Evo ponešto dojmova o ovoj Total War igri.
Inače sam veliki fan ove franšize; čim je izašao prvi Shogun igra me oduševila; nakon nje najviše vremena sam proveo sa Shogun 2 igrom te ne toliko starim TW: Atilla naslovom. Također sam igrao Rome 2 stotinjak sati ali falilo mi je dosta toga šta je došlo u ekspanzijama koje su mi bile odlične. Malo vremena proveo sa Medieval 2 i Napoleonom...
U kolekciji je još TW: Warhammer koji je totalno drugačiji i isto tako odličan no totalno drugačiji od ovih povijesnih... Igranje sa vampirima i gledanje kako trune zemlja koju osvajamo je poseban gušt...
Po izlasku Three Kingdomsa probao sam pirata i odmah se vidjelo da je on najveći pomak do sada; sve je unaprijeđeno, a pogotovo diplomacija! Baš ću je sljedeći mjesec kupit jer sam i čitao da je popeglana do "savršenstva".
Definitivno ljestvica iznad po mnogim stvarima od dosadašnjih naslova...
Kako se prva 24 sata od izlaska na Epicu Toja djelila besplatno, uzeo sam je no do sada mi se nisu igrale strategije pa je stajala u kutu i skupljala prašinu; kao i ostalih stotinjak igara ili koliko već...
Reko da vidim šta je ovo... Iako znam da su Saga naslovi manjeg obujma i fokusirani na kraći vremenski period nisam očekivao mnogo, uz to se djelila besplatno a i prošli Saga naslov se nije proslavio pa reko samo da bacim oko...
Prvo oduševljenje šta se odmah vidi - art i grafika; ima i članak kako su unaprijedili i dodali nove stvari

Radnja igre je smještena upravo kao i radnja poznatog filma - Paris ode sa ženom od Menelaus te Agamemnon kreće sa vojskom na Troju.
Možemo igrati sa svim tim likovima; Parisom, Ahilejom, Agamemnon, Odisej, Hektor...
Ogromna razlika je šta svaki heroj ima svoj posebni dodatak u misijama i taktici...
Npr, igram sa Hektorom te sa raznim akcijama, izgradnjama, politikom i ratovima moram nadmašiti brata Parisa kako bi otac nasljedstvo Troje dao meni; tu se može vidjeti ljestvica tko ima više "bodova" kod oca; moja je ljevo i vodim za malo te ukoliko u pet krugova napravim spomenik Poseidonu dobivam +10 autoriteta kod oca
Naravno, nije samo tako lako izgraditi spomenik radi raznih čimbenika, ali mislim da ću na knap uspijeti

Isto tako da igramo sa Parisom imali bi istu tablicu samo sa suprotnim likovima
Onda npr, Atila ima opciju da izazove razne generale koji sumnjaju u njegove mogućnosti na dvoboj te tako napreduje kao lik sa bonusima

Tu su i razna "raspoloženja" koja utječu na vojsku i regije...

Upravo tako, svaki od tih povijesnih likova ima svoje opcije i različite uvjete za konačnu pobjedu šta uvelike daje na raznolikosti kampanje!
Tu je naravno i jedna vrsta "tech tree" opcije te dodatak molitve bogovima, šta je u to vrijeme bilo pod obavezno. Odlično odrađeno.

Diplomaci je u Three Kingdoms odlično funkcionirala i odlično je muljati iza leđa nekih svojih saveznika te vidim da i ovdje iako ne toliko duboka radi jako dobro.
Ubačena su i mitska "bića" poput cyclopsa, minotaura, divova...
Ali na jedan "realan" način; dakle redom - cyclops, div, minotaur:

Zasada sam imao svega tri real time borbe i nije bilo problema; kao i Three Kingdoms i ovdje imamo heroje koji se mogu međusobno boriti na bojištu; npr Hektor protiv Atile te napreduju uz skill pointove i bolju opremu.
Čitao sam da su neke jedinice OP no patch 1.10 koji je izašo neki dan dosta toga ispravlja na šta su se mnogi žalili.

Ekstra pozitivno iznenađen i iako se vidi da je Three Kingdoms veći naslov šta se je i znalo ovo je ispalo vrhunski!
Performanse i učitavanje, (SSD) su odlični!
Minotaru protiv Cyclopsa / Hektor protiv Atile