blade generalno svi innate bleed weaponi trebaju nešto arcanea, ali kao što imaš onaj nožić za ash of war, tako imaš upgrade koji može stavljati bleed ash of war koji scalira na str, onda ce ti recimo ash of war pasivno radit bleed, s druge strane mozes staviti ash of war neki i stavit da je bleed elementa. Onda će ti weapon dobiti pasivno bleed, ali ćeš sjebati scalinge. Kad budeš respecao prebaci se na Dex Arcane ako te zanimaju bleed buildovi.
Ja recimo trenutno igram Bleed/Poison/Scarlet rot build sa 48 str da mogu nositi štit koji ima na +25, 90% stability
Stability znači koliko će dmg koji te boss udari tebe oštetit na staminu. Znači ako te boss udari za 1000 a imaš 90% stability, samo će 10% dmga proći i udarit na staminu, ergo 100stamina dmg. a sa shield talismanom to postaje 100% znači da mogu drzati štit gore i mogu 24 7 tankati sve, te udarati sa spearovima, greatspearovima i rapier (gaypier) dok sam shieldan. 1 spear mi je Bleed/cold, 1 spear mi je Bleed+Bleed sa ash sa seppuku ash of war koji dize jos bleed (znači jedno 180 bleed), i treći weapon, rapier ima pasivno scarlet rot, sa seppuku ash of war koji je u poison modu, tako da sa njime u isto vrijeme radim Scarlet rot, Poison i još mu punim bleed bar. Odvratno protiv bosseva.
ako hoces raditi bleed eksplozije i doslovno bosseve izrezati kao da igraš Revengence sa Raidenom, onda se prebaci na Dex Arcane
edit: za ovaj prvi dio da pojasnim bolje. Imas ash of war/weapon artove tipa seppuku koji sam sebe probode, skine si nešto healtha ali neko vrijeme ti napadi rade bleed, ali isto tako mozes i dalje staviti da ti weapon skalira na STR preko heavy moda. Sad iskreno ne znam ako Seppuku moze recimo biti Heavy. Btw vjerojatno si skuzio da kad biraš ash of war mozes birati tih par modova. Heavy dize scaling na STR za 1 nivo. Tipa sa B, na A ili sa A na S. itd. Isto tako neke ash of war mozes staviti na Bleed mode, tako ti weapon automatski daje pasivno bleed. S druge strane imaš ash of war kao što je Bloody Slash koji sam sebi skineš health odalamiš protivnika jako i taj udarac radi bleed i jeben dmg. Iskreno ne znam koliko stavljaš bleed, ili ako odmah prokuješ bleed. To moze sam isprobati.
Bloody Slash si možda več i dobio jer si i sam rekao da si dosta početnog teritorija istražio.