Tzereen

To me počelo kopkat još prije par godina, osjećam se pomalo kao Neo u Matrixu. Duboko u sebi osjećam da je nešto loše sa svijetom i da ne ide u pravom smjeru. Nisam negativna osoba i nemam loš život, čisto prosječan, ali jednostavno se ne mogu otresti tog osjećaja da je nešto pošlo po krivu. Kao da ljudi počinju imati skroz krive moralne vrijednosti, odbacuju se stvari koje nas čine prirodnima i istinskim osobama. Sve postaje umjetno i nerealno. Ja ću naravno i dalje svakim danom nastojati (iako često i kod sebe vidim greške i mane koje vidim u drugim ljudima, ali ih nastojim popraviti) imati što bolji život, kao što bi i svaka osoba trebala. Mislim općenito bi svaka osoba trebala težiti tome da bude najbolja verzija sebe. Koliko god te jebu neke stvari, nastoj biti pozitivan i nastoj napraviti bilošto najbolje što možeš. I tad ćeš se najbolje osjećati. I nikad si nećeš moći nešto zamjeriti. A ako odu u kurac neke stvari koje su izvan mogućnosti tvog utjecaja, a bože moj. Cest' la vie.

Pogledao sam video. Kvalitetno odrađena tema. S nečime se slažem, s nečime se ne slažem, za nešto mi je i žao što nije spomenuo. Uglavnom, danas ću uloviti vremena i raspisati se. 🙂

zontra slažem se sa svim.

S time da na ovo kaj je ovaj u videu naveo, mislim da ima još barem 3-4 velika problema.

• Poštovanje prema drugima.
    • Crno-bijela komunikacija.
    • Neulaganje truda i vremena u bilo što, odnosno odustajanje, bilo to popravljanje stvari ili odnosa.
    • Želja da te se prihvati i voli kao da si bogomdan, bez da i ti to sam primijeniš na druge. Odnosno, svi žele nekakvu slobodu i prava, ali bez odgovornosti.

Nekad je sloboda značila slobodu ZA nešto. Sloboda za glasanje, za odabir školovanja, za odabir životnog stila. Danas je sloboda nešto sasvim drugo.

zontra to ti je trenutak kada skineš roze cvike i počneš vidjet svijet kakvim doista jest. Nije ti to ništa novo.

U globalu ja mislim da svetko ima želju biti najbolja verzija sebe, ali nemaju svi sposobnost, motivacije, snage itd za to. Zato smo drukčiji.

yakuza_stinger ne vjerujem u ovo. Apsolutno nikako ne. Sad ti imaš roze naočale.

Puno ljudi već misli da je najbolja verzija sebe i ne vidi ni potrebu, a kamoli razlog za rad na sebi.

Tzereen ali ako oni tako smatraju i ne vide potrebu za dalje, kako bi im ja mogao reći da nisu, ako po mojim nekim mjerilima nisu?
          Ispadam li licemjeran ili? Osim ako možemo bivanje najbolje verzije sebe kvanitificirati pa mjeriti tko je kakav.

yakuza_stinger ne, ne ispadaš. I Tesla i Einstein i bilo ko od ljudi uvijek ima mjesta za daljnji napredak. Nije licemjerno reć takvo nešto.

Licemjerno je reć da drugi trebaju rasti, a ti ne.

Miješaš licemjerstvo s pravom na petljanje u tuđi život.

Tzereen nekak imam dojam da skoro pa istu stvar kažeš na drugačiji način.

Ja i dalje smatram da svi imaju želju biti najbolja verzija, samo je za mnoge upitno hoće li se pokrenuti po tom pitanju, iz raznoraznih razloga. A razloga stvarno može biti hrpa. Na kraju krajeva, neki razlozi ih totalno skrenu s tog puta. Za neke je biti najbolja verzija sebe asimptota kojoj stalno streme pa se stalno nadograđuju, a za nekog prilično lako dohvatljiv cilj pa brzo završe utrku. Za treće je možda nemoguća misija pa im to ostaje puka želja.

Kompleksan je to pojam - ljudski rast i razvoj.

yakuza_stinger možda se nisam dobro izrazio, ali ne govorim ni približno istu stvar.

Nije od mene ili tebe ili bilo koga licemjerno reći da bi svi ljudi trebali stremiti biti najbolje verzije sebe. Ne bih rekao da je to moje osobno i privatno mišljenje, poput mog mišljenja o religiji, politici, duhovnosti. To je neka vrijednost koja bi trebala postojati za apsolutno sve.

Ono što ti spominješ da je licemjerno (pretpostavljam) je tvoje petljanje u tuđi život. I to poštujem. Općenito bi se svi puno manje trebali petljati u tuđe živote, mišljenja i stavove. Barem dok isti ne utječu i na naš osobni život. Znači, definitivno ću debilu na cesti pojasniti da je debil da više ne ugrožava mene i druge u prometu. A to dal doma sere u školjku ili sudoper, ostavljam njemu (i njegovim ukućanima) na slobodu.

A sad se ponovo vraćam na ovo kaj si prvotno rekao - da smatraš da svi žele biti najbolja verzija sebe. Ja imam rezolutno - NE. Ti to gledaš iz svog aspekta dobre i drage i razumne osobe. Pun kufer ljudi nema potrebu biti najbolja verzija sebe. Pun kufer ljudi smatra da su oni sunce i da sami centar jednog heliocentričnog sustava te da su svi oko njih debili

Isto tako, dio tvoje pretpostavke apsolutno stoji. Puno ljudi želi biti najbolja verzija sebe, ali iz pregršt raznih razloga to ne ostvaruju, već dapače rade suprotno, a ujedno se onda i mrze, ali nemaju znanja, snage, sposobnosti, hrabrosti, vještine za radit drugačije.

Nisam pogledao video jer ne mogu upaliti zvuk na poslu no tema je svakako interesantna.

Općenito mi je definirati najbolju verziju sebe jer mislim da je to nemoguće postići, kako u fizičkom tako i u psihološkom smislu. Mislim da možemo težiti da budemo bolje osobe no nećemo dostići najbolju verziju sebe, to mi se čini kao utopija. Možda je zahvalnije reći da buddmo bolja verzija sebe i da na tome radimo.

pravednik Nego kupujem sušilicu rublja konačno.
                Ima li itko iskustva na što paziti, marku, funkcije?

Da. Mora imat toplinsku pumpu.
                Bez toga za kurac suši i potroši struje koliko prosječna elektrana ne generira.
                Kondenzat ima svoju posudu ili spojiš na odvod. Ali nije bad, isprazniš posudu u lavabo i to je to. Voda je čista jer sušiš tek oprani veš.

Tzereen Ne znam za vas, ali meni je ovo odličan video.

Frajer priča o problemima modernog interneta tako što je napravio monetiziranu nakupinu govana od 25 minuta s dodatne tri reklame. Jebeno.

Btw. što nije više stvar da nemaš izbora, ili stavljaš svoje reklame i sponzore ili ti yt stavi svoj izbor?

Zero biraš sam ali tek poslje nakon što možeš monetizirati videe, samo ti počnu plaćati nakon 1000 subova i 1000 sati pregleda tvog contenta. Neznam koliko centi po reklami, ovisi kako si odabrao da tu se reklame prikazuju na videu ili pored njega.

sve mi dođe da ja počmem bit neki youtuber i streamer

StarFox_N nope, nije zbog toga. Ja da i na lotu dobijem, nastavio bi raditi. Ne mogu ništa ne raditi. Osjećam se užasno.

StarFox_N Svi bi kruha bez motike.

Ako ikad postaneš youtuber, bude ti jasno da nije baš tak 😄

Motika je kurac od posla.

weky to što ti sebi nisi sredio da nemaš reklame to je samo tvoj problem xD