Objavio/la: @brijac
Pa evo baš tako kako ti gledaš (serije od 8 pa na više i filmove od 7 pa na više) i ja isto gledam :)
Što se tiče TV filmova, do sad ih još nisam razdvajao od kino filmova, no dobro zboriš. Nije to isto.
Mislim da će IMDb algoritam ga jednako tretirati kao TV film jer je dostupan u doslovno nekoliko kina i to manjih. Nekako se orijentiram po Emmyjima, ovo može pobrati nominacije za Limited Series or TV Movie.
Što se samog filma tiče, čini mi se da je najveći Gilliganov uspjeh taj da film ne ostavlja osjećaj da je nepotreban. Radnja se prirodno nadovezuje na kraj Breaking Bada, ali ostavlja dojam potpuno prirodne završnice.
Osim toga, film je predivno snimljen. Vidi se koliko su naučili ne samo na Breaking Badu, već i na Better Call Saulu pa je kinematografija melem za oči.
Poprilično sam zadovoljan kako je film implementirao antagonista, nismo znali puno detalja o tih nekoliko mjeseci koje je Jesse proveo zarobljen i taj prostor je pametno iskorišten da se uvedu novi likovi.
Scena u kojoj kopa po Toddovom stanu je genijalno snimljena, a događaji nakon prilikom koji se Jesse skriva po stanu su me držali na rubu stolca.
Veliki dvoboj je bio čisti Breaking Bad. Snalažljivost i lukavost pobjeđuju aroganciju, a napucavanje nakon Neilove smrti je izvrsno bilo odrađeno. Vidi se da ni jedan ni drugi nisu trenirani ubojice, već likovi koji su tu i tamo pucali iz pištolja (i ubili nekog...) što je dalo šansu da ta panika buderealistična.
Scena u restoranu s Waltom i Jessejem je ispala puno boljom nego što sam očekivao (na stranu kapa koju je Walt nosio...) jer smo dobili u svega par rečenica još dublji pogled u Walta i dodatan sloj karaktera Jesseja (referenciram se na komadić dijaloga kada Walt kaže da je Jesse sretnik jer je našao svoj smisao tako mlad).
Kraj je točno onakav kakav je i trebao biti. Umjesto euforičnog i luđačkog deranja dok je za volanom, Jesse ovoga puta vozi opušten i napokon slobodan prema svom novom životu. Točka na i genijalnoj seriji.
I Meth Damon se usvinjio.