http://www.imdb.com/title/tt0306414/
http://www.hbo.com/the-wire

The Wire je američka televizijska serija koju je producirala TV kuća HBO, a prikazivala se od 2. lipnja 2002. godine do 9. ožujka 2008. godine. U navedenom razdoblju prikazano je sveukupno 60 epizoda, kroz punih 5 sezona.
Kreator, producent i glavni scenarist serije je David Simon, priznati autor i bivši novinar. Radnja serije smještena je u gradu Baltimoreu (država Maryland), a svaka sezona bavi se različitom temom: trgovina drogom (prva sezona), brodogradilište i luka (druga sezona), gradska vlast i birokracija (treća sezona), školski sustav (četvrta sezona) i print mediji (peta sezona). U seriji zapravo nema glavnog lika - kompletna glumačka postava sastavljena je od karakternih glumaca koji na jednak način pridonose radnji pojedinih epizoda. Iako se prvenstveno smatra da je u pitanju kriminalistička drama, njezin kreator Simon rekao je da je to zapravo priča o jednom američkom gradu i pogledu na zajednički život njegovih stanovnika.

Jedni od najpoznatijih likova u seriji su: Omar Little, Stringer Bell, Jimmy McNulty, Reginald Bubbles...

Ja sam pogledao zasad samo prve dvije epizode i moram priznati da sam ODUŠEVLJEN! Nakon što sam ovog vikenda pogledao pilot bio sam jako zadovoljan, ali tek naknadno sam shvatio koliko je ovo kvalitetna serija. Apsolutno svaka scena je briljantna, svaki dijalog, gluma je briljantna. Ma savršenstvo! Pogledao sam samo 2 epizode zato što sam svaku gledao ponovno. Eto toliko je dobra. Za sad su mi najbolji likovi Bubbles, McNulty, D'Angelo Barksdale i Stringer Bell. A Omar tek u kasnijim epizodama dolazi...
Eto ja sam oduševljen serijom.
E i onaj dijalog o nuggetsima između D'Angela i Wallacea je apsolutno savršenstvo.

Fuckin McNulty

Fuckin McNulty
Kakav taj mozak ima hahaha. :

-If Snootboogie always stole the money, why'd you even let him in the game ?
-Got to. This America, man.

Ovo remek djelo nema kategorije.

Daaa,to prva epizoda na pocetku,jebeno dobra serija.

E i to sam zaboravio. Prva scena serije uopće i onda tako moćno završi sa "This America, man." 
Očito svaka epizoda na početku ima neki odličan dijalog :

D'Angelo uči igrat šah Bodiea i Wallacea te uči Bodiea kako se ponašat prema mušterijama
Navijam za D'Angela!
A i Omarov dolazak na scenu i ona krađa je odlična.

D'Angelo mi je nekako najdraži lik i onaj bubbles. Ma ustvari svaki likje odlicno napisan i odglumljen, pogotovo klinci u S04 - osobno najpotresnija i emotivno najteza sezona.

Mislim da na televizijskim ekranima nikad više neću vidjeti tako sveobuhvatnu, detaljnu, uvjerljivu i prokleto dobro odglumljenu simulaciju života u svim mogućim sferama društva. Žalim ljude koji nisu još ovo pogledali.

I naravno, najbolja scena ikad.

https://www.youtube.com/watch?v=DhkndQ3LML8

12 dana kasnije

Pogledao sad i tu 4. epizodu. Pa ovo je sve bolje i bolje, iznad savrsenstva. Ta scena na pocetku i ona izmedju McNultya i Bunka rekonstrirajuci mjesto zlocina kada govore samo fuck i motherfucker su apsolutno savrsene
Ali Lester je ubio u ovoj epizodi, kako ih je sve preduhitrio i uvalio D'Angela
Mislim da su ga sad svi poceli postovati, a posebno McNulty. Uz D'Angela i Bubbsa, Lester mi je najdrazi lik trenutno. Vjerojatno i najpametniji od svih.

12 dana kasnije

Definitivno jedna od the stvari za pogeldat. Nikak da do kraja to odradim doduše, stao sam nakon 3. sezone i nisam mrdo dalje već neko vrijeme, trebo bi se trgnut. Iako zahtjeva malo, ajmo reć prilagodbe za pratit. Krene jako sporo, skoro pa dosadno čak, ništa se ne dešava, sve očekuješ sad će valjda, al kad ono ćorak. Krene lagano dinamičnije malo nakon par epizoda, ali i dalje je to dosta sporo. Glavna stvar je naviknut se na pace i način prezentacije cijele priče, onda te posauga samo i najrađe bi ju u jednom šutu samo pogledo.

godina kasnije

https://www.youtube.com/watch?v=oYj7q_by_2E

Gledam po 2. put.... Upravo završavam 2. sezonu... Prva mi je svakako najbolja, što zbog zanimljive tematike, što zbog likova koji su mi vrhunski .... Osobno možda i najbolja serija ikad napravljena.... I dalje najdraži lik Bunk Moreland :)
Inače jedna, meni zanimljva činjenica... Sonja Sohn (det. Kima Greggs) ima 52 godine :):)

A kaj si mislio? Da je ko tratinčica?

Pa nisam baš očekivao da ima 52.... Eventualno 40ak :)

godina kasnije

Moraš vjerovat činjenici da je mnogima ovo najbolja serija koja se ikad vrtjela na TV ekranima. Drago mi je da je gledam s ovolikim zaostatkom. Od jučer posljepodne pogledao sam osam sati serije. Isprva sam mislio kako mi neće pasat playtime od sat vremena, no prevario sam se. Tih sat vremena prođe samo tako. Mislim da ne postoji serija s toliko dijaloga koliko ga ima u žici. Gotovo da nema pet sekundi scene da se ne desi dijalog. Likovi su brutalno dobro napisani i odglumljeni. Već sad su me neki likovi osvojili na prvu. Žica je remek djelo nulte kategorije. A vjerujem kako ide sve ka boljem. Tek sam na prvoj sezoni. Najdraži su mi zasada fantastični Andre Royo kao 'Bubbles', Dominic West je jebena policijska faca kao McNulty te Lawrence Gilliard Jr. kao D'Angelo. Serija ima jako puno likovi i već sad vidim da ću ostat prerano već bez nekih koji su mi dragi. Mislim da će mi serija ići na tron pogledanih serija, čak i više nego Lost i Breaking Bad. Idem gutat dalje ovo obavezno štivo!

Ufff prvo gledanje zice je jedno od najbolji iskustava koje film/televizija moze ponuditi. Uzivaj u svakoj sekundi i gledaj polako because when its gone, its gone. Nema dalje nakon ove serije.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ufff prvo gledanje zice je jedno od najbolji iskustava koje film/televizija moze ponuditi. Uzivaj u svakoj sekundi i gledaj polako because when its gone, its gone. Nema dalje nakon ove serije.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Nemrem polako, gutam ju :(

S01E12

Nemrem vjerovati da su ova dvojica smaknuli Wallacea.

Dat cu seriji sansu, nemam ionako sta pametno radit.

Daj, jer ću nekom platit da te bena ako nedaš šansu. Nego, progutao prvu sezonu u 30 sati. Jebena prva sezona, jebena!

“See, that’s what I don’t get about the drug thing. Why can’t you sell the shit and walk the fuck away? Everything else in this country gets sold without people shooting each other behind it.”
Najbolja serija.

Odem spavat sinoć oko 12 i probudim se pišat oko tri i dok sam išao u krevet cijelo vrijeme fućkam Omar is comming; naravno da sam odjebao spavanje i nastavio seriju do kraja prve sezone....

No ofens Čole, ali imam dojam da ti to kažeš za svaku seriju.
(Plus, 80% filmova koje gledaš ocjenjuješ sa 5 zvjezdica, tako da...)

Ono što želim reći jest... U redu je malo smanjiti doživljaj i biti realan/iskren s vremena na vrijeme, te napisati pokoji prigovor.

Možda gledam samo one stvari za koje znam da ću dobro potrošit vrijeme?

Moguće je i to, kolega.
netko će reći da imaš dobar nos kada je u pitanju sedma umjetnost.

...samo što se ja u preko 90% slučajeva ja ne mogu složiti sa tvojim ocjenama i hvalospjevima, a to je valjda zato jer gledamo sasvim različite žanrove.

Čista opservacija, nema razloga da se započne svađa... sve dok ne popljujem neki aktualni blockbuster.
Ima malo previše crnaca u toj seriji, ne?

Meni je isto The Wire jedna od najboljih serija sta sam gledao. Cole kad zavrsis sa The Wire pogledaj si i seriju The Corner mislim da ju je ista ekipa radila, a i dosta istih glumaca iz The Wire se pojavljuje. Isto Baltimore, junkiji prica iako ni blizu nije kao The Wire dobra je za pogledat(Isto je odlicna dramska serija).

Mislim da ću se ipak bacit na Shield poslije...

Poslije Žice sve serije te teme su poprilicno slabije iako dobre.

Oko sokolovo.

Na pol sekunde u uvodnoj špici druge epizode druge sezone...

Stan Valchek je likčina i pol! 

Počela mi se jako sviđat ova druga sezona.
Isprva je bilo malo neobično, jer sam naviknuo na pit i nebodere, ali i ovo rula.
Zig Zag je mrtvi debil koji me uzrujava.

Oko sokolovo.

Na pol sekunde u uvodnoj špici druge epizode druge sezone...
Heh da, i to je cini mi se i hrvatska putovnica.
Meni je super ta druga sezona, obraduje jako zanimljivu tematiku i ima odlicnih quoteva i poruka.

Vidjet ces treca i cetvrta ce ti bit jebene. Vracaju se u geto u tim sezonama. Dosta ljudi stavlja te dvije kao najbolje iako je meni osobno i prva mozda najbolja.

jeedah spominješ The Corner, baš mi je dobro serija legla. super mi završetak kad prikažu stvarne likove prema kojima je serija snimljena.

Ako ima netko link za ilegalno skinuti čitavu seriju pritom kršeći zakon, bijo bih zahvalan ne zvao se ja Zagor Te-nej.

TorrentHR je izbacio prije dva tjedna sve u 1080 s titlaćima.

7 dana kasnije

Pogledao jučer i cijelu drugu sezonu. Neznam šta reć. Mislio sam da nemože "takva" sezona biti bolja od prve i nije, ali mi je nekako draža; posebnija je. Čak mi se na kraju i Ziggy dopao. Sobotke su vrh od glumaca! Onaj odvratni konj je prejak također. Npr. postoje serije koje su stvarno mastermind i koje su prava umjetnost kako su ih napravili, ali je nemoguće kako je The Wire baš totalno napravljen kao real time dokumentarac, jer kako netko uspijeva napraviti tako zanimljivu i isprepletenu radnju kao ova druga sezona!? Baš je realna tema i situacija. Ona scena između Prizba i Valcheka u predzadnjoj epizodi druge sezone je highlight reel! Jedva čekam dalje...