Ovo je umalo završilo u bićing temi ali ima happy end
Nešto prije 4 noćas riknul mi je navodno zidni sat na kvarcni pogon. Nadelal se punih 26 let. Bil je original reklamni iz ZGB Pekarne Klara koji je bil u sklopu kalendara. Kalendar se maknul i tako ostala čista vura, niš specijal ali ide.
Ujutro se zbudim i vidim pa kaj je to tek 20 min. do 4, skužim stao je. Daj rista promjeni mu bateriju.
Stavim novu AA i kazaljka ni makac doduše ona za sekunde je malo mrdnula kao posljednji hropac. Tad još se nisam uvjerio da je riknul pa idem stavljat druge baterije one prazne koje su mi za daljinske još ok pa ih sačuvam i sve one kaj sam nedavno skinul sa nećakovog robota koji hoda, svira i pleše, nedao inače Bog da mu maznem bateriju iz robota.
Stavim preostalu zadnju drugu novu i ništa. (Za satove je dovoljno da bude tek sa malo napona da se kvarc uzbudi)
Bio sam ujedno ljut i tužan ali kaj sad to je samo sat, nije vječan. Bio sam tad već pomalo uvjeren da je riknul.
A pošto ja ne otpisujem ni ljude, stvari, bilo što sam tak u nadi je spas, pomislim možda ove nove nekorištene baterije već u dućanu su bile poluprazne, kupljene prije nekih mjesec dana (ili te Energizer su šrot) pa se sjetim da imam malu budilicu u kupaoni sa kazaljkama koja ide redovno i unutra je AA baterija, skinem je i stavim u zidni sat i gle čuda sat je proradio. Eh. veselju nikad kraja. Što čovjeka može sve usrečit, pa to je čudo.
Sad iz male budilice baterija je u zidnom satu a u malu budilicu stavio sam tu kakti novu Energizer i radi. Jebote pas neznam zakaj u maloj vurici radi a u većoj neće a isti su kvarcni mehanizmi?
Kako god bilo, taj zidni sat bi me mogel nadživeti i neka ak me njegov rad čini sretnim😂.