wooddiebone postoje dvije opcije - naplatiti igru 400-500kn za što sumnjam da će netko izdvojiti za igru na mobitelu ili mikrotransakcije. E sad je pitanje tko što od igre želi i koliko je spreman uložiti truda u nju, odnosno koliko želi ili ne želi uložiti novaca. Sistem funkcionira na način da utrošiš deset puta više vremena da u igri nešto postigneš ili platiš pa ćeš cijelu situaciju ubrzati. Uložio sam u Diablo Immortal jedno 5-6h i mogu reći da sam vrlo zadovoljan igrom te da mi je fascinantno dokle su igre na mobitelima došle. Zasada nisam potrošio ni lipe no ako se zakačim na igru, kao što sam naveo, spreman sam nešto i kupiti.
OK, ne podržavam mikrotranskacije, pogotovo ne u igrama gdje platiš punu cijenu i onda još trošiš na mikrotransakcije (kao npr. sustav kakav ima GT7). No s druge strane mi je smiješno očekivati da će netko uložiti toliko truda u igru i staviti je kao F2P bez mikrotransakcija, reklama i sl. Očito se traži da developeri rade za džabe.
A što se tiče usporedbe s D3, na D3 samo potrošio preko 1.000 sati, igrao ga na PC-u, PS4 i na Nintendo Switchu i mogu reći da mi Immortal baš odgovara te mi se sviđa što je MMO. Bio sam vrlo skeptičan prema Immortalu no zasada sam promijenio mišljenje.