Kak šljaka DPD dostava? Jel to šljaka o za fizičke osobe? I kak se plaća? Mislim, da ja nekom nešto šaljem? Nekak sam skeptičan.

meni je jučer tekla rijeka doslovno pored kučiće od rampe. i to sam snimao dok je prestalo bilo padati na kratko.
    dok sam se vraćao kući pričao sam sa @herc om na telefonu (handsfree na zvučniku jel) i u jednom trenutku mi je toliko počelo jako udarati kiša da sam morao stati jer jednostavno nije bilo moguće voziti kroz to. dok sam izlazio iz funtane sa kružnog nakupilo se vode toliko da mi je auto prošao kao brodić ne kao vozilo na četiri kotača 😃

U Rijeci baš gadno, šta se to dešava sa vremenom, Bože moj!

Nije ništa naspram sad nevremena u Rijeci ali noćas oko 2h u Zagrebu je tako grmilo da se zgrada zatresla i nikad tako nešto nisam doživio.

fensisuperstar u jednom trenutku mi je toliko počelo jako udarati kiša da sam morao stati jer jednostavno nije bilo moguće voziti kroz to

Zašto voziš kad možeš plutat? 😃

Držte se ljudi, baš je kaotično lately, spašavajte živu glavu a sve drugo je manje bitno.

Tzereen

Ja sam često dobival od DPD-a kad su drugi meni slali a vjerojatno je sve ok i kod slanja i kad se dobiva. Njihove kombiće često viđam, znači da im posao ide i dobro posluju.

herc daj jebote tako je jako udarilo i blizu da su mi se odsjekle noge od straha. I to da na pol sekunde noc postala dan. Jbt uzas. I sad mi se zamračilo. Brijem da bi google rekao "RUN BITCH RUUUUN" da moze.

I danas se zatvara čuveni kamp u istri i rampa ide u zimsko san.

Pada video danas!

Fenix Ako ideš u rikverc onda se puni.

I meni isto zadnji dan tako da suosjećam s Fensijem. 😁

Gotova sezona u Rapcu, adios do druge godine!

Ja još par dana na Braču, ali vraćam se sredinom sljedećeg tjedna u Zagreb. Baš na početak kvizaške sezone!

fensisuperstar

Pa lijepo je bogme tamo tebi bilo, vozikaš se amo tamo u tom autiću hehe i obilaziš kamp jel sve okidoki i na pamet mi pada ona igrica Firewatch, nešto slično.

Dosta dugo i trajalo, emocije i nostalgija te svladala ali bit će do godine opet nanovo 😘

Jel se moze u jednom kucanstvu imati dva rutera na isti racun ? Neko vrijeme je radilo dobro sa repeterima, al nije jak signal i cesto ga treba ga iskljuciti iz struje da se normalizira. To vise nejde jer na tom katu na kojem je i repeater se radi od doma i slab internet rusi produktivnost. Na A1 smo i to nam je jedina realna opcija jer sa kucnim internetom hvatamo do 30 MBit a kad bi preko zice isli onda do 10 ili manje. Odasiljac vidimo iz kuce, sve ostalo bi bilo veliki downgrade.

bosscorelli Jel se moze u jednom kucanstvu imati dva rutera na isti racun ?

U smislu da router koristiš kao Wifi, odnosno internet extender? Da, možeš, samo moraš adekvatno složit DHCP u njima i DNS, da se sve ruta pravilno u mreži.

bosscorelli preporučam ti poweriline wifi extender. Imat ćeš istu brzinu kao i dolje gdje ti je ruter

@foggy znaci taj uredaj koji sad imamo hvata wifi signal i odasilje dalje , jel pricamo o istome ?

@Fenix trenutno imamo TP Link

edit : @Fenix aha to nije ista tehnologija jer powerline treba spoijit kablom sa ruterom ak google ne laze

Fenix preporučam ti poweriline wifi extender. Imat ćeš istu brzinu kao i dolje gdje ti je ruter

bosscorelli Ovo ti je najbolja solucija, iako drugi router mozes koristiti na isti način, pogotovo ako ima i antenu.

Moja preporuka je da imaš glavni router negdje gdje najbolje hvata signal pošto si na A1 pokućnom. Meni je taj na vrhu kuće. Iz njega LAN kabl u Wifi powerline extender koji mi je na prizemlju (https://www.hgspot.hr/powerline-adapter-tp-link-tl-wpa4220-tkit-2-port-wifi-extender-3-pack-kit-500mbps-datarate-300mbps-wireleses-n-wifi-clone)(ja imam neki D linkov, ali ista kita je, u njega LAN kabl iz glavnog routera, meni ide s vrha kuće u prizmelje, i onda on dalje širi WIFI u prizemlju, a glavni router je DNS I DHCP. Brzina ista skoro u njonju).

Ti želiš nešto drugo složiti? EDIT: Aha, ti hvataš wireless i dalje ga šalješ? Znači repeater… Možeš to s 2 routera također izvest, ali po meni ništa ne može zamijeniti LAN kabl, a ishod mog i Fenixovog rješenja je apsolutno isti.

foggy @Fenix Da , to zgleda ko najbolja opcija. Jedino kaj cu morat kupit i novi ruter jer trenutni ima samo jedan ethernnet port , a taj treba za komp koji nema wifi modul. U taj ethernet port ide powerline onda. Prvo pitanje : jel svejedno koji powerline kupujem tj mogu i najjeftiniji i drugo pitanje jel se moze naknadno u komp star 10 godina ugradit wifi modul da ne moram novi ruter kupit ?

bosscorelli Jedino kaj cu morat kupit i novi ruter jer trenutni ima samo jedan ethernnet port , a taj treba za komp koji nema wifi modul

Ako štekaš PC u ethernet od rutera zbog toga što PC nema wireless karticu, uzmi switch za 50kn, ili za 100kn Gigabitni i imaš portova koliko hoćeš. Znači ETH port router iz swtich, i onda na switchu uštekaš u prvi port i svi ostalo su ti ektenzija lokalne mreže.

bosscorelli jel svejedno koji powerline kupujem tj mogu i najjeftiniji

Ovisi ti koji, neki rade na određenim standardima kao što su wireless standardi i pazi da ti sve bude kompatibilno. Ovisi ti i koje mogućnosti dolaze, ali ovaj cheap Dlink sto ja imam ima sve i nemam problema. Mislim da je prošlo to vrijeme nekompatibilnosti i da sad velika većina uređaja dolazi sa svim.

bosscorelli jel se moze naknadno u komp star 10 godina ugradit wifi modul da ne moram novi ruter kupit ?

Imaš USB wireless kartica koliko hoces. Radit će. Ako baš želiš wireless karticu onda samo ovisi koji imaš OS i koje utore na matičnoj.

sad je free genshin impact na egs-u. tko voli nek izvoli.

jučer sam si u zadnji čas ark skinul.

foggy Meni na wifi svojstvima pise Wi-Fi 4 (802.11n), znaci gledam powerline koji podrzava taj standard ?

bosscorelli To ti znaci da svi uredjaji s kojima se zelis spojit wireless nacinom moraju podrzavati 802.12n standarn na svojim karticama/driverima. U zadnjih par godina to je vec normalno da svi zivi uredjaji imaju 802b,g,n podrsku pa mislim da se apsolutno s tim ne moras mucit. Ako spajas 2 rutera na nacin da jedan koristis kao repetater onda ako ruter 1 radi na n standardu, ruter 2 se mora moci prek tog standarda povezat na prvi ako je bezicni put, a ako ides kablom onda samo piknes kabl i ne brines.

Isto tako enkripcija je bitna, ali kao sto rekoh, danas sve zivo vec dolazi s tim standardnim stvarima, tak da jedino ako imas neke krame stare onda moras malo proucit specse.

Nakon cijelog dana fizičkog rada, zaslužio sam se nagraditi…