Fico

🤣 🤣
Ne brat, ništa zlonamjerno.
Večeras ću od poslodavca dobiti spisak papirologije koje treba da izvadim po općinama i slično, a pošto će spisak biti sigurno poduži, pomislio sam da usnimim razgovor za lakšu orijentaciju da ne bi zaboravio za neki dokument.

@oxi
Screen Recorder nisam pokušao. Testirat cu.

Raziel Ne laži, zamijenio si Osmicu kad su ga pritvorili.

Pitanje. Što kada nakon 6 godina ne produljim pretplatu? Ističe mi sad 24. i pošto sam uzela s10 prije nešto manje od dvije godine, ne vidim potrebu za produljenjem jer je mob tip top.
    Jel me automatski baci na bonove ili?

oxi ne, ugovor se neće sam ni produžiti, ali ni raskinuti. Odeš najbolje kod operatera u dućan i samo zatraži prebacivanje na bon. Možeš tražiti da ti prebacivanje ide s krajem mjeseca ili u roku od 24 sata pod uvjetom da je ugovorna obaveza istekla.

oxi

Sve nastavi po istim uvjetima, ali nisi pod ugovornom obvezom i možeš otkazat kad hoćeš bez penala.

Nekad se znaju cijene mjenjat, ali to ovisi o operateru.

Ako ŽELIŠ na bonove, onda napravi kaj veli Flipper.
      Al ne preporučam ako si zadovoljna tarifom.

Isto, sada možda ima bolja tarifa nego kad si ugovarala prvu tak da se bar isplati pogledat ako možeš dobit isto za manje ili bolju ualugu za istu cijenu.

wooddiebone followup pitanje 😀 znači sad ću plaćat samo tarifu, bez opcije uređaj?
        Pitam jer na pretplati sam ovoliko jer sam uzimala sebi i svojima mobitele, nema drugog razloga.

Vjerojatno će nazvati i nuditi ti novi "još bolji" ugovor jer im je to modus operandi. Za fiksni internet i telefon meni je to "bolje" uglavnom značilo da svake 2 godine račun postaje veći bez smislenijeg poboljšanja usluge. Zato ih uvijek presiječem u izlaganju i tražim da mi samo ponude jeftiniju tarifu od trenutne. Hint - nikad je ne bude.

oxi

Ako ju ne otkažeš da. Plaćaš samo tarifu.
            U principu kao da si potpisala ugovor, a nisi uzela mobitel (ali bez obveze i sa mogućnosti otkazivanja).
            Mobitel nije obavezan kad se predplatiš.

Zero

A nije baš tak sad. Bar ne u većini slučajeva.
            Ako potpisuješ na dvije godine, vrlo je velika šansa da tarife dostupne nakon isteka ugovora nude puno više za istu ili nižu cijenu.

Meni je doslovno svaki istek ugovora bio upgrade.
            Još ak malo počneš srat da ćeš otkazat pa ti krenu dodavat opcije ko da auto kupuješ i možeš poprilično dobro proć.

wooddiebone najbolja opcija kako iskamčiti dodatne opcije je blefirati da su ti drugi operateri ponudili to i to za manje novaca. Pa ako prođe prođe 😄

Zero zar mislis da me nisu zvali vec 7 puta u ova 2 mjeseca. Ali pazi fintu koju koriste:
              Dobar dan zovem iz telemacha ja sam bla bla, istice vam pretplata 24og pa dajte mi svoje podatke da vam obnovimo pretplatu. Pa sam joj rekla, pardon, jel netko rekao da zelim obnovit pretplatu?
              I tako 6 puta nakon toga zvali, valjda su odustali.
              I sad zamisli da si starija osoba, tako love ljude da obnove preko telefona, dok se snadjes, dao si suglasnost za jos dvije godine.

Ja nikad nisam bio protiv pretplate. Stvarno se može dogovoriti puno bolja ponuda nego na bonove. Samo kaj se treba pregovarat uvijek.

Tzereen
                pa i neznam bas, ja sam na bonove i placam 85 kuna tarifu a imam besplatno zvanje i 6 GB Internet(koji mi je vise nego dovoljan), otisao sam s preplate kad sam otplatio mob i nisam htio produziti bas jer nisu imali bolju ponudu od ove.

Osim ako te ne preveslaju, bonovi su daleko najgora opcija koju možeš odabrat.

Sve je skuplje i sve se posebno naplaćuje.
                  Da, možeš si aktivirati točno ono kaj hoćeš, al cijene su posložene tak da nemreš uzet tri opcije koje hoćeš nego moraš uzet jednu i onda nadoplatit skuplji bon koji će ti stajat neiskorišten jer sa ostatkom nemreš niš aktivirat.

I još konstantno jebanje po SMS izbornicima...
                  Ne hvala.

danko-b govorim iz iskustva od sad već nekih 16-17 godina. Meni je pretplata isplativija od bonova.

Jedino s kim mislim da je nemoguće postić neki dobar deal je Tele2, odnosno sad Telemach. Nikad nisam otišao k njima, unatoč svim pompoznim reklamama. I drago mi je da nisam. Uvijek si dogovorim i neki uređaj jako jeftino, što je kod Tele2 nemoguće.

Kad si na pretplatu, ti si im jako bitan.
                    Kad dolaziš, slažu uvjete koji pašu tebi, ako ti i daju nešto što inače ne bi dobio za tu cijenu ne gube skoro ništa, a tebi možda znači dovoljno da postaneš njihov klijent tako da su voljni radit dosta kompromisa i izlazit ti u susret.

Samo treba igrat pametno i ne potpisivat odmah nego se iskenjavat da imaš još opcija, moraš vidjet s curom, da ti A1 daje beskonačno giga za 15 kuna više i tak...

Da mi je uzeti benzin na pretplatu.