Jučer sam prvi puta posjetio Šibenik i zaljubio se u grad. Ono što me šokiralo je broj turista. Cca 45min nismo mogli pronaći jedno slobodno parking mjesto uz plaćanje, a govori se podbacila sezona.
Vidjeli na kavi Tonija sa smartphone Hrvatska i žao mi je što ga nisam stigao uloviti i pozdraviti.
Ista stvar sa turistima i u Vodicama iako se puno lakše našlo parkiranje.
Oduševila me kava u svim kafićima, ali bogami i cijena od 3.5e u prosjeku.
Prošli smo u nekoliko dana Dubrovnik, Split, Trogir, Šibenik, Zadar, Pirovac, Vodice, Rijeku, Crikvenicu, Selce… odlično se proveli i vjerujte sve je krcato turistima, kafići puni….
Definitivno imamo prekrasnu zemlju i prekrasne ljude, gotovo u svakom gradu smo upoznali nekolicinu lokalaca…i apsolutno svi su bili savršeni domaćini. Probali smo neka starinska jela, probali lokalna vina i oduševili se u svemu.
Dobro je rekao irski nobelovac George Bernarda Shaw nakon posjeta Dubrovnika još daleke 1929: " Those who seek paradise on earth should come to Dubrovnik ".
Bez obzira na stanje same države, politiku, vlast te platežnu moć prosječnog građanina svake godine se ponovno zaljubim u naše more i naše ljude.