Fenix Kako vi proživljavate ovo predblagdansko razdoblje?
ako nemaš ništa protiv, poslužit ću se citatom charlesa dickensa kojim je otvoria svoju "priču o dva grada": "it was the best of times; it was the worst of times . . ." lmao
ne, stvarno.
"kako proživljavam ovo predblagdansko razdoblje?"
ka i svako razdoblje koje nije predblagdansko; ka Profesionalni Klaun.
prije svega: ovo je, bez sumnje, moja najgora završnica godine u zadnjih deset godina (inače, kraj 11og, pa sve do početka 1og miseca bude moje najbolje i najdraže razdoblje godine). razloge zašto je ovo moja najgora završnica godine u zadnjih deset godina sam razbaca u nekoliko (povećih, naravno) osobnih eseja koje ću objaviti negdje jedino u obliku Božićnog Čuda (prevedeno: neće se dogodit).
stvari koje, pak, mogu reć, jesu:
moja "obitelj" koja me "voli" me već odaaavno (početkom ovog Mega Popularnog Virusa) napustila i otišla u vikendicu koja već odaaavno nije vikendica, a nedavno su skrivećki došli i po ostatak božićnih ukrasa i svega šta ide uz božić. trenutak u kojem sam otiša kitit bor i svatia da nemam postolje za isti, ka ni milijun drugih stvari — je trenutak kad sam svatia da mi je božić . . . ukraden. tako da od "Božićnih Ukrasa" — ukrasia sam (natrpa (toliko da jedva vidim tv)) svoj stol u dnevnom boravku s milijardu i jednom knjigom koje čitam u polumraku vlastite postojanosti . . . kad nisam u kinu.
u kinu sam zadnjih dana svaki dan, cili dan. ponekad idem s nekim, ponekad idem sam. češće idem sam. želim ić sam.
pogleda sam previše filmova u zadnje vrime. pogleda sam previše dobrih filmova u zadnje vrime.
inače sam na godišnjem u ovo doba godine, ali ne i ove godine u ovo doba godine. nemam blage veze di ću bit, ni šta ću radit sljedećih nekoliko dana. ima sam neku ideju da odem na božićno kupovanje knjige ili dvije i da vodim tantrički, maratonski seks s nekim klasikom na badnjak/božić. ima sam i ideju da nakon misec dana upalim playstation i odigram nešto šareno.
mislim da sam ipak (!!) najbliži nekom odlasku kod sestre i kombiniranju bakalara (i ostalih goluzarija) i gledanja studio ghibli filmova sa svojom najdražom nećakinjom koja je moj najdraži studio ghibli film sama po sebi . . . ili nekakvom konceptu koji uključuje kafić u kojem — nakon što me pronađu oni za koje želim da me pronađu — ne želim bit pronađen, a koji uključuje džuboks, strokese i alkohol samo "malo" priko mire.
također, NIKOME nisam kupia darove ove godine. sry, jbg.
oxi Edit2: prestala sam pusit prije mjesec dana, pa ni to ne pomaze
kao neprežaljeni (životno doživotni) NEpušač i kao veliki romantičar dima i same ideje pušenja cigareta, . . . početkom 2022. ću proslavit svoju jubilarnu desetu godišnjicu novogodišnje želje u kojoj: "ću POČET pušit"
ka šta sam reka na početku: ja sam Profesionalni Klaun
hvala šta ste čitali moj blog. sretan božić itd. itd.
post scriptum:
shout-out za čokoladno mliko. čokoladno mliko je teeeška utjeha, braaateeee. i kit kat. ne smim zaboravit kit kat. jel kit kat najbolja čokoladica ikad ???