Objavio/la: @shajacro
Radi se o DEMO verziji i ima mjesta za napredak, gledajte objektivno ?
Nikad DEMO nije bio finalna verzija. Pogledajte prvu verziju PES2019 i današnju..
Ono što vidim sviđa mi se, nadam se da do izlaza ispeglaju većinu grešaka/bugova...
No tu postoje dva problema. Prvi od njih je upravo taj da postoji više demo verzija, odnosno u najboljem slučaju igramo verziju prije E3 verzije što se pojavilo kao glasina.
Drugi problem je što igra stvarno ubrzo izlazi i vjeruj mi, napraviti drastične ili značajne promjene u tako malo vremena je stvarno teško. Pogotovo ako gledamo probleme s AI-em koji se vuku kroz čitavo desetljeće.
Drago mi je da je Flipper također primijetio da AI zna opasno zakazati. Odustane od trčanja za loptom recimo ili ne može odlučiti koji je igrač najoptimalniji za dohvat lopte pa se dogodi ili to da nitko ne krene po nju ili to da oboje krene pa nastane ping-pong situacija koja gotovo uvijek završi gubitkom posjeda lopte. Naravno, to se događa i u pravom nogometu, ali ne u toj mjeri koliko je to predstavljeno u PES-u.
Sviđa mi se sporiji tempo, no to je samo šminka ispod koje se nalaze još uvijek isti problemi koji su mučili igru prošlih nekoliko izdanja, među kojima garantiram da će ponovno problem biti u Master Ligi u kojoj će skriptiranost ponovno otići do te razine da će CPU jednostavno morati pobijediti u 3. ili 4. kolu lige kako bi se stvorio umjetan osjećaj izazova.
Generalno mi bolje leži od FIFA-e prošlih nekoliko godina, no i dalje je riječ o igri prepunoj problema koju taj tromiji gameplay tek sitno stavlja iznad FIFA-e, dok sama FIFA i dalje drži tron po pitanju prezentacije.