http://lostpedia.wikia.com/wiki/Lost

http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Ultrapopularna serija, mislim da nije potrebno nešto previše reći o njoj osim da putnici jednog aviona dožive nesreću i padnu na naizgled napušteni otok. No otok je pun misterija...

Meni jako draga serija s puno odličnih likova i odličnom i misterioznom radnjom. I kvaliteta serije nije pala nakon 3. sezone, kvaliteta je bila izvrsna kroz svih 6 sezona. I da odmah razjasnimo, kraj serije je briljantan. I točka. Vama kojima se nije svidio tko vam kriv što ga niste skužili  8)

Serija je trebala trajati 3 sezone, polakomili su se za lovom i napravili jos 3 koje nemaju nikakve veze ni sa cim, zaboravili pola radnje, ubacili hrpu besmislica i novih likova, objasnili nisu nista i zavrsili kao najvece govno od serije koje je ikad snimljeno.

Jesi li ti jedan od onih koji misle da su veliki spojlermrtvi cijelo vrijeme?

Serija je trebala trajati 3 sezone, polakomili su se za lovom i napravili jos 3 koje nemaju nikakve veze ni sa cim, zaboravili pola radnje, ubacili hrpu besmislica i novih likova, objasnili nisu nista i zavrsili kao najvece govno od serije koje je ikad snimljeno.
Slažem se, bila je tako dobra u početku i dobrim putem je išla ali onda su pare zamirisale i na kraju je ispao prosjek.

Osobno, serija je bila odlična. Nije top, ali je bila odlična, osobno najdraži likovi Sayid, Mr. Eko i onda ide Jack. Freckles a.k.a. Kate od ženskih.

Sad sam malo gledao na wikipedii:
"Before the pilot was shot during the writing phase, Jack Shephard (Matthew Fox) died when the group finds the cockpit and Kate was to emerge as the leader for the survivors, motivating them to build shelter and begin considering life as permanent residents of the island, however when it was decided he should survive, she was a second-in-command." (o Kate)

Iss.

Pogledao sam seriju ljetos i osobno nemam većih primjedbi. Lost je odlična serija, ne zbog glume i likova ( uostalom, od cijele te ekipe, možda je jedino Jorge Garcia tu i tamo kasnije ostvario koju zapaženiju ulogu), već više zbog načina na koji je serija prikazana i kako se polako gradi intriga i sama radnja. Smatram da je kraj dovoljno smislen, makar djeluje nedorečeno i zbrzano. Ujedno se moglo i završiti ranije, no nije mi krivo što je ispalo drugačije.: )

Osobno, serija je bila odlična. Nije top, ali je bila odlična, osobno najdraži likovi Sayid, Mr. Eko i onda ide Jack. Freckles a.k.a. Kate od ženskih.

Sad sam malo gledao na wikipedii:
"Before the pilot was shot during the writing phase, Jack Shephard (Matthew Fox) died when the group finds the cockpit and Kate was to emerge as the leader for the survivors, motivating them to build shelter and begin considering life as permanent residents of the island, however when it was decided he should survive, she was a second-in-command." (o Kate)

Iss.
Dobro je da nije bilo tako. Jack je odlican lik i mislim da je bolji leader od Kate koja je svejedno dobar lik.
Ali sad nakon OZ-a Mr. Eka promatram drugim ocima
Mislim, u LOST-u mi je bio odlican ali cudno mi je sad vidjet da je bio u takvoj ulozi nakon OZ-a.

Ja sam u onoj grupi koja misli da je trebalo stati nakon 3-4 sezone jer pol toga su zaboravili uopce objasnit,spleli su se tolko da vise nije bilo sanse da se napravi nekaj smisleno i sve je otislo u krivom smjeru i na kraju su u svoj toj izgubljenosti napravili kraj o kojem su fanovi pricali nakon prve sezone.
Znaci nisu imali nikakve ideje kak da zavrse seriju pa su uzeli najlaksi izlaz,lijenost obicna.

OK, tu se slazem, neke misterije oko otoka su mogli jos malo bolje objasniti, neke su stvari stvarno bezveze ostavili neodgonetnute. Ali nikako se ne mogu sloziti s tim da je kraj onakav kakav se pretpostavljao nakon 1. sezone.

Ja dok sam pocel pratit seriju,znaci od samog pocetka,net je bil pun pretpostavki o cemu se zapravo radi i na kraju je i bilo tak.

Mislim, u LOST-u mi je bio odlican ali cudno mi je sad vidjet da je bio u takvoj ulozi nakon OZ-a.
Pa, i tu je bio nasilnik pa pokajnik. A na Harolda Perrineaua tj. Augustus Hilla ( Michael u Lostu) si zaboravio? Taj Adewale Akinnuoye-Agbaje baš zna ostaviti dojam svojom pojavom.: p

Pa, i tu je bio nasilnik pa pokajnik. A na Harolda Perrineaua tj. Augustus Hilla ( Michael u Lostu) si zaboravio? Taj Adewale Akinnuoye-Agbaje baš zna ostaviti dojam svojom pojavom.: p
Hvala bogu da nisam na Harolda zaboravio. On mi je i u LOST-u i u OZ-u drag, ali ipak stepenicu nize od Adewalea koji je stvarno upecatljiv
Ali Adewale je ipak u LOST-u svecenik na putu iskupljenja, dok je u OZ-u totalni ludjak spreman na sve. Pa jbt, da mi plate ne bih se usudio biti 5 sec nasamo s njim. Jadan moj supak

Ja dok sam pocel pratit seriju,znaci od samog pocetka,net je bil pun pretpostavki o cemu se zapravo radi i na kraju je i bilo tak.
Koliko ja znam pretpostavljalo se da su mrtvi od pocetka. A oni nisu nikako bili mrtvi od pocetka.

Što se tiče kraja, ovo mi je bila jedna od boljih interpretacija i viđenja serije u cjelini - https://www.youtube.com/watch?v=-OJy-K6e7vc

Pa eto, kome drži vodu...kome ne.: ) Najviše su zakomplicirali s dodatnom radnjom u zadnjoj sezoni i to stoji.

Baš ste me jebeno uzrujali sa proljevom, serija je ošla u kurac poslje te i te sezone.
Ne nije! Vi ste ošli. xD Serija je svakom epizodom prema kraju sve bolja i bolja, a to da nisu znali više šta rade, je do inteligencije promatrača...

Klasican odgovor "fana", preglupi ste,jadan si.

A dobro šta si se uvrijedio, vidiš da je niska provokacija. Serija je u startu bila u jednu ruku SF, a ako njezin gledatelj nemože obuhvatiti širokopojasnost radnje i ulazak u razno razne vode, onda je stvarno možda problem u oku promatrača. Manipulacija vremenom je odlično odrađena, kao i sva ona priča koja je objašnjena. 90% važnih stvari je objašnjeno, a one koje nisu, nisu toliko ni bitne po priču, dapače tih 10% je baš i rulaona zbog čega su forumi LOST-a bili puni rasprava godinama iza zadnje epizode.

Najdraža serija ikad i vjerujem da mi ništa neće biti bolje. Mislim da sam tri puta pogledao sve sezone.
Slažem se s kolegom Cole da je više od 90% stvari objašneno (neke i kroz dodatnih 15 min u mini epizodi nakon finala - npr. zašto im je hrana "padala" s neba)

Oni koji su malo bolje pratili seriju sigurno su skužili da su ipak najbitniji bili likovi, i njihov odnos i njihovi životi. A ne otok ili kako se polarni medvjed našao na tropskom otoku (a i to je objašnjeno..šta je najgore ima onih koji misle da nije).

Kad bi pogledali ponovno sve sezone od jednom. Vidjeli bi koliko je toga povezano kroz svih 6 sezona. Npr. neki detalji iz 1. ili 2. sezone pa se poslje isto to spomene u 5. ili 6. i ful ima smisla..

renda

Nije valjda da misliš da sve šta se dogodilo na otoku zapravo nije dogodilo? mislim da sam ti to već objasnio i na reboot forumu al nisi niakd odgovorio.

Ako to misliš onda te moram razočarati jer nisi u pravu. To je bilo jasno ko dan u razgovoru između Jacka i tate (Christian) a potvrdio je i sam pisac serije.

https://www.youtube.com/watch?v=FvnNF-NWmc4

9 mjeseci kasnije

Nagovorio sam buraza da pogleda seriju i u 10 dana je dosao do sredine 4. sezone. A i ja sam usput bacio koji pogled. Nevjerojatno, kako zabavna serija i makar ju znam napamet i dalje je intrigantna. Mozda kvalitetom nije kao Breaking Bad ili Wire, ali ju jednostavno ne mozes prestat gledat. 2. sezona je najbolja, ali ni ostale ne zaostaju puno.
Desmond najjaci lik.

Meni je kvalitetom izmad svega ikad sto sam pogledao. Da ne kazem kolko mi je kraj emocija probudio i ostavio me u emotivnom limbu s primjesom zaljubljenog kolapsa...

Slazem se, kraj je odlican i emotivan :