Danas sam iz više službenih izvora dobio potvrdu da je nagrada legit (a što je najbolje, uopće se nisam htio prijavit, nego sam samo htio riješiti tu zagonetku povezanu sa F1, ali mislim da se moralo prijaviti i usput za nagradnu igru, pa sam to odradio reda radi, uopće se ne zamarajući time. I onda vidim onaj mail...)
Problemčić je što nisam cijepljen, jbg, početkom 6. mjeseca dok sam bio u Zagrebu sam znao da nisam doma sljedećih nekoliko mjeseci i da mi nikakve Covid putovnice neće biti potrebne i onda ovo iskrsne. A plan je bio otići se cijepit na jesen. Sad se ići cijepiti mislim da mi nema smisla jer za Covid putovnicu treba proći nekakav 14-dnevni ciklus nakon cijepljenja (tako piše na stranicama ministarstva turizma Italije), a za to nema vremena. Radije se cijepim normalno za mjesec dana kad se vratim u Zagreb. Plan mi je onda testirat se u subotu ujutro i miran sam do ponedjeljka ujutro kad bih se trebao vratiti nazad u Hrvatsku. Pa ak će biti baš potrebno, još jednom se testirati u Italiji. No zanima me kako funkcioniraju ti testovi. Tipa ako se ja testiram onim antigenskim testom u subotu i budem negativan jel ja instantno dobivam 2-dnevni green pass da mogu slobodno putovati EU-om?