novi engine, gameplay, nova kampanja/storyline (7 novi actova ide uz starih 10)

"Path of Exile 2's characters are a new set of Exiles who fall into the same class archetypes as those in the original game. As such, they can pick from a set of 19 new Ascendancy Classes that differ from the old ones that are still available in the Path of Exile 1 campaign.
"

https://youtu.be/9OosC1E8TVM
https://youtu.be/V2VRRSVgCL4

Super što je ovo ustvari ekspanzija koja kompletno mijenja osnovnu igru, tako da se ne gubi baza postojećih igrača. Pored toga igra sjajno izgleda, djeluje jako fluidno i igrivo. Prava alternativa Diablu IV je upravo najavljena.

Mislim da je diablo postao alternativa ovome. Zapravo postao je i to je cinjenica

Premal je player base da bi bili mainstream, Diablo je prevelik brend da bi bili alternativa ikom

Player base koji igra igru je jednak, ako ne i veci na PoE. D3 je imao vrhunski launch, ali kasnije ti je sve to padalo.

Imaš neke konkretne brojke za tu tvrdnju ili je to dojam samo? 

@deadwalker

https://steamcharts.com/app/238960

@deadwalker

Mislim da je peak izmedu 60 i 80k igraca i za jednu i za drugu igru. Fensi ce znati vise

@PersonaUser nemaju svi PoE na steamu linkan. To je dodatna opcija. Igra je free...

Diablo i ovo smeće u istu rečenicu lol

Lol pa PoE ima veći playerbase od diabla.
I steamchart ti ne znači ništa kad većina igrača igra preko standalone PoE clienta. Ali otprilike može se vidit gain igrača kad starta nova sezona/novi patch. Sad je kraj 3.8 sezone i 3.9 kreće u 12 mjesecu.
4.0 će biti 2020 i to će biti path of exile 2.0. Može se diablo 4 slikati. Zna tencent gdje treba ulagati pare.

@brijac
Path of Exile ima bolji skill sistem, talent sistem, craft sistem i combat sistem od diabla 3. Ima updejtove svakih 3 mjeseca sa novim contentom. Free je. I ima bolje developere.

Diablo 3 ima jednu te istu sezonu. Samo lupaju veće brojke. A sa time da ti ne igras ni jedno ni drugo.. Ne znam kaj sereš

To je prekompleksno za njegov mozak. Sto se vidi i po komentaru

Prema ovome je PoE bolji od Diablo III

https://lootandgrind.com/diablo-3-vs-path-of-exile-which-is-better/

@Chono7

Pitam jer Blizzard nigdje ne objavljuje podatke o player baseu + igra je dostupna za stare i aktualne konzole pa mi je u to malo teško vjerovati. :)

Ne osporavam da je igra bolje iskustvo (nisam igrao pa ne bih ulazio u diskusije), no ipak, malo mi je too much za izjavu da je Diablo sada alternativa Path of Exileu budući da se ipak radi o jednom od najrazvikanijih gaming brendova na planeti.

Apsolutno mogu shvatiti da ljubitelji žanra obožavaju PoE (imam frenda koji ne igra apsolutno ništa drugo i ima valjda par tisuća sati u toj igri), no svejedno, prosječnom laiku s manjkom slobodnog  vremena Diablo 4 će sigurno biti mnogo privlačnija igra (jbg, Acitivision Blizzard ima beskonačne marketinske budžete) i time kudikamo igraniji naslov.

Path of Exile sam kretao 6 puta i nikako da me oduševi.

Grim Dawn mi je bolji.

Diablo 3 mi je bolji.

Ne uzbuđuje me Path of Exile 2.

Oprezno me uzbuđuje Diablo IV.

samo sekundu ? Diablo jedan od najrazvikanijih brandova na svijetu? To je kao da kažeš da je Borderlands 3 bolja igra od Borderlandsa 2 zato što se više prodala. Istina je da su i Diablo 3 i BL3 igre koje su se prodale dobro samo zato što su prijašnje igre bile brutalne. Diablo 3 je igra kojoj su digli pare. Diablo fanove se godinama ignoriralo na blizzconima. Ako gledaš kao ARPG, Diablo 3 je marketinški masterpiece, igra u kojoj 90% obećanog contenta nikad nije izbačeno.  Jedina pozitivna strana u D3 updejtovima je adventure mode u ekspanziji. That's about it. Generalno priča D3 je mediocre at best. Iskreno nije da itko igra Diablo i Poe zbog priče. Ali čisto da se razumijemo. Diablo 3 je bio cash cow i D4 će biti cash cow. Path of Exile 2 najavu je gledalo samo na twitchu 250 tisuća ljudi s oduševljenjem.

@tzereen marketinski ce tako i ostati, ali kada pogledas sve najave (hvala Fensi) PoE2 trenutno nudi vise od D4. Isto tako PoE nudi daleko vise od D3. Nevjerojatno za jedan free naslov.

Pa pričam o marketingu, lol. Zato sam napisao da neću ulaziti u diskusije oko kvalitete igre budući da PoE nisam ozbiljno igrao. A komentiram jer ste napisali da PoE igra više ljudi u što mi je vrlo teško vjerovati. Budući da je Diablo ipak marketinški kudikamo jači brend koji generira interes većeg broja ljudi / casualaca.

Svaka 3 mjeseca novi update. pa ti vidi. Nova league mehanika, a stare ostaju u igri. Znači ne gubiš kontent iz sezone u sezonu. PoE je pravi live service. Istina je da žive od mikrotransackcija, ali potpuno zasluženo. Barem im skinovi ne sakaju qrac.