Prošao demo, imam nešto zamjerki kao i maverick, ali naravno i pozitivnih dojmova. Uglavnom, već svi znaju da ne odskače od ove nove RE7/RE2 Remake formule, interface i gameplay su gotovo isti tako da tko se želi malo ufurat mislim da može komotno zadnji remake opet odigrat. Sidestep nisam najpametnije koristio iako vidim da će poslužiti u kritičnim trenucima. Lokacije su otvorenije, naravno sjajno izgledaju kao i ostatak igre (Jill gledam u tebe... pa još malo gledam), može se ulaziti u sporedne lokacije tipa trgovine i uličice za koje sam očekivao da će biti blokirane. Slično kao maverick, nisam fan chase dijelova što nije bilo problem u RE2 jer je Mr X trom, ali ovaj novi Nemesis je dosadan. Nije mi napet encounter s njim bio, samo me zamarao jer je prilično brz i uporan te treba dobro naučiti dodge u pravo vrijeme. U starom RE3 ga se moglo privremeno spustiti na tlo nakon dosta damagea dok se ovog ne može, bar koliko sam stigao skužiti u tih nekoliko min. Također, inventory i backtracking mušice su opet tu, i nisam fan stalnog vraćanja do chesta kad mi je inventory pun pa ću to morati pregrmiti. Više volim SH tip inventoryja gdje mogu imati tonu stvari, a igra ponudi dovoljno izazova da ne uspijem hoardat health packove nego sam stalno u rezervi s tim.
U svakom slučaju igrat će se prvi dan, samo ovaj put nisam hyped kao što sam bio za RE2 Remake. Dobit ćemo igru na isti recept kao i prethodne dve, ovaj put sa Nemesisom koji mi nije ostavio drukčiji utisak osim toga da je naporan. Više se veselim RE8 i ako bog da imat će onaj gothic setting koji su teasali.