Citavu EU definiras na nekoliko negativnih primjera. To je kao da ja na temelju svojih pozitivnih iskustva kazem da je EU savrsena. Nije. Kompleksan je entitet i ovisi o unutarnjim politikama te se konstantno prilagodava prilikama.

Kome EU ne pase, moze probati zivot vani, negdje na istoku, ima dosta zemalja. Garantiram da bi se vratili samo tako.

Fico

Napisao sam da Nizozemska, Francuska i Engleska polako postaju odroni a sve teži život se sve više reflektira u velikim EU gradovima, npr. Pariz je postao totalni nesigurni odron, naravno Švicarska je uvijek top ali zato tamo teško možeš doci raditi i ne primaju emigrante kao ostale države pa su dosta uredni po razini kriminala.

Španjolska, Portugal i Švicarska su jedine države u kojima bi mogao živiti van HR jer Hrvatska ima masu svojih prednosti.

stitrek Uglavnom EU postaje komedija i nered, u EU valjaju za živit samo manja mjesta i sela bez velikog utjecaja korporatizma i multikulturalnosti, gradovi su previse nesigurni.

Ne, nego si ovo napisao.

ja bi mogao živjeti bilo gdje, uvjet je kuća sa visokom ogradom, dobar internet i brz komp sa dobrim ekranom.

Fico Brazil favele, Južnoafrička republika poslije ponoći ili proći avionom preko madagaskara.

Ne znam što je opasnije 😃

Fico

Da, napisao sam da EU postaje komedija i nered, znaci kljucna rijec je "postaje" sto znaci da određene države i gradovi su više zahvaceni problematikom o kojoj pišemo a istakao sam Francusku, Nizozemsku i Englesku koja od nedavno nije u EU a isto tako sam naveo i Švicarsku koja je svijet za sebe zbog pametnih politickih i poslovnih odluka.

@fensisuperstar slicne pojave mozes dozivjeti i u Parizu po noci, pogotovo ako si sam. Takve pojave ces tesko doživjeti u HR.

stitrek slicne pojave mozes dozivjeti i u Parizu po noci

problem je što se nešto tog tipa možda može desiti negdje u parizu ako si na krivom mjestu u krivom vrijeme
        ovo što sam ja napisao nije možda, bude se desilo, tamo je uvijek krivo mjesto krivo vrijeme. Velika razlika.
        A to da ćeš teško doživijeti u HR, istina u % teško, ali naleti recimo na navijače armade u X sati dok si sam pa vidi što se desi kad ti jedna random budala izvadi nož. Samo zato što smo pretežito pitoma država ne znači da se sranja ne mogu desiti ako ih tražiš. Tako je i za ostatak EU. Francuska je velika zemlja ali tebra usporedit ju sa nekim od najopasnijih mjesta na PLANETI noću je ludilo.

fensisuperstar

Slažem se, ali problem kriminala u takvim EU gradovima je sve veci u zadnjih 10 godina. Švicarska je dobar primjer zašto su konstantno stabilna država po tom pitanju te se nadam da ce HR i dalje ostati jedna od najsigurnijih država u EU.

Austrija je top mjesto za život! Ljudi jako ljubazni, plaće i više nego pristojne a radni uvjeti vrlo korektni. Svaki prekovremeni se dodatno naplaćuje te svaki blagdan se duplo naplaćuje. 13 i 14 plaća svakih 6mj te jednom godišnje povrat poreza koji zna biti isto blizu jedne plaće.

stitrek francuska je u kurcu, to je istina. Ali oni su u kurcu duže od 10 godina. Njihova policija je u još gorem kurcu. Interventna policija im je gora od najgorih krimosa kad izađu na ulice, najebeš ni kriv ni dužan. Ali to je u narodu, to nema veze sa unijom.

Znaš zašto je HR sigurna? broj 1 je zato što smo u giga kurcu i politika nam je korumpiranija od krimosa. Naši krimosi su male bebe za jednog Plonkija
            broj 2, da se sad desi sranje na cesti, da netko ide nekog opljačkat ili slično, u većini gradova svi gledaju svoja posla, kod nas se sa balkona spuštaju babe sa palicama ako treba. Kod nas stranci znaju da ćemo im JEBAT MATER U PIČKU ako ih uhvatimo da rade sranja.

Fenix ja bi rado poklonio te dukate, ali niti znam ksko niti znsm što su. Evo, nisam pitao otkad sam došao na forum
            Edit: našao kako se poklanja, ali i dalje ne znam što su😂

somethingwrong Vislav, Outsider se zvao na forumima, nije više aktivan. Trajno je preselio u Irsku. Tamo je sad već skoro 10 godina, zadovoljan je. Koristi svaku priliku da na FB pljuje po Hrvatskoj. 😆

buz upoznao sam Vislava u Dublinu onak na random, mislim da je bilo na Comic Conu,druzili smo se neke 2 godine podosta (negdje oko 2016) i onda se nekako naglo to razvodnilo i ostalo na komentiranju po fejsu….

Nisam znala da ću ovo ikad reć, ali fali mi NRG. Lik je ljigaviji od friške lignje, ali barem ga nije bilo sram priznat da sve što ima u životu dobije od mame i tate jer zašto bi radio ako ima sve servirano, ma koliko godina ima.

I da se nadovežem na nekretnine i bogatstvo, da ja i dragi nismo kolektivno nasljedili spletom okolnosti ovo što smo nasljedili od svojih, imali bi 0.5/4 nekretnina što imamo, niti bi si mogli priuštit riješit stambeno pitanje prije 50te. Sjećam se prije 5 godina išli smo gledat koliko bi svatko od nas uspio dobit stambenog kredita, bilo je oko 50 000€ svaki, a za to bi mogli kupit što? Garažu?

Miro aha, hvala i tebi i buzu, čisto me zanimalo kad sam se sjetio nešto KZ2 . To su bili srazovi sa poljacima, klanske borbe, šou. Tad je bila uvreda: idi igraj COD ako ti je težak KZ Ha-Ha-Ha

Koji je ono problem s Madame Web?