- Uređivano
Ha mislim do izlaska, sutra u 17 po našem vremenu.
Neznam točno…
Inače, dali je ovo moguće? Da se Orin kao jedan od negativaca može ubaciti u naš tim…
Znam da mi možemo lagano padati pod utjecaj Mind Flayera, ako ne i postati jedan…
Ha mislim do izlaska, sutra u 17 po našem vremenu.
Neznam točno…
Inače, dali je ovo moguće? Da se Orin kao jedan od negativaca može ubaciti u naš tim…
Znam da mi možemo lagano padati pod utjecaj Mind Flayera, ako ne i postati jedan…
Znači, izdali su igru nakon tri godine u EA i ja u cutscenama u desnom kutu imam ogromna slova igrine verzije kao i kada igram ispod minimape!!!
Nema potrebe za komentare tipa, lako za to, kolda je bitno bla bla, ali u RPG igri da ja u cutsceni gledam te brojeve i dok igram mi je totalni kretenizam!
Kako to NITKO nije vidio prije izdavanja igre!!?? Svi ti developeri su postali jebivjetri.
Strašno
I edge panning tj pomicanje kamere kada kursor miša dođe do ruba ekrana ne radi!!
Gameri su dive.
Već vidim igrin metascore ispod 80 zbog te velike tragedije.
Možda sam malo preburno reagirao, ali kako ti to može ostati u igri!
Inače, vizualno igra izgleda mnogo bolje od Original Sin 2; 1440p na RX 5700 i ultra postavkama radi super. Iako je ton i dizajn sličan Divintiy igrama ovdje je ipak manje "cartony" i ima ozbiljniji ton.
Muzika je isto +5!
WTF, koliki je to kursor na videu
Danas će se igrat pa napišem dojmove nakon par sati…
Jel igrivo na gamepad?
doktor1 Inače, vizualno igra izgleda mnogo bolje od Original Sin 2; 1440p na RX 5700 i ultra postavkama radi super. Iako je ton i dizajn sličan Divintiy igrama ovdje je ipak manje "cartony" i ima ozbiljniji ton.
Ako se ne varam, poprilicno su nadogradili engine usred Early Accessa. To im je omogucilo da Baldur's Gate kao grad uopce nema ucitavanja. Sto je nevjerojatno jer ima toliko interakcija, a jos mozes igrati u co-opu i raditi u isto vrijeme kaos na razlicitim mjestima. Stvarno impresivan posao.
Jedne od prvih recenzija sa ocjenom:
Tech Radar - 5/5
Baldur's Gate 3 is a fine contender for one of the best video game RPGs ever made. It's the most ambitious RPG out there, and the painstakingly accurate rendition of Dungeons & Dragons will delight fans. A must-play, even if some frustrations with D&D's format might grate.
WGTC - 4.5/5
An excellent follow-up to its decades-old predecessor, 'Baldur's Gate III' sets a new gold standard for RPGs in the modern age. Though it has its fair share of buggy problems, the vibrant world, intriguing storytelling, and captivating gameplay more than make up for its shortcomings.
ZTGD - 9.5/10
The team at Larian Studios are to be commended, Baldur’s Gate 3 is nothing short of a masterpiece when it comes to RPG’s.
exputer - 5/5
Baldur’s Gate 3 is one of the greatest CRPGs of all time, and hands down one of the greatest games I have ever played. Everything about this game is as close to an authentic Dungeons & Dragons as I could ask for in a video game. From the excellent narrative to the charming characters and even the combat, I adore everything about this title.
Znači riješili smo i tu dilemu (ako ju je ikad i bilo s obzirom da se radi o Larianu) koji je najbolji RPG 2023. Good.
Ja mislim da bi više igara trebalo imat verziju napisanu na vidljivom mjestu.
Ima li baš potrebe da to piše tijekom cutscena i gameplaya, ne znam, ali vidio sam to više puta, nije ovo prvi.
Predpostavljam da je korisno u bilo kojem trenutku imat dostupnu verziju ako igraš i tražiš guidove za neke mehanike koje možda ne funkcioniraju isto iz verzije u verziju.
Igra je dosta kompleksna. Rekao bih mnogo više nego D: OS igre.
Također borba je drugačija naspram Divintiy-a. Mnogi su mislili da to samo reskin u D&D svijet no definitivno nije!
Tko je upoznat sa njihovim sustavom borbe zna kako je zabavan. Tu su razne push, dash, jump opcije koje su mislim novost…
Toliko spelova ima da ono… Šta kako, gdje, koju…
Ova D&D pravila i dice roll uz razne bonuse, ograničenja itd mi je odličan. Baca malo na tabletop igru.
Inače, svi likovi koje srećemo, a koji nisu companioni su također detaljno napravljeni i definitivno nemaju copy/paste vibru; barem za sada.
Od companiona mi je Lae'zel zasada najistaknutija.
Ali Shadohearth je njurgava i malo mi ide na živce! I ne podnose se njih dvije.
Fico Gameri su dive.
ovo si malo prenapuhao iako se generalno slažem sa tobom u nekim situacijama gdje su gameri dive. ali uzmi ovo u obzir. meni osobno ne smeta da mi se vidi verzija igre jer mi to daje onaj true RPG feeling. S druge strane osobno se slažem da verziju igre ne bi trebali gledati u cutsceni ili imat barem opciju da se to makne. Vizualno nije lijepo. Nije gamebreaking ali nije lijepo.
Ja u diablu 4 znam ne moći skipat animacije dok ne alt tabam iz igre pa nazad. Apsolutno debilno i nepotrebno. Ponekad nas sitnice mogu razjebati najgore. Ljudi smo s emocijama. Nismo radi toga dive.
fensisuperstar Jedno je prigovoriti na to sto se vidi verzija. Drugo je zbog toga odmah govoriti kako su svi developeri jebivjetri. Sto posto sam siguran da iza te izjave ne stoji ni linija napisanog koda u zivotu.
Nego, da li he coop isti kao u Divinity ili su kampanja i multiplayer dva različita sejva? Isto tako da li se sejv dijeli ili ga samo host ima?
Fico dečko je sam napisao da ga je tiltalo i da je pretjerao.
veliki broj developera i jesu jebivjetri. količina smećarskog softvera i igara koji se izbacuje na dnevnoj bazi daleko premašuje dobar kvalitetan softver i igre. Can't deny that bro. I kakve veze imaju linije napisanog koda? Druže, to ti je posao. To nije njegov posao, Fogijev posao, Kaiserusov posao. To je posao developera.
Tako ja mogu nekome zagletati zid, sjebat ga pa kad prigovori bum mu reko:"AJD DA VIDIMO TEBE"
Znači to nije posao te osobe. Mi smo krajnji korisnici. Stari moj to što si ti emo šemo i gmo, to mene APSOLUTNO boli kurac. Izbaci sentimentalnu vrijednost sa tržišta. Pare ne rastu na grani. Podržavati developere, sasvim u redu, moj odabir, ali ako kupim proizvod, bitch it better work properly.
Par savjet tko počinje; za šuljanje i slično treba koristit turn based mod.
Također i hotbar se može povećati; uopće nisam išao za time…
P.S. stvarno neznam zašto mi na recordinu ima ovoliki kursor
fensisuperstar Molim te nemoj pricati s takvim samopouzdanjem o necemu sto ocito ne razumijes kako funkcionira. Ima losih developera, ima dobrih developera, ali gotovo uvijek je losa AA/AAA igra rezultat loseg menadzmenta i nerealnih rokova, a ne neznanja ili manjka zelje da napravis nesto kvalitetno i vrijedno ponosa.
Mislis da je Baldur's Gate 3 magicno dobra igra jer imaju toliko bolje developere od ostalih? Ne. Dobra je jer su developerima dali vremena i resursa koliko im je trebalo da ostvare jasno definiranu viziju.
EDIT
fensisuperstar I kakve veze imaju linije napisanog koda?
Jer je najlakse srati po onima ciji se posao ne razumije. Svatko tko pokusa nesto smisleno napisati shvati da su najjednostavnije stvari vec dovoljno kompleksne, a kamoli pisanje vlastitog enginea. I onda se zbog neskrivene verzije na slici naziva developere nesposobnima kada su uspjesno implementirali toliko zahtjevnije mehanike? To je stav koji proizlazi ni iz ceg drugog nego nerazumijevanja game developmenta.
fensisuperstar veliki broj developera i jesu jebivjetri
Ovo je pizdarija. Nije istina.
Glavešine kompanija i izdavačkih kuća su jebivjetri. Tako je kako gazda kaže, a gazda je u većini slučajeva dete kreten. Pa imate tisuće ispovijesti po bespućima interneta prvo o radnim uvjetima, a onda i o načinu donošenja odluka, od najminornijih do onih o datumima izlaska. Developere se tu ništa ne pita. Ekipa iz CD Project Reda je recimo padala po podu od smijeha kad je bilo objavljeno da Cyberpunk izlazi za godinu i pol, mislili su par dana da je neka fora u pitanju.
Gotovo svaki broken izlazak ima slične priče. Nesposoban i retardiran management postavljen od gazde koji ne razumije branšu i ne sluša nikoga dovodi do igri koje ne rade, a ne da se developerima ne radi.
Izbačen je hotfix sa 150 fixeva
30 MB
Piše da je to fixano, ali meni nije
Znači i oni slave dan pobjede, bemti miša.
Nemojte zaboraviti na jump opciju. Ono, masu toga se može propustit, kako u borbi, tako u istraživanju!
Dajte malo dojmova, hoću čuti najveću glupost ili gadariju što ste napravili dosad
Primjer kako sam otvorio ovu zapečaćenu škrinju; slučajno
Šta je bilo nakon i šta je unutra… E, to neću reći
Koje brojke!! A tu je još i GOG
Igrao sam malo na televiziji sa gamepadom i mogu reći da je odlično implementiran! Tko bude uzimao za PS neće imati nikakvih problema.
Igra podržava i HDR.
Potencijalno RPG godine!
Starfield izlazi za mjesec dana, a ja sam mislio ovo počet…
Nisam se dvoumio između dvije igre dugo, a kamoli da igram dvije u isto vrijeme.
Ajmo!
Ogomni sam fan svih Baldurs Gate igara, Pillarsa, Divinitya od Lariana, ali ovo je toliko detaljno i razrađeno da svako toliko ide VAU!!
A kažu da to posle postane drastično bolje!
Ovi dice rollovi su mi čisti pogodak
A companioni stalno nešto brbljaju dok se istražuje! Ove dve ludare Lae'zel i Shadohearth se stalno svađaju.
Kratka borba na početku igre; Tactitian težina
Baldur's Gate serijal …
Teško mogu biti objektivan jer mi je BG2 jedna od najboljih ako ne i najbolja igra svih vremena što zbog same igre što zbog Forgoten realms svijeta kojeg volim.
BG3 sam kupio za PC naravno (neka se nitko ne ljuti ali BG je uvijek bila sinonim za PC gaming i tu je najbolje iskustvo).
Čekam da ulovim vrijeme i krenem i ne smeta me niti malo što više nije RTWP gameplay mehanika nego čisti DnD TB RPG.
Uživajte svi ja znam da hoću