weky Pa jasno je ko dan što će biti. Nakon ogromnog uspjeha Eldena, Namco će svim silama željeti izdati još jednu, praktički potpuno identičnu igru, jer je nestvarno zaradila, puno više od očekivanog. Ne treba se zvati Elden Ring, ali sigurno će konceptualno biti potpuno identična, odnosno provjereni Dark Souls open world.
Mala digresija samo - ovo me podsjetilo na jednu epizodu Netflixovg dokumentarca Chef's Table. Nije bitno koji kuhar, frajer radi jebenu čaroliju s hranom, ima popunjen restoran u narednih xy mjeseci s jelovnikom koji je štampa novac i jednog dana bez beda kaže, parafraziran samo: "svatko normalan ne bi ništa mijenjao jer se lova jebeno okreće. No jbg, moja filozofija je uvijek otkrivati nešto skroz novo i sada ću ovaj kompletni jelovnik baciti u smeće te napraviti nešto posve drugačije, s time da nemam pojma hoće li se to ljudima svidjeti. To je moj DNA". Normalno, lik neće sada otkriti kotač, no ljudi mu dolaze jer godinama radi nevjerojatne okuse i spremni su s nečim drugačije zapakiranim / prezentiranim napraviti taj leap of faith.
From Software koliko god se držao svoje soulsborne mehanike, ipak je sklon kreaciji novih IP-ova i ne vjerujem da će tek toliko prepakirati nešto samo da izdavaču zarade beskonačno mnogo love. Sada već imaju određeni renome / ugled i ljestvica je postavljeno jako visoko. Navijam opet za novi IP koji će donijeti promjenu settinga / nadogradnju recepture i daljnju evoluciju žanra kojeg su izmislili.
Naravno, dok ovo pišem serem napamet budući da nisam još igrao igru, no stvarno ne bih išao toliko u smjeru "držat će se nečeg provjerenog". Neće možda ići izmisliti skroz novu mehaniku i nove "igraće okuse", no ne vjerujem da će živjeti na lovorikama ER-a i samo izbaciti još nešto veće u istom ruhu. Nije to takav dev.