Naravno da ću osuđivat one koji svojevoljno ulaze u odnose s neznancima bez zaštite, bili muškarci ili žene. Nije valjda da zbog političke korektnosti to ne smijem? Prvenstveno zbog spolnih bolesti, a tek zatim zbog rizika začeća. "Životinjski nagoni" mogu biti opravdanje, ali samo ako imaš 16 ili živiš u filmovima.
S druge strane, možda postoji i neko istraživanje, ali čisto sumnjam da u klinikama za pobačaje dominiraju žene ponavljačice, one koje pobačaj koriste kao sredstvo kontracepcije. Ako ih i ima, broje se u promilima, pa mi je tim više onaj Maverickov komentar gnjusniji. Donošenje zabrane samo zbog promila ljudi je suludo.
Naposlijetku, osobno sam protiv pobačaja, a posebno nakon 2.5-3 mjeseca. Nikakav progresivan um me ne može razuvjeriti da se tim činom ne gasi jedan mali život, posebno jer je nakon tog perioda fetus potpuno formiran. To je činjenica i oni koji to negiraju jednostavno nemaju doticaj sa stvarnošću. Tragedija je kad se dogodi. Ali još sam više protiv opće zabrane pobačaja i miješanja ljudi u tuđe živote. Pobačaj nikome nije lagan, od donošenja odluke do samog izvođenja, nitko ne ulazi ni izlazi iz klinike s osmjehom na licu. Ali najčešće je odluka ispravna i ljudi su sposobni sami procijenit jesu li spremni za dijete ili nisu, što mu mogu ili ne mogu ponuditi itd. Ako baš moramo gledat iz konteksta čovječanstva, i za čovječanstvo je bolje da se djeca rađaju onda kada su par ili žena spremni za to. Ili da se ne rađa uopće ako nisu za to.