Blebetaonica 2
Idem prosetat psa, prodjem jedno 20 metara i cujem da nesto lomi grane, pas se sav najezi, ja se naherim da vidim sto je, vidim nesto smedje, i gledam jel opet divlja svinja sa malim svinjicama da se povucem tiho i pustim ih, kad digne glavu bestija od 200 kila, i pogleda me, medvjed dva metra od mene, kopa neku rupu, mislim si jednim zamahom prosao bi kroz mene ko vruci noz kroz maslac. Dakle usain bolt na steriodima i speedu me nije mogao prestic koliko sam trcala i zakracunala sve postojece portune od kuce.
foggy naravno, nikad nije bez vodilice, ali pokupila sam ju u ruke u sekundi iako ima 35 kila i trcala do doma zato jer sve ju zanima, samo ne kuzi sto je medvjed i sve mora gledat facom ovako
Koliko puta joj je macka skoro oci povadila jer u sve gurne facu ako ju zanima, necu bi mislit sto bi medvjed napravio.
Icek znam, al bila sam jako blizu kuce, i imam srece da se nije snasao dok nas je skuzio, i puko me adrenalin, mogla sam kamion nosit mislim u tom trenu da je trebalo, lako meni je samo bilo u glavi da psa odnesem doma.
foggy kako kad zivim sad 50 metara od medvjeda neznam, vidjela sam svasta tu, od lisica, lasica, divljih svinja, srna i jelena, medjeda jednom prije dvije godine al iz daleka, ali da ovako blizu kuca dolazi, nije nikad bilo.
- Uređivano
Ja bih vjerojatno također imao nezabilježen svjetski rekord na 110m s preponama, no da, nikako nije pametno medvjedu okrenut leđa i bježat. No lako biti general poslije bitke. Bitno da se ništa (opasno) nije dogodilo
Deadwalker znam, kad vidimo tako bilo koju zivinu, cak smo tako gledali divnje svinje jednom, stanemo i cekamo da se organski maknu jer vide da necemo nista, ali stari moj, medvjed je drugi par rukava. Rekoh da sam bila solo samo bi se tiho povukla u natrag, al imam americkog stafforda koji kad vidi nesto sto ga zanima zanemari i cinienicu da mora disat, samo da dodje do toga, a stavila sam joj davilicu jer se drugo susilo jer se pralo. Doslovno se davila u tisini i pokusavala doc do njega. Mislim da se to medvjedu nebi svidjelo. Ovako smo po cesti istrcali 50 metara u dvije sekunde i vristali iza ograde. Stavila bi vam snimku kamere ali bruka je.
oxi dobro si se i snašla. Ja ne znam kako bih živio s činjenicom da mi u blizini kuće hodaju medvjedi
Pics or it didnt happen!
- Uređivano
maximalni
NIkad bježat. medvjed rijetko napada iz zabave. Najčešći napadi su zbog mladunaca, ako nabasaš na metar od medvjeda i prestrašiš ga ili ako je mega gladan odnosno mega ljut. Najčešće se medvjed više čovjeka prestraši nego čovjek medvjeda.
No ako mu okreneš leđa i počneš bježat, predatorski instinkt se probudi i krene za tobom, a medvjeda nečeš samo tako pretrčat. Ako si udaljeniji od njega, polako se i u tišini okrenut prema njemu i povuči se unatrag i tek kada ti njega niti on tebe više ne vidi možeš okrenuti leža i ubrzanim korakom (nikako bježat) napustiti lokaciju. Ako si relativno blizu, suprotno instinktu, treba krenuti prema medvjedu uz što više buke i svjetla (ako je sumrak ili mrak). Nikako medvjeda gađat kamenjem ili nečim, jer ćeš ga raspizditi, a onda te više nema. Samo polako prema njemu, derat se, odvnut muziku na mobu, lampu (ako imaš probbing light još bolje) u oči i hrabro. U 99% slućajeva će medvjed dati petama vjetru.
Ja sam na Hreljinu (mjesto pored Rijeke) imao nekoliko susreta sa medvjedima i uvijek sam imao sreće da nisam uopće zanimao beštiju pa se povukao, a ja također u suprotnom smjeru. Jednom s frendom po noći naletiti relativno blizu i nije bilo povlačenja. Pali rasvjetu i urliči što glasnije i hrabro naprijed. Medvjed se povukao hrabro poput oxi
Meni je jednom jež pretrčao cestu. Bilo je scary. Pikavi je.