Elden Ring
Cekam da vidim gameplay, ako je soulsborne vjerojatno spontano krecim strop ?
Bit će tanimljivo vidjet taj spoj amerikanštine i japanštine...
Kad sam bio mlađi nisu mi smetale najave nove igre bez gameplaya. Više mi to nikako nije zanimljivo. Koji k nisu mogli pokazati barem minutu gameplaya.
I onda se mi fanovi pitamo zašto još nisu izašle knjige. Na svu sreću opametio sam se i skoro pa mi je svejedno kad će izaći.
Taj lik za života više neće napisati ni slova. Ima para ko kenje, a prodavat će licence i ono još bolje, ovakav self-branding, pogotovo u Holywoodu.
Kurca će on i pogledati Elden Ring. Objavit će par fotki i kao, radio je na igri. Pokupi slatku paricu i aj bok.
Nadam se da će storytelling biti ista stara provjerena formula kao i kod souls igara. Obožavam čitati item description i graditi vlastitu sliku o lore-u i svijetu u kojem se igra nalazi. Za gameplay nemam sumnje, ipak je to Miyazaki. Jedino sam skeptičan kaj je Martin umješan u to. Nadam se da će Miyazaki ipak dirigirati priču više nego on.
Ovo će bit roba
https://www.youtube.com/watch?v=3Hvf_dyiEAY
Spominje se utjecaj finske mitologije na igru, a moguće je čak i naša slavenska, u obliku blacksmitha Svaroga koji je iskovao sunce i postavio ga na nebo. Još k tome onaj Line o tome kak nebo gori...tko zna, bilo bi lepo vidjeti i druge indoeuropske mitologije osim nordijske.
Doslovno svaka mitologija ima kovaca...
A ono, već imamo Andrea koji je dovoljno transcedentalan da postane bog kovača, heh.
Ma mislio sam u smislu onog line-a " That which commanded the stars. Look up at the sky. It burns. " Svarog je iskovao zvijezde isto kao i sunce a i sam je bog sunca/vatre, a od iskra nastalih od njegova udaranja oživjeli su drugi bogovi ( ko svjetlo u traileru. ) Postoji tu nekakva simbolika sa suncem, a budući da zagovaram slavensku mitologiju ( jer je nedovoljno poznata i iskorištena ) nekako mi je to bilo najlogičnije.
A nisam ni jedini, čini mi se: https://www.reddit.com/r/Eldenring/comments/bywgmg/elden_ring_and_slavic_mythology_similarities/
Igra je vjerojatno bazirana na opcenito europskoj mitologiji i bu zanimljivo videti kak funkcioniraju martin i miyazaki skupa.
edit: https://en.wikipedia.org/wiki/Kalevala Evo puno ljudi spominje utjecaj finske mitologije.
Ovo će biti za next gen konzole jel'da?
Jeli zaživjela uopće igra?
A ono, novosti su stare i na kapaljku. Zadnje što sam čitao da je igra, barem što se tiče gameplaya, spoj Dark Soulsa, Shadow of the Colossusa i Zelde. Njihov prvi pravi open world gdje se velika pažnja polažu u razvoj borbe na konju.
Kod Froma mi se sviđa što uvijek idu stepenicu više. Elden Ring će biti čudo.
- Uređivano
Spoj svega navedeno čini se kao da nas čeka remek djelo. I stvarno bi htio da bude samo za next gen. Ne želim da ih nešto koči u viziji koju planiraju prebaciti na disk.
Ako From Software i izbaci next-gen igru vjerovatno će izgledati kao last gen. Nisu oni nikad isfuravali neku nabrijanu grafiku ili iskorištavanje hardvera do maksimuma. Ono što oni rade su dobre igre. Iskreno platforma na kojoj izađe mi je potpuno nebitna jer čisto sumnjam da to njih išta "koči" u naumu i kreativnom procesu.
Bloodborne je graficki slaba igra, a meni jedna od najljepsih ikada. Grafika nije bitna, bitan je artstyle, gameplay, world i lore, a sto se navedenoga tice, uopce ne sumnjam u From.
Bloodborne je imao dosta dobru grafiku, taman kakva treba da pokažu željeni stil i pređu na next gen. Ako baš pričamo o njihovom low pointu, Dark Souls 2 je izgledao apsolutno jebeno odvratno. Brutalan downgrade, odvratne performanse, neinspirativan dizajn... baš fuj.
Treba im next gen za open world igru, prevelik im je to zalogaj nakon njihovog klasičnog dizajna DS3 i Sekira.
- Uređivano
BB je bio super grafički, ako zanemarimo činjenicu da je frame pacing bio u kurcu i da je samim time bio muka za oči ako se igra na duže vrijeme. Uz DS1 i DeS to su njihove igre koje sam igrao na konzoli i sa svakom novom igrom podsjećaju me zašto je zapravo najbolja platforma za Fromove igre PC.