Matador cjepivo je potrebno prvenstveno zbog kritičnih skupina koji imaju vrlo slab imunitet, zato se između ostalog provode sve ove mjere. Jednom kada dobijemo pouzdano cjepivo, mjere više neće biti potrebne - bolesnici (ugrožene skupine) kojima će biti potrebno cjepivo, će se cjepiti (ili se neće na vlastitu odgovornost). Ostali tko žele, isto kao što je slučaj npr. s cjepivom za gripu.

Nece biti obavezno ali ce te natjerat na cjepljenje na sto drugih nacina,morat ces se cijepit ako zelis putovat,staro,mlado..ako zelis raditi...ja vjerujem da ce se za dosta poslova trazit da imas potvrdu da si cijepljen.
    Kako je krenulo neces moc ni u javne kuce bez tog papira...nece bit obavezno,ali ce za svaki kur.. koji ce ti trebat u zivotu bit lakse doc do njega ako imas papir da si cijepljen.

Deadwalker Ja pijem imunosupresive pa sam bio bolestan 3 dana.

Prika
      Moglo bi tako na kraju završiti. Kao nitko te ne tjera, ali ćeš morati ako ne želiš biti zakinut za puno stvari.

19marksman89 tako je..i osobno sam gledao video njemackog doktora koji je u rukama drzao dokument i iz njega upravo to citao.Ali dokument je iz 2012 kada se sve ovo planiralo..i kada su jos tada odlucili da ce se zvat covid 19..uglavnom sve sta je izgovorio se dogodilo i desava se.

Pretpostavljam da ste kolege s faksa još iz dana kada ste zajedno diplomirali medicinu na fakultetu Balkan Infoa. Slobodno stavi ovdje poveznicu da naučimo ponešto.

Prika

koji ce ti trebat u zivotu bit lakse doc do njega ako imas papir da si cijepljen.

Onda će se papir nabaviti 😀 ipak živimo na Balkanu. Za sve postoji rješenje.

Nexus slazem se, ali mislim da ce gospoda i na to bit spremna jer ce ti krivotvorenje tog papira izjednaciti sa prekrsajem krivotvorenja dokumenata.
            Uglavnom mislim da nece bit onako kako mi mislimo...ja se svaki put najezim kad netko kaze novo normalno ili maske cemo morati nositi jos dugo godina...ja ih nosim i postujem ali kad ih stavim kao da su mi stavili lance
            ..samo se sjetim kako je bilo prije...ona sloboda...ne znas sto imas dok ne izgubis..

Prika
              Hehehe pa ko kaže da će biti krivotvoren papir? 😀

Matador ma sve ce nas cijepit...starce...ljude u turizmu...trgovinama...medicinsko osoblje...sve u skolama,vrticima...neces moc u dr drzavu bez toga...sportase...
              A kako nam je postotak prihoda u turizmu skoro 20% bdp-a,imas 800 000 umirovljenika tako dolazis do zakljucka da ce u nas biti procjepljenost 99%,mozda se ne budu trebali stolari,tokari i urari cijepiti.

Marksman, trolaš malo??

Ovo što pričaš govori na spomenutom balkan infou i ostalim
              kanalima.

Da je virus umjetno uzgojen nema sumnje ali ići tako daleko da govorimo o agendi ili uroti nije pametno.

Evo ti par realnih varijanti

1.vjerojatno je došlo do breacha u labu
              2.neki razjebani djelatnik
              3.neki potplaćeni djelatnik od strane pitaj koga da sjebe Kinu
              4.netko treći ga baca na tržnicu radi xx razloga, terorizam, osveta...

Sve ovo je dakako špekulacija ali realnije od tvoje teorije.
              Mogu te demantirati ali to ćemo sutra.
              Ostavite se pizdarija.

Nisi ti bitan kao ni ja.
              Mora ti biti jasno, onima na vrhu nije u interesu sjebati svijet i nas.
              Ako si na njih mislio.
              Kontradiktorno samo po sebi.

Idemo dalje
              Teorija kontrole
              Nema smisla također, ima puno boljih načina
              Najbolja kontrola je kad ista "ne postoji".
              Kao pas na posjedu, bez lanca ali ograda je tu.
              Naravno, imaš pravo na vlastito mišljenje, stavove, pretpostavke.
              Zanima me pa slobodno podijeli.

pravednik Ne mora uopće biti umjetno napravljen, dovoljno je da virus gripe mutira tako da se puno brže širi. Zašto se ebola nije toliko raširila? Pa zato što je 40% zaraženih brzo umrlo. Covid je savršen virus kao i HIV.

Deadwalker Ne znam kako će to funkcionirati. Ovo je nova bolest, opasnija od gripe za neke (mahom starije) i imunitet traje oko par mjeseci. Ako bude dopuštena sloboda necijepljenja, ne čini mi se da će se ovo iskorijeniti. Cjepivo bi poslije cijepljenja rizičnih skupina moralo biti svima dostupno - besplatno i obavezno.

Zero ne znam, vidjet ćemo, ovo mi ne izgleda kao bolest koja se može iskorijeniti, više kao nešto što će se vraćati svake godine. No realno pojma nemam, navijam samo da što prije pronađu cjepivo da vise završi ovo “novo normalno”.

Nadam se i ja. Inače ćemo vrlo brzo imati generacije klempavaca koji nemaju kontakt ni s kim. Nešto kao stereotip old skul gamera, heh.

Ako SARS nisu uspjeli riješiti 18 godina kasnije, neće ni COVID biti drukčiji

prayer Zapravo, kako je SARS gotovo nestao zbog visoke stope smrtnosti, tako je i smanjeno financiranje istraživanja cjepiva koje je u potpunosti ukinuto početkom prošlog desetljeća, unatoč tome što su bili jako blizu valjanog cjepiva za posljednju fazu testiranja. Štoviše, na temelju tog se cjepiva i razvija jedna od današnjih mogućnosti cjepiva, s obzirom da je ovdje riječ o SARS-COV-2. Uzmi u obzir da su ovdje uloženi još veći novci i resursi jer je privremeno u potpunosti paraliziralo svjetsku svakodnevnicu. Ja sam optimističan, ali se treba držati osnovnih mjera, već sto puta spomenutih, maska + dezinfekcija + udaljenost, i biti strpljiv jer za efikasnost cjepiva treba vremena i provjera.

Zadnje što sam pročitao je da znanstvenici, koji rade na cjepivu s Oxforda, kažu da se cjepivo ponaša točno onako kako su očekivali. Kada uzmeš u obzir da su zbog svake anomalije bili voljni ne samo stopirati fazu testiranja, već o tome i obavijestiti javnost, rekao bih da je razvoj cjepiva u dobrim rukama u koje se politika ne miješa koliko inače to zna raditi.

U svemu ovome bih istaknuo jednu stvar. Ako dobijemo djelotvorno cjepivo iduće godine (čak i 2022.), bit će najbrže razvijeno cjepivo u povijesti čovječanstva. Samo pokazuje koliko možemo kada se financira i podržava znanost. Ne mogu ni zamisliti gdje bismo bili da se smanji financiranje vojske, a taj novac uloži u obrazovanje, medicinu, istraživanje svemira. Vjerojatno bi već postojala kolonija na Marsu. Nadam se da će zajedno s time krenuti i zelena inicijativa, čime bismo se napokon okrenuli održivoj budućnosti.

Fico

bit će najbrže razvijeno cjepivo u povijesti čovječanstva. Samo pokazuje koliko možemo kada se financira i podržava znanost

Well...na štetu svih ostalih istraživanja, poput lijekova protiv karcinoma koji će biti godinama i godinama u zaostatku i koji će unazaditi bilo kakve napretke koji su do sada napravljeni.

Nije ništa to besplatno ni bez očite žrtve, jer su u potpunosti zanemarena ostala istraživanja za puno gore bolesti.