Ghost of Thutshima je no. 1 Angry Joe-a za 2020.g.
To dovoljno govori o godini koja je iza nas.
Blebetaonica 2
Snowrunner je igra godine.
- Uređivano
foggy
Ak ćemo realno, mislim jebat ga, nije lijepo ali, nemoš tu ništ, Warzone je igra u koju sam natukao najviše sati prošle godine.
E sad, je li to igra godine / nije, jer nije, i da me pitaš koja je igra godine, reći ću ti ne znam, tj. nijedna.
Ni jedna nije ispunila očekivanja/najave/hype koje su predstavljale i prezentirale. Fejlalo se gadno prošle godine a nije zbog covida. Ljut sam da Gorane i vikao bi.
- Uređivano
Radim karamelu za punjenje i taman skinem sa vatre, uzmem kuhacu iz moltene lave i polizem jer mislim da ce bit hladno u 0.06 sekundi, i sad si razmisljam sa opeklinama treceg stupnja u ustima, posto je 1991 bio rat, bombe su padale pa mi se mama bacila na pod koji put kad je bila trudna, pa eto posljedice.
Radiš si klopu i onda si oduzmeš osjetilo okusa.
Right in the feels.
Ne razumijem se u to niti pratim, ali kaj nije poanta cijele price bila da ljudi "nastete" fondovima, a ne da zarade? Cak se i aktivno poticalo ljude da kupuju sano onoliko dionica koliko su spremni izgubiti love.
- Uređivano
Nexus pojasni zasto mislis tako?
dionica je pala samo iz razloga sto je robinhood ogranicio trgovanje istom, to je za GME veliki problem jer 99% ekipe s r/wallstreetbets trguje preko aplikacije, kad uzmes u obzir da su mnogi prodavali jer su nenadano dosli do velikih novaca i ne zele se dalje kockati a malo potencijalnih kupaca je moglo uopce doci do dionice cijena od trenutnih 231,50$ s obzirom na sva dogadjanja je sigurno zadovoljavajuca i na redditu ne vlada misljenje da je danasnji dan bio los za njih. sutra je novi dan. realnost je takva da ce se GME vratiti ispod 20$ a vjerojatno i nize ali bitno je sada samo da sto manje ljudi prodaje i da se omoguci kupovina da se napravi sto veci pritisak na short sellere.
i na kraju krajeva sta mislis kome je gore?
privatnoj osobi koja je kupila 200 dionica po 5$ a danas vrijedi jedna 231,50$ ili fondu koji se kladio protiv gamestopa prodajuci desetke tisuca pozajmljenih dionica po 5$ a danas ih vraca po 231,50$? jer kod short sellinga nije jedina losa stvar sto gubitak moze biti beskonacan vec i to sto u slucaju kakve imamo danas ne mogu sami odluciti i cekati da se cijena vrati u normalu bez da se broker prije ne ukljuci.
- Uređivano
231,50$ s obzirom na sva dogadjanja je sigurno zadovoljavajuca i na redditu ne vlada misljenje da je danasnji dan bio los za njih. sutra je novi dan. realnost je takva da ce se GME vratiti ispod 20$ a vjerojatno i nize ali bitno je sada samo da sto manje ljudi prodaje i da se omoguci kupovina da se napravi sto veci pritisak na short sellere.
Eto sada vi svi odjednom znaju što su short selleri, kako funkcioniraju hedge fondovi (i fondovi općenito) itd.
ali bitno je sada samo da sto manje ljudi prodaje i da se omoguci kupovina da se napravi sto veci pritisak na short sellere.
Hrpa ljudi prodaje i to se vidi po cijeni same dionice. Zašto? Zato što su pali pod entuzijazam trolova pa su potrošili ogromnu lovu kupujući ovu realno bezvrijednu dionicu po 200-300 dolara (velika većina je kupila po toj cijeni)
I zašto je točno bitno da se ne prodaje? Što će to zapravo napraviti tim menadžerima fondova? Ništa. Jer nitko ni ne zna kada točno netko mora platiti svoje obveze i u kojoj količini. Čak i da moraju, izvadit će ih drugi miljarder.
i na kraju krajeva sta mislis kome je gore?
Najgore je malim, nesofisticiranim investitorima, kao i onima koji STVARNO traže kapital na burzi. Problem je što ekipa opet fundamentalno ne kuži čemu služe burze.
Ono...ajmo naštetiti nekom hedge fondu jer eto, oni imaju love ili što već ne. Boli njih briga, frende. Samo te isključe s aplikacija i ti se jebi. Da li je to moralno? Ne, ali oni imaju moć.
Tu su sada samo nastradali ovi mali koji su uložili veliku lovu misleći da će nešto napraviti, a na kraju govno.
privatnoj osobi koja je kupila 200 dionica po 5$ a danas vrijedi jedna 231,50$
Takvih je jako malo. Super za te, oni su pogodili, ali što je s drugima? Znači imaš isti "sindrom" ponašanja kao i menadžeri fondova. Samo što menadžera fonda će svakako netko drugi izvući ili će zatvoriti fond, a ovaj jadnik koji je uložio tisuće dolara će ostati kratkih rukava.
TL: DR uložite u blue chip dionicu ili IPO, nikad ne kupuješ kada SVI ostali kupuju
Nexus Ono...ajmo naštetiti nekom hedge fondu jer eto, oni imaju love ili što već ne. Boli njih briga, frende. Samo te isključe s aplikacija i ti se jebi. Da li je to moralno? Ne, ali oni imaju moć.
Ako ovo nije dovoljan razlog raditi im bilo kakvu štetu, onda ni ne zaslužujemo bolje.
TL;DR Meni ovo opet zvuči kao da prigovaraš na situaciju, a onda prigovaraš na ljude koji nešto rade oko te situacije, koliko god bilo veliko ili malo.
- Uređivano
ljudi koji kupuju sada po ovoj cijeni ocekujuci veliku lovu su stvarno tesko zaglibili to cu se sloziti. takodjer ima i onih koji stvarno radi memea kupuju dionice u vrijednosti od 10.000$ sto podrzavam ukoliko su financijski osigurani. u principu sve sto si rekao i stoji samo sto si ti iz nekog razloga uvijek na strani elite sto nikako ne mogu shvatiti kod tebe.
na ovaj dio bi se samo vratio
Nexus Znači imaš isti "sindrom" ponašanja kao i menadžeri fondova. Samo što menadžera fonda će svakako netko drugi izvući ili će zatvoriti fond
sta ti stvarno mislis da je ovo tako? pa glave ce se kotrljati, svjestan si da se u financijskom sektoru gleda svaki dolar a kamoli ne pokrivanje lose oklade u vrijednosti od 3 milijarde dolara, hedge fond manageri su toliko oholi postali da vise nimalo svoje tragove ne pokrivaju i onda ih exposeaju hobi traderi. mozda wsb ovu bitku nece dobiti ali sta stvarno mislis da nisu barem malo prestrasili short sellere?
Kako je Michael Scott rekao u The Office-u, može li mi netko objasniti što se događa s redditom i Gamespotom kao da imam 5 godina?