doctorfreak Prije podoban nego sposoban. Da nije član hdz-a i političkog kriminala i pogodovanja nebi sigurno nikada bio ministar u RH.
Marić je nestranački tehnokrat koji je došao u vladu Tihomira Oreškovića iz privatnog sektora, kao uostalom i Tihomir Orešković. Stvar je u tome da je Marić briljantan ekonomist, a trebalo je oporaviti Hrvatsku nakon recesije, pa je Plenković ostavio Marića kao stručnu osobu i nakon što je HDZ dobio saborsku većinu. Nije baš bilo vrijeme za zajebanciju s javnim financijama.
doctorfreak Ionako će uskoro ili sa uskokom ili u nekoj dobroj tvrtki sa menadžerskom plaćom.
Neće nijedno. Niti zasad ima afere koje su povezane s njim, niti smije raditi u ijednoj Hrvatskoj firmi u razdoblju od godine dana od podnošenja ostvake, zbog osnovane sumnje na sukob interesa. Može raditi vani, što vjerujem i hoće, ako je pametan.
Brijac Lik bježi taman pred uvođenje eura.. i ovako smo u govnima u HR, ali šta nam se tek sprema
Dosta je transparentno što se sprema. Stagflacija je gotovo siguran scenarij, ali vjerujem da EU ipak ima neke mehanizme koji će ju ublažiti.
Od velikih problema u Hrvatskoj, imaš upravo popušenu arbitražu s MOL-om koja će nas koštati 2 milijarde kuna, arbitražu za Srđ koju ćemo isto popušiti i koja će koštati oko 3,5 milijarde kuna, te arbitražu za Agrokor koju je Todorić pokrenuo u Washingtonu i koja bi mogla koštati isto otprilike toliko. Tu je i ogroman stečaj Brodosplita, od kojeg Debeljak pere ruke. Cca 10 milijardi kuna.
Brijac Vjerojatno jer je s ekipom pokrao 100 puta više od onoga kolika mu je plaća.
Prepametan je za to. Nije sitni šibicar poput Kuščevića ili Horvata. Niti je ovisan o političkoj stolici poput Rimac ili Žalac. On svoj novac zapravo može - zaraditi.
Fico Marić očito je sposoban i pada mi na pamet jedino Lalovac sa Švicarcem kao netko tko je dobro odradio svoj posao. Međutim, siguran sam da Marić iza sebe ima nekih afera. Po meni su tri mogućnosti.
Ili se povlači jer su mu iskopali neku aferu (ili će ubrzo iskopati).
Ili se povlači jer vidi da je ovo Titanic pa ide u privatnike.
Ili se povlači radi oba ta razloga.
Ovo što Deadwalker kaže. Zašto bi se zajebavao za sitniš i bio pod povećalom javnosti, uskoka, dorha i povjerenstva za sukob interesa, kad može mlatiti ogromne novce u privatnom sektoru, bez obzira tone li Titanic ili ne.