Tzereen

Nije poanta nerad nedeljom nego zabrana.

I to ne zabrana rada, nego zabrana rada jednog jedinog segmenta gospodarstva.

Zabrani onda svima rad nedeljom. Koji će nam bog mekdonalci i restorani općenito nedeljom kad možemo doma skuhat i jest s obitelji ili napravit roštilj na Bundeku?

Da je agenda iza zakona da se nedelja pretvori u dan za odmor i obitelj, onda bi morali to napravit na taj način, a ne da radnik u mcdriveu poslužuje tu odmornu i sretnu obitelj.

Tzereen Stvar je u tome da je jedan neradni dan u tjednu za zaposlenika samo zamijenjen obaveznom neradnom nedjeljom za zaposlenike i kupce, nista drugo. Sve je napravljeno jer se blize izbori pa se mora ulizivati Crkvi.

doctorfreak ok, sad s vrijeđanjem i opet neprimjerenim usporedbama, fakat se povlačim iz daljnje rasprave.

@wooddiebone i @Fico

Ja sam prvi kojem crkva nije bitna ni najmanje. Religija možda, ali crkva ne. Pa sam svejedno protiv rada shopping centara nedjeljom. Ne zbog crkve i boga, već zbog odmora. Nit ja ne radim 7 dana u tjednu. Doduše, zadnjih mjesec dana jesam 😂. Nadam se da više neću.

Tzereen Ja sam prvi kojem crkva nije bitna ni najmanje. Religija možda, ali crkva ne. Pa sam svejedno protiv rada shopping centara nedjeljom. Ne zbog crkve i boga, već zbog odmora. Nit ja ne radim 7 dana u tjednu. Doduše, zadnjih mjesec dana jesam 😂. Nadam se da više neću.

Ali zasto je bitno da se ne radi nedjeljom!? Zasto se ne bi radnik odmarao ponedjeljak i utorak?
    O tome govorimo cijelo vrijeme… Radnik MORA imati 2 dana slobodno ali glupost je tjerati i njega i poslodavce da ne rade bas odredjeni dan.

I zasto bi radnik u shopping centru onda bio u boljoj poziciji od radnika na benzinskoj pumpi ili nekog doktora ili medicinske sestre koji ce sigurno raditi u nedjelju.

doctorfreak Znam da, ali buduci da se to spominje kao jedan od glavnih problema mislim da je bolje onda staviti da su 2 dana slobodna umjesto zabraniti rad na tocno odredjeni dan.

moschus Ja mislim da je najbolje da državne službe počnu raditi subotom jer eto ima nas poprilično puno koji radimo za privatnike i ne mozemo uzimat godišnji odmor kroz tjedan da bi nešto riješio na šalteru.

Također svima ovima koji rade u državnim službama i štrajkaju jer se žale na plaće bi poručio da daju otkaz i otiđu raditi kod privatnika. Čekaju ih širom otvorenih ruku i garantirano je veća plaća. Jedini je uvijet = raditi puno radno vrijeme.

@Tzereen nitko te ne vrijeđa budi bez brige.

Tzereen

Al stvarno, za shopping centre se slažem u potpunosti. Takav zakon mogu stvarno pripisati općem dobru.

Ali da ne smije radit npr. Plus Market u Klaićevoj. To nema scenarija u kojem je dobra ideja.

Radi se o dućanima sa osnovnim ljudskim potrepštinama koje mogu zatrebat bilo kome bilo kad.

Moj @Tzereen kakvi slobodni dani pogledaj bjedne place, kad imas slobodan dan nemas novca da bi isa negdi nego sidis doma ubijen kako nemas novca.

Kod mene u firmi je borba za rad vikendom za dodatnu lovu a ne borba za slobodne dane, a tako je i u vecini.

Ko radi preko tjedna i ima slobodan vikend a uz to i brutalnu placu njemu je sve super i on bi nagradio sve ljude sa slobodnom nediljom a to sto ih stavlja u grob sa time nema veze.

A usput i crkvu nabijen nakurac, tek toliko da i njih spomenem. Da san svaki dan slobodan cile godine do kraja zivota necu imati vrimena za u crkvu ici

doctorfreak Ako sam ja privatnik i ako želim raditi 24-7 to je moj izbor…isto kao i mojem radniku dal ce prihvatiti moje uvjete. Šta ima meni država diktirati kad ću i kako raditi?

Postoji nešto što se zove Zakon o radu lol

Tzereen Kad sam bio klinac, dućani nisu radili nedjeljom

Da, ali u to vrijeme se također kovaču plaćalo janjećim kožama 🤷‍♂️

weky Standardno ti hvala na informaciji nismo znali.

Ali evo da ti objasnim konstataciju pošto očigledno teško kopčaš. Ako jedna benzinska može radit 24/7 365 dana u godini gdje prodaje sve i svašta zašto bi meni država trebala braniti kad ću ja raditi? Ako sam ja poduzetnik koji zarađuje ajmo onda za jedan dan u mjesecu ne platiti porez? A to nemre a? A ovakve debilne odluke mogu. Smiješno.

Bitno da kockarnice i kasina mogu radit kako žele…tu problema nema…a to je kao jako bitno za svakog čovjeka.

Ljudi kao i većinom pišu iz vlastite perspektive. Da vam žena radi nedjeljom pa da vii morate kuhati ručak za obitelj i peglati bili bi protiv rada nedjeljom. Ako vam žena ne radi nedjeljom pa vam nedjelja služi za izlet do konzuma ili shopping centra, onda ste ste za rad njedjeljom.

Ja sam protiv rada nedjeljom, žena ne radi nedjeljama a u trgovinu idemo jednom tjedno i nabaviimo za cijeli tjedan…kruh se zamrzne i odmrzne u mikrovalnoj i ispadne kao ispod peke.

Tzereen Kad sam bio klinac, dućani nisu radili nedjeljom, a subotom neko vrijeme. Ne do kasno. I ništa nam nije falilo. Navikao si da se opskrbiš ranije, a ne da ideš nedjeljom.

Tako je, živio govornik, dole kapitalizam i snobizam.

Neka svi koji se zagovaraju rad Nedjeljom neka i sami rade i to za male novce. Ne čini drugima ono kaj sebi ne želiš.

Sterlok Frende tvoju ženu koja radi nedjeljom nitko ne sili da radi taj posao. Ako je potpisala ugovor znači da se slaže s time.

Njoj je nedjelja placena više i kod kuće je možda u ponedjeljak, a ti i ja tad radimo.

Mene baš ovakvo razmišljanje iritira, jer kolko puta vidim nadrkanđene prodavačice koje bez imalo volje rade a rade to loše ko da ih netko tjera.

Dal lijepo otkaz pa si traži posao po uvjetima koji tebi odgovaraju. Simple as that.

Kaj bi tipa trebalo medicinsko osoblje ili tipa vatrogasci koji imaju nočni rad i rad vikendom? Ne spašavat ljude jer im se eto za vikend neda radit.

Ako prihvatiš svoje radno vrijeme i ugovor onda to i ispunjavaj najbolje što možeš. U suprotnom mijenjaj.

doctorfreak To se i događa, jako ubrzano. Trenutno po trgovinama radi puno penzionerki, po ZG. ima već dosta stranaca. Stranci će raditi i nedjeljama bez problema, barem kao odskočna daska za dalje. Tak da nebu to dugoročno problem za ekipu koja ide nejdjeljom na izlet u dućan.

chono nikada, jer napisao sam, moja žena ne radi nedjeljom.

Ovaj tjedan mi je bio filmski.

Prvo je navečer drito ispod prozora vlak pregazio nekog. Gledao 2 sata u to. Bilo je baš i truplo pod vrećom, kasnije van vreće. Snimalo se, slikalo, blicalo. Užas. Čudno mi je da nijedna crna kronika nije spominjala.

A sad u Mulleru dva klinca krala parfeme, bježali van, prodavačice sve za njima. Klinci imali spreman i getaway taxi, ali nisu uspjeli ući u njega. Pobjegli pješice. Prodavačice napale taxista jer kažu da ovo nije prvi dan, da rade već danima svaki dan. Vjerojatno radi s klincima. Doveze ih, odveze ih i idu u drugi Muller.

Kaj više nitko ne želi raditi ko zaštitar po tim trgovinama? Sigurno su bili oduševljeni raditi nedjeljom pa sad klinci mogu raditi kaj ih volja.