: The Missing Pieces iz 2014. Kazu fanovi i da je to obavezna lektira. Koliko sam skuzio ima scena koje nisu dospjele u seriju i film, a isto su vazne. Sad sam bas pogledao Fire Walk With Me. Fantastican film.

OK, tenks, budem onda i to pogledao :)

A koji je redoslijed gledanja...?
Pogledao sam prvu sezonu, kaj da sad gledam dalje? Da krenem na drugu ili jedan od filmova???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pogledao sam prvu sezonu, kaj da sad gledam dalje? Da krenem na drugu ili jedan od filmova???
Druga sezona, pa film, pa treća sezona. Druga sezona je napola bezveze, ali izdrži.

Druga sezona, pa film, pa treća sezona. Druga sezona je napola bezveze, ali izdrži.
Hvala!

Ma ubilo me samo kad sam vidio da ima 30 epizoda... Koma...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo sad kad sam pogledao sve vezano uz Twin Peaks (do najnovije sezone) mogu napokon iskomentirati.
Uglavnom, serija mi je stvarno odlicna. Nije nikakav vrh, no stvarno ti priraste srcu. Kao i vecini, nakon vec znamo kojeg dogadaja, zadnja trecina je ipak najslabija no zato su zadnje 2,3 epizode fenomenalne, pogotovo zadnja, koja je najbolja u seriji. Atmosfera u seriji je cisto savrsenstvo i cijeli taj misterij oko Twin Peaksa i sve te njegove tajne su savrseno pogodene. Cijeli taj lov na serijskog ubojicu je isto tako odlicno tempiran. Kasnije, kad serija postaje vise nadnaravna, malo se pocinje razvodnit, no ne smatram to nista strasnim.
Cooper mi je sigurno jedan od najboljih likova u serijama, pogotovo sto je to covjek za apsolutno svaku situaciju. Pametan, smiren, racionalan, spreman za salu, ali i uvijek pronalazi rjesenje problema. Ostali likovi su isto intrigantni.
Sto se tice otkazivanja serije, mislim da to cak i nije bilo toliko lose. Da, neka pitanja su ostala neodgovorena, ali to je klasicno lynchovski i zapravo ono sto cini seriju toliko odlicnom. Pruza nasoj masti da nam da odgovore. Ja i frend smo u zadnjih par dana razmjenili valjda tisuce poruka i stotine teorija oko TP-a, posebice Black Lodgea. Serija nas je potaknula na raspravu i zato mislim da je uspjela u svom naumu.
Zaista nevjerojatno atmosfericna serija koja ce uvijek ostati zapamcena kod ljubitelja serija.

Sad zamisli kako ju je bilo gledati prije 25 godina.

Sad zamisli kako ju je bilo gledati prije 25 godina.
Ovo. Malo je nadrealno kad ti teta i roditelji govore o Twin Peaksu i dandanas recitiraju scene od riječi do riječi.

Inače sada sa sedmom epizodom u trećoj sezoni postaje poprilično napeto iako pojma nemam šta se dešava. 

Svasta, tek sad vidio da sam zaboravio pohvalit soundtrack. A nema te serije koja ima bolji. Badalamenti i Lynch stvorili nesto nevideno, a opet savrseno za atmosferu ove serije. Opet ponavljam, onaj video sta je stavio Electronicus je fantastican.

2 mjeseci kasnije

A sta nitko ne gleda novu sezonu?
Ja pogledao prve dvije epizode, nemam pojma sta se desav, ali je prezanimljivo. A i vidjet neke likove kako su ostarili u ovih 25 godina je isto zanimljivo.

A sta nitko ne gleda novu sezonu?
Ja pogledao prve dvije epizode, nemam pojma sta se desav, ali je prezanimljivo. A i vidjet neke likove kako su ostarili u ovih 25 godina je isto zanimljivo.
Veselio sam se svakoj nedjelji, a slijedeća nedjelja je finale! Ne želim ništa tipkat dok nije gotovo, jer ne kužim još pola toga!

Ja zasad samo skupljam epizode na HDD-u. Možda je i bolje gledati u kontinuitetu ako je toliko konfuzno. Ili ne.: p

Treba gledati još jednom nakon što sve pogledate, meni su prva i druga sezona prije par godina legle bolje no kad su izašle. Tko nije gledao prije teško da može odmah skontati o čemu je riječ, Linch jest malo čudan lik kao i Kojima pa se ne sekirajte, ako ste skužili MGS2 bute i ovo. 

Poslano sa mog E2003 koristeći Tapatalk

8 dana kasnije

8. epizoda se komotno mogla nazvat 2017: A Lynch Odyssey.

Još uvijek nemam pojma šta se točno izdešavalo kroz sezonu 3, ali glavne stvari su jasne:

- Coop nije smio napraviti što je napravio, umjesto da Laura ima svoj život kao Carrie u našem "stvarnom" svijetu on je bio toliko nadobudan da je žrtvovao Diane da je pokuša spasiti, ali samo je uprskao stvar
- mislim da od neke četvrte sezone ništa, jer ako je Laura bila "sanjar" onda smo mi u njezinom snu, Twin Peaks serija je stvarno "in-between space" i dosta stvari u s3 se mogu povezati kao meta komentar (Bellucci u "snu", glazbena gostovanja u Roadhouseu, razne kameo uloge itd.)
- sada je upitno koliko tulpi je postojalo još u prvoj sezoni...

Lynch je i dalje bog psihološkog nadrealizma. S3 ima neke scene o kojima će se još godinama govoriti. Ne mislim samo o finalu i onoj epizodi, ima tu hrpa toga, a najdraži lik mi je definitivno Diane, glumica je savršena i lik je pogođen samo tako. Naomi Watts kao Janey-E je isto bila odlična. Audrey i njezine scene (i onaj wtf kraj) će bit hot topik dugo vrimena, imam osjećaj da je toliko hintova i simbolike skriveno u svakom drugom kadru. Ako ste gledali Mullholand Drive već sad možete vidjeti puno poveznica i s tim (snovi, beskućnici, lampe, ceste, numerologija, monokromatske scene, itd.) a bilo kakva veza sa njegovim najboljim uratkom je znak za sve teoretičare i Lynch manijake da se bace na posao.

Taj kraj though... Morat će se cijela serija preispitati kako je krenulo. Jednog dana ću nabavit blurej boxset...

A hoce li biti novih sezona? Ili je sve gotovo?

Nema nikakvih planova, a koliko čitam plan je i bio napraviti samo jednu sezonu. Kažu da je završnica takva da bi bio grijeh nastaviti s novom sezonom.