Kako je IKEA radila novi namještaj da stane PS5, tako ćemo dobiti nova kućišta da stane 4090 uz mogućnost direktnog spajanja na obližnju nuklearnu elektranu.

chono Dosli smo do kraja proizvodnog procesa ljudi… bit ce sve gore

Neće. Nek prestanu izvoditi takve cirkuse.

chono To si rekao i kad su došli na 7 nm, prostora za napredak u znanosti i tehnologiji uvijek ima čak i za proizvodni proces kod računalne tehnologije.

Po pitanju tehnologije u općoj primjeni najveći iskorak u dogledno vrijeme bi zapravo trebala biti komercijalna primjena neke racionalnije, dostupnije i praktičnije tehnologije za baterije s obzirom koliko forsiraju danas forsiraju struju i obnovljive izvore energije. Tim više je to od značaja za hidroelektrane i slična postrojenja koja zapravo i dalje nemaju ekonomski smislen i izvediv način pohrane te energije.

weky Neće. Nek prestanu izvoditi takve cirkuse.

prvo pogledaj video zašto je grafa toliko velika. Postao sam ga u Nvidia AMD Intel threadu.
      Jedino waterblock verzija moze trenutno biti manja.

Zero kompa o cemu ti? Napretka nema vec neko vrijeme, od 7nm ili na 5nm. Zato i imas razno razne gimmicke da se proda proizvod. A o hladenju toga necu ni trositi rijeci… kakve hidroelektrane, pricamo o grafama

chono Što je onda uopće napredak za tebe? TDP je otišao za neke komponente, ali to isključivo jer se ganajaju velike brojke koje bi opravdale upgrade pa sad i formalno imaš grijalice od zelenog tabora. Od 2027. smo već na ispod 2 nm za neke stvari, tako da si zabrijao. Kakva stagnacija omg, lul.

Zero kakav napredak, gdje? Igre godinama izgledaju isto, vise ne mozes razlikovati medium od ultra, love se neki nebeski fpsovi na visokim rezolucijama, gura se RTX da odradi opterecenje grafe i pravda kupnju, a stvarnog napretka i potrebe za kupnjom nove grafe nema. Gimmick na gimmick, sto sa hw, tako i sa sw strane.

Koju grafu imas i sa koje si presao na tu danasnju?

Zero Od 2027. smo već na ispod 2 nm

koga boli kurac za 2027. Sad imam 34, skoro 35, najbolje da gledam kaj će biti kad budem imao 70 godina kad budem mogao igrati pc igre sa ručnog sata u 32k rezoluciji. Jesi se pitao kad će 2nm proizvodni procesi biti isplativi za ikoga? Koga boli kurac što takvi čipovi postoje kad je proizvodnja jedne takve grafičke parstotisuća kuna trenutno.

Jebote tehnički se može kupit i mikroled, koji je miljama iznad oleda po kvaliteti i dugotrajnosti. Ali za koliko para? Samo zato što tehnologija postoji da je optimalna za proizvodnju. Cijena vafera je otišla btw pun kurac gore. I pitanje je ako će pasti u dogledno vrijeme. Svi ti faktori ne pomazu.

chono Koju grafu imas i sa koje si presao na tu danasnju?

Ček do kraja godine da kupim nešto pošteno, sramota me napisati.🤣

fensisuperstar Ti za budućnost polaziš sa sadašnjom točkom gledišta koja je produkt niza loših okolnosti. Imaj malo vjere bro, vjera spašava. Mislim ono, za par godina će biti 2027. i bit ćeš definitivno stariji, ali i dalje ćeš igrati Path of Exile. Što se ono za tebe uopće mijenja?

Zero Problem je što se približavamo veličini atoma, ajd napravi tranzistor manji od atoma.

Ja sam prije otprilike tjedan dana prvi put doživio da mi 980 GTX takoreći ne može pokrenuti igru u 1440p. Far Cry 6. Mogu pokrenuti, ali sve mora biti na low i već to traži više od 4GB VRAM-a.

Skoro 8 godina je trebalo da do ovoga dođe.

A tek izašla 8800 GT po cijeni od $250 jedva vrtila Crysis.

Heat Opet, poanta je da prostora za napredak ima i bit će ga, možda ne sa silicijem ili sadašnjim načinom funkcioniranja računala, ali bit će ga i nakon tog 1 nm.

Sedmi deseti. Berem ljubičice i šparoge.

Zero zapravo i ne igram path of exile igram samo FF14 atm. Ali igram i ostale SP naslove. Trenutno mi ne znači ništa, ja ne kupujem upgrejd, ja kupujem samo pametno 🙂 a kupovati sad nešto nije pametno, osim serije 3000 kad padne cijena.

zontra

Da, ličko područje, ko god ide na more ne može izbjeći to naše misteriozno brdašce, ja ga interno zovem Rio.

A može proći i kao Silent Hill 😘