yakuza_stinger
Poreču, prije zagrepčanu završi godišnji nego uspije izgovorit poreč ili pazin do kraja.

yakuza_stinger kako je ispravno: u Poreču ili Poreeeču?

Parenzo, pa si miran.
A i lokalcima se malo digne pimpek.

Pitam jer onaj jazavac Kotiga kaže da se otegne E, a mislim da to nije ispravno.
Al nije da sam baš jezikoslovac.

yakuza_stinger Al nije da sam baš jezikoslovac.

Ja jesam samo u krevetu.

Giphy - lick GIF

yakuza_stinger Kotiga je iz Motovuna, tako da... Kaze se u Porecu, normalno, kratko i jasno.
    Mozda ZG jebe onaj Buzin, pa onda i Pazin trpaju u isti kos sa izgovorom 🤔

kauboj u nekim kvartovima moguće. Gospoda kažu mekić. 😆

Kad sam ekipom na cugi ili u izlasku i pitam ih jel su gladni i vele da bi oni u mekić , ja kazem da se veli megić. Ak vele megić , velim im da se pravilno kaze mekić.

Govorim McDonalds, ako baš trebam. No tako su skupi da mi je bolje otići na pravi burger negdje za 10-20 kn više.

chono Mozda ZG jebe onaj Buzin, pa onda i Pazin trpaju u isti kos sa izgovorom 🤔

Gotovo sigurno.

Problem je rijesen tako sto umjesto da kazemo idemo u McDonalds/Mekic/Megic, kazemo idemo na kebab.

zontra kazemo idemo na kebab.

E, ne idemo nego idemo na keeebab.

buz No tako su skupi da mi je bolje otići na pravi burger negdje za 10-20 kn više.

Nije isto. Ja McD uopće ne svrstavam u burgere. To mi je onako, sve pomalo, ali opet na svoj način vrlo specifično i ako mi se baš ide u McDonalds, fućka mi se za Submarine, Burger Barove i sve ostale burgerdžnice po gradu.

weky. Većinom tamo idem kad sam u inozemstvu jer nisam sklon isprobavati tuđu hranu. Osim u Pragu, tamo sam uživao u pivnicama.
            Inače nisam ljubitelj McDonaldsa, prošlo me u nižim razredima osnovne. Idem tu i tamo jer je moja gospođa zaljubljenik u to, ali rijetko. 😖