Fico
Opet pokušavaš umanjiti smrtnost Covida bez konkretnih podataka.
Pa dobro, konkretni podatci kažu da je smrt od COVID-a relativno mala za sve one koji nisu 60+ s bolestima. U realnom svijetu, gotovo 95 - 99% ljudi preživi COVID (ovo kao fakt znamo), a 94% od ukupnih smrtnih slučajeva dolazi kod ljudi koji su većinom imali već zdravstvene probleme (u velikom postotku, teške)
https://www.msn.com/en-us/health/medical/cdc-94percent-of-covid-19-deaths-had-underlying-medical-conditions/ar-BB18wrA7
Table 3 shows the types of health conditions and contributing causes mentioned in conjunction with deaths involving coronavirus disease 2019 (COVID-19). For 6% of the deaths, COVID-19 was the only cause mentioned. For deaths with conditions or causes in addition to COVID-19, on average, there were 2.6 additional conditions or causes per death.
Znači u prosjeku, ljudi koji su prethodno testirani kao pozitivni na COVID i koji su kasnije umrli, imaju skoro 3 dodatne bolesti/komorbiditeta.
Nije da pokušavam umanjiti, već samo stavljam činjenicu. Broj smrti koje su btw još uvijek jako nepouzdane jer se više-manje za sve napiše "preminuo, a prethodno testiran pozitivno na COVID" ne daje pouzdane rezultate, što može samo značiti da ih je i manje umrlih baš od posljedica COVID-a nego što zapravo brojke kažu. To sam isto prozivao više puta, jer mi ne ide u glavu kako i od kada se na smrti gleda tako trivijalno, već se u većini slučajeva samo napiše već spomenuto. To što je netko bio na izdisaju (bože sačuvaj, ali je) i čovjek umre od prijašnjih srčanih problema, karcinoma i slično, ali eto testirao se pozitivno na covid. Neću sada ulaziti u to, ali podatci na koje se i ti (kao i ja) oslanjaš su realno, statistički - nepouzdani. Gotovo se sve stavlja u istu košaru.
Također, usput objasni masovna spaljivanja tijela u Indiji
Mislim...valjda oko 60% ljudi tamo nemaju pristup običnom zahodu. Što bi sada trebao reći na to? Ako ćeš gledati striktno statistiku i brojke, to je zemlja od 1.4 milijardi ljudi, ako ih umre oko 3000 na dan (navodno od COVID-a) na milijun stanovnika oni stoje bolje od...Hrvatske. Na milijun stanovnika to ti je oko 2 umrle osobe, a u Hrvatskoj na milijun je oko 12 (ako uzmemo da u RH umre 50 ljudi od COVID-a dnevno).
Ne znam, možda je to jednostavno jedna jako siromašna država? Uostalom, ono što sam pročitao ovih dana je to da paljenje tijela na takav način nešto što je "normalno" u njih iz religioznih razloga. Neću ulaziti u to, jer tamo postoji doslovno stotine razloga od kojih ljudi umiru, a da nije COVID. Pogotovo, ako im uzmeš i ono malo što imaju s nacionalnim zatvaranjem države gdje poslovi propadaju i u njihovim najsiromašnijim sredinama ljudi jednostavno umiru od gladi, raznih boleština, manjak higijenskih potrepština, prenapučenosti i slično.
Kako se isto nije dogodilo u SAD-u primjerice? Zato što nije Indija i ima moć privatnog kapitala u zdravstvu.
Zašto još ignoriraš to što BioNTech prilagođava tehnologiju svog mRNA cjepiva na istraživanje terapije protiv karcinoma?
Zato što nisam čitao o tome. Isto kao što se ne čita tj. ignorira npr. Ekonomska znanost koja je npr. dovela do ovakvih problema kao što su u siromašnim zemljama poput Indije koja proizvodi cjepiva za druge, a za sebe nema jer prodaje okolo, a ljudi im bez posla i osnovnih potrepština. Ne može se slušati samo jedna znanost i znanstvenici. To ne vodi nigdje, zato i postoje problemi u opskrbi, plaćanju i proizvodnji jer su slušali jednu Znanost u 2020. pa su onda uvidjeli problem s tim i sada je druga situacija gdje se vidi da se tako ne može jer nedostaje resursa zbog zatvaranja ekonomije. To će posljedično napraviti puno veću štetu (što je i ekonomsko istraživanje pokazalo prije nekoliko godina tj. štete recesije i kako ona utječe na zdravlje ljudi, pročitaj odlično je)
I to je problem politike. Ne struke. Zato što smo naručili najviše AZ cjepiva jer je bilo najjeftinije i time smo se zajebali.
Pa da li onda cjepivo valja ili ne? Ili je i dalje šansa da će se nešto tebi ili meni dogoditi jednaka kao da vozač napravi grešku i pogine na A1 autocesti? Jer naša struka (Capak) kaže da valja, a druge zemlje zabranjuju korištenje tim cjepivom.
UK je pokazala da AZ djeluje.
Ovdje si kontradiktoran jer si rekao da se RH zajebala što je uzela AZ. Pitanje od gore i dalje stoji. Je li onda valja ili ne? Ako valja, zašto se RH zajebala?
I ne radi se samo o tebi.
Naravno da se radi o meni. Ako se meni može nešto dogoditi od toga, onda se mene to itekako tiče, zar ne? Mislim to je razumno. Lijepo je kazati da mi svi živimo zajedno i s drugima, ali na kraju se ipak sve svodi na nas individualce. Ja nisam sebičan, ako ne želim sebe ugroziti zbog drugih, a opet kažem meni nitko ništa ne garantira. Ništa.
I svako je cjepivo eksperimentalno kada nastane i kada se krene primjenjivati.
OK, neka eksperiment prođe pa ću se ja cijepiti za par godina. Evo ti pitanje: Da li će cjepivo biti bolje sada ili za dvije godine? Kada kažem bolje mislim na bolju zaštitu, manje nuspojava, manje doze i slično.
Ponovno, postoje ugroženi koji se ne mogu cijepiti i oni ovise o imunitetu krda
U kojem broju i tko spada u tu skupinu?
Cjepivo djeluje i to je spomenuto već više puta.
Djelovanje cjepiva se ne odnosi samo na manji broj slučajeva XY zaraze. Već kao što sam rekao na dugoročne rezultate.
Sam si spomenuo da je cjepivo prošlo tri faze i sada je u četvrtoj. Svako cjepivo, valjda ikad, je prošlo te faze tek nakon 5-10 godina, a ne u 10 mjeseci. To je činjenica. Ne postoji dugoročni test COVID cjepiva. Za svako drugo cjepivo postoji.
Premalo vremena je prošlo da bi uistinu vidjeli pravi efekt ovog cjepiva u usporedbi s onim što do sada znamo o cjepivima općenito.
Ovako je samo prigovor radi prigovora i izlika od cijepljenja na račun fejk empatije.
Hmm, da ti bi to znao da je kod mene to fejk empatija? Kako točno? Ti mene znaš i znaš moju povijest?
Imao sam osobu u obitelji koja je imala nekoliko puta rak pa nakon toga sepsu i Alzheimera, jedna je imala 2 teška moždana udara, a jedan je imao srčane probleme kojemu su morali kidati žile s nogu kako bi mu ih zamijenili tamo gdje su trebali. Naravno niti jedna više nije živa.
Tako da nemoj bubati, jer nemaš pojma i stvarno ne razumijem taj tvoj stav kako si opet iznad svih i znaš više.
Da li ti radiš kao zdravstveni djelatnik u ikakvom kapacitetu? Nisi. Baviš se programiranjem, ja se bavim ekonomijom i marketingom. Znaš koliko i ja, samo što ja ne dižem histeriju već pokušavam ovo shvatiti na razuman i logičan način.